Kadın Vekiller Birbirine Girdi! - Son Dakika
Politika

Kadın Vekiller Birbirine Girdi!

Kadın Vekiller Birbirine Girdi!

Meclis'te bütçe görüşmelerine bu kez kadın milletvekillerinin tartışması damga vurdu.

15.12.2012 13:02  Güncelleme: 22:43

Meclis'te, bütçe görüşmeleri sırasında bir ilk yaşandı! Bu kez erkekler değil, kadın vekiller birbirine girdi.

AK Partili Halide İncekara, konuşması sırasında itiraz eden CHP'li Dilek Akagün Yılmaz'a "car car konuşuyorsun" diye tepki gösterdi. AK Parti ve CHP'den erkek milletvkekilleri "kadınların tartışmasına katılmayalım" diye şakalaşması, CHP'li Dilek Akagün Yılmaz'ın cinsiyet ayrımcılığı eleştirisine neden oldu.

TBMM Genel Kurulu'nda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı'nın 2013 bütçeleri görüşülüyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesi hakkında söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, konuşması sırasında laf atan CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'a sert tepki gösterdi. İncekara, "Hanımefendi, niçin laf atıyorsunuz? Sayın Başkan niye müdahale etmiyorsunuz? Nedir derdiniz? Her çıkan arkadaşın lafını bölüyorsunuz, laf atıyorsunuz. Varsa bir sözünüz gelirsiniz, mekanı burasıdır. Yakışıyor mu? Koca milletvekili olmuşsunuz, hala buraları üniversite amfileriyle karıştırıyorsunuz. Dün üniversiteleri karıştırıyordunuz, bugün Meclis'i karıştırıyorsunuz. Varsa bir lafın gelir burada konuşursun. Sana ne oluyor? Grup başkanvekilleriniz nerede sizin? Car car car" dedi.

İncekara'nın konuşmasının ardından CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti Grup Başkanvekilinin kendisini dışarı çağırdığını belirterek, "Hem dışarı çağırıyorsunuz hem 'nerede' diye soruyorsunuz" dedi.

Bunun üzerine Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam, "Arkadaşınız da 5 dakika boyunca laf attı. Bu kadar olmaz" diyerek tepki gösterdi.

Bunun üzerine yerinden söz alan CHP'li Dilek Akagün Yılmaz, "Ben sadece 'neden TÜBA'dan 69 bilim insanı istifa etti?' dedim. Bir de konuşmasının sonunda 'TÜBA'daki gerçekleri neden anlatmadığını' sordum. Konuşmasını kesmedim, Ama gerçekleri söylemedi" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili İnce ise gülerek, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve CHP'li Haydar Akar'ın bir anlaşma yaparak 'kadınların arasındaki tartışmaya biz dahil olmayalım' dediklerini belirtti. İnce, "Ben tartışmayı yumuşatmak için söyledim. Ama televizyondan izlediğiniz zaman Dilek Hanım'la, Halide Hanım arasındaki tartışmada, sanki CHP Grup Başkanvekili görevini yapmıyormuş gibi bir durum oldu" dedi.

Bunun üzerine Meclis Başkanvekili Sağlam, "Böyle bir şey olmadı. Fakat ben de aynı duygularla karışmak istemedim ama hanımefendinin biri beni ikaz etti, çare yoktu" dedi.

Dilek Akagün Yılmaz ise, kadın milletvekili olduklarını ve milletvekili olmalarının ön plana çıkartılması gerektiğini belirterek, "Bu Meclis'te geçen gün aynen Bülent Arınç'ın yaptığı gibi kadınları birey ve insan olarak görmemek gibi bir yaklaşım biçimi var ve ben bunu kabul etmiyorum" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da, Genel Kurul'un son derece pozitif ve esprili başladığını ancak tartışmalı bir sürece akmasını istemediklerini belirterek, "Çünkü gece geç saatlere kadar çalışacağız. Sayın İncekara konuşurken Dilek Yılmaz hanımefendi söz attığında Haydar Bey de espri yaptı; 'arkadaşlar hanımlar arasına girmeyelim' dedi. Biz de güldük. Şimdi bu espriden bu süreçten bir toplumsal cinsiyet sorunu ya da kadın ayrımcılığı çıkarmak olmaz diye düşünüyorum. Aynı iyi niyet ve pozitif yaklaşımla lütfen Genel Kurul çalışmalarına devam edelim" diyerek tartışmayı sonlandırdı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kadın Vekiller Birbirine Girdi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement