Enerji Bakanı Yıldız Satırla Helva Kesip Sattı - Son Dakika
Politika

Enerji Bakanı Yıldız Satırla Helva Kesip Sattı

Enerji Bakanı Yıldız Satırla Helva Kesip Sattı

BOLU'nun Gerede İlçesi'nde düzenlenen Emtia Panayırı'nda helva tezgahının başına geçen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız "Gel gel" diyerek satırla kestiği helvalardan sattı.

18.09.2010 18:38

BOLU'nun Gerede İlçesi'nde düzenlenen Emtia Panayırı'nda helva tezgahının başına geçen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız "Gel gel" diyerek satırla kestiği helvalardan sattı. 8 liralık helvayı 9 liradan sattığını öğrenen Yıldız, "Ben satana kadar 9 lira" diyerek, 80 liralık satış yaptı.

Gerede'de düzenlenen Emtia Panayırı'nın açılışına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Gerede Belediye Başkanı Ak Partili Ömer Baygın, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İl Emniyet Müdürü Tahir Bayındır katıldı. Panayır alanında gezen Yıldız, vatandaşlarla sohbet etti. Yıldız'ın yanına gelen bir kadın, bir kutu lokum hediye ederek reklamını yapmasını istedi. Lokumdan tadan Yıldız, "Bu bir reklamdır. Derman Abla'nın lokumlarını afiyetle yiyin. Tadı çok güzel" diye konuşurken, çevresindekiler güldü. Yıldız'ın yanına gelen bir vatandaş 3 tane elektrik faturasını gösterip pahalılığından dert yakındı. Yıldız yanına bir görevliyi çağırıp "Vatandaşımızın sorununu çözün" diyerek talimat verdi.

Yıldız daha sonra panayır alanında satış yapan helvacıların açtıkları stantlara gitti. Tezgahın başına geçen Yıldız, helvayı satırla kestikten sonra, "Gel gel" diyerek helva sattı. 8 lira olan helvanın kilosunu 9 liradan satan Yıldız, tezgahın sahibine helvanın kilosunun ne kadar olduğunu sordu. 8 lira cevabı alan Yıldız, "Ben satana kadar 9 lira" diye konuşunca çevresindekiler gülüştü. Yıldız tezgahın başındaki eşi Selma Yıldız'a, "Eğer isterseniz size 10 TL'den" dedi. 10 lira veren Selma Yıldız, "Para üstü neden vermiyorsunuz?" diye sorunca Yıldız, "Sen yabancı değilsin. Herkese 9 lira, sana 10 lira" diyerek cevap verdi. Yıldız daha sonra panayır içindeki kahvehaneleri gezerek 12 Eylül referandumu sürecinde kendilerine destek verdikleri için vatandaşlara teşekkür etti. Yıldız vatandaşlara hitaben kısa bir konuşma da yaptı.

Yıldız bir gazetecinin, "Referandum sonrası CHP içerisinde yaşanan tartışmaları nasıl yorumluyorsunuz?" sorusunu ise şöyle cevapladı:

"CHP'nin iç problemi. CHP başarısızlığının tartışmasını sadece kendi içerisinde yapmayacak. Belki de kendi içerisinde samimiyet testini deniyor. Samimiyet testinden geçenler CHP'de daha iyi yerler alabilecekler. O konu bizim iç problemimiz değil. Bizde şu anda demokratik bir ortamda izliyoruz. Ama vatandaşın da özellikle referandum süreci içerisinde şunu gördük, ne kadar samimi, ne kadar açık, ne kadar dürüst davranırsanız vatandaş o kadar rağbet gösteriyor. Biz CHP'nin özellikle başörtü ile samimiyet testini geçemediğini düşünüyoruz. Rahibe benzetmezsinin şahsi değil kurumsal bir kimliğe doğru gittiğine vatandaş kanaat getirdi. Daha farklı konular var ama biz geriye bakmıyoruz. Bizim için hizmet edilecek geniş bir kesim vardır. Vatandaşımız vardır, 73 milyon insanımız var. Uğraşımız bu yönde"

Yıldız daha sonra Esentepe Otel'de yemek yedikten sonra ilçeden ayrıldı.

Koray YILMAZDEMİR-/Taner BAYAR- BOLU- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Enerji Bakanı Yıldız Satırla Helva Kesip Sattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement