İbb Başkanı Kadir Topbaş Yalova'da - Son Dakika
Politika

İbb Başkanı Kadir Topbaş Yalova'da

İbb Başkanı Kadir Topbaş Yalova\'da

Ak Parti Yalova Belediye Başkan adayı Yakup Koçal'a destek için Yalova'ya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB'nin dünyanın neresinde olursa olsun sıkıntıya düşen herkese yardım elini uzattığını söyledi.

31.05.2014 14:53

Ak Parti Yalova Belediye Başkan adayı Yakup Koçal'a destek için Yalova'ya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB'nin dünyanın neresinde olursa olsun sıkıntıya düşen herkese yardım elini uzattığını söyledi.

Feribotla İstanbul'dan Yalova'ya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı AK Parti Milletvekili Temel Coşkun ve Yalova Belediye Başkan adayı Yakup Koçal karşıladı. Topbaş, İHH tarafından İstanbul'da düzenlenen Mavi Marmara şehitlerini anma programına katılacak kafilenin yanına gitmek için makam şoförünü araçtan indirerek direksiyona kendisi geçti. Yanına Yalova Belediye Başkan Adayı Yakup Koçal'ı da alan Topbaş, Cumhuriyet Meydanı'na kadar aracı kendisi sürdü. Burada İHH Yalova Temsilcisi Uğur Hakan Tan tarafından karşılanan Topbaş, İstanbul'a gidecek kafileye hayırlı yolculuklar diledi.

Topbaş, İBB olarak dünyanın neresinde yardıma muhtaç insan varsa oraya yardım eli uzattıklarını söyledi. Dünyada yaşanan felaketlerde insanların yardımına koşan ilk ekip olma unvanına sahip olduklarının altını çizen Topbaş, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bizler dünyanın neresinde bir felaket meydana gelme, ilk giden ekip olma unvanı kazandık. Endonezya'da Aceh'de yaşanan tsunamide oradaydık. Afganistan depreminde oradaydık. Pakistan depremi ve sel felaketinde oradaydık. Başka bir inanç topluluğu olmasına rağmen Haiti'de de vardık. Tokyo'da meydana gelen nükleer felakette orada olduk. Somali'de, Etiyopya'da, Senegal'de, Afrika'nın birçok yerinde olduk. Ekiplerimiz her tarafa gitti. Yine Soma'da yaşanan felaket sonrasında bölgeye ilk giden ekip bizim ekibimizdi. Şu anda Bosna Hersek'te en güçlü çalışmayı yapan İBB ekipleridir. Nerede bir insanlık sıkıntısı varsa, bunu hissetmiş ve görmüşseniz bir insan olarak uzak kalamazsınız. Oraya mutlaka elinizi uzatmak ve yardım etmek zorundasınız. Biz böyle bir anlayışın ve medeniyetin mensuplarıyız. Ecdadımızdan bize miras kalan bir anlayıştır bu. Kendimizi, dünyanın neresinde bir mazlum varsa, bir gözyaşı varsa orada olmak ve yardım elini uzatmak mecburiyetinde hissediyoruz" diye konuştu. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İbb Başkanı Kadir Topbaş Yalova'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement