Oktay Vural: Habur Hukuku Geliyor - Son Dakika
Politika

Oktay Vural: Habur Hukuku Geliyor

Oktay Vural: Habur Hukuku Geliyor

Oktay Vural, "Anayasa değişikliğinin amaçlarından biri Habur hukukunu Türkiye hukukuna dönüştürmektir" dedi.

05.04.2010 09:07

MİLLİYETçİ Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Oktay Vural, "Açılım eşittir Haburdur. Anayasa değişikliğinin amaçlarından biri Habur hukukunu Türkiye hukukuna dönüştürmek, yargıyı siyasallaştırmaktır" dedi.

Oktay Vural, Eskişehir Taşbaşı Kültür Merkezi'nde partisi tarafından düzenlenen Alparsan Türkeş'in 13'üncü ölüm yıldönümü anma toplantısına katıldı. MHP Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil ile çok sayıda kişinin katıldığı toplantıda konuşan Oktay Vural, 41 yıldır dimdik ayakta olduklarını, kimseye diyet borçlarının olmadığını, millete hizmet borçlarının olduğunu söyledi. Vural, "Biz, 12 Eylül darbeci zihniyetine Milliyetçi Hareket'i teslim etmedik. Bugün Türkiye'yi yöneten siyasal iktidar, bütün değerlerimizle oynadı Bugün 36 etnik gruptan bahsedilmekte. Birileri çıkmış, asil millete terzi gibi kimlik biçmeye kalkıyor. Yok Türkiyeliyiz, yok buralıyız diye. Biz Afrika'da kurulmuş yeni bir kabile miyiz ki. Bize kimlik biçmeye kalkıyorlar" diye konuştu.

Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren MHP Grup Başkan vekili Oktay Vural, "Biz faşizme, emperyalizme karşı çıktık. Başbakan bize faşist diyebiliyor. Bize İmralı canisi, teröristler faşist diyor. Evet, Başbakan sen de onlarla birlikte Milliyetçi Hareket'e faşist diyorsun, görüyorsunuz kimlerle arkadaş oldu. Deniz Feneri gibi siyasetle, ticaretle uğraşıyorlar. Tasarruflarını milli ve manevi değerler istismar edilerek Türkiye'ye getirilerek kaybedenler sahtekar oldu, onları Türkiye'ye getirip siyaset ve ticaret olarak kullananlar başbakanın yol arkadaşı oldu" dedi.

BAZI VALİLER AKP İLBAŞKANI GİBİ

Bazı valilerin AK Parti il başkanı gibi davrandıklarını öne süren Oktay Vural "Valililer AKP il başkanı gibi. ya valilik gömleğini çıkarın, AKP il başkanı gibi davranın, ya da devletin valisi gibi davranın. Partinin valisi olur mu? Birçok yerde maalesef valiler AKP'nin il başkanı gibi. AKP, oligarşik bir yönetiminle milletin böğrüne oturmuş" diye konuştu.

CüBELİ RECEP EFENDİ

Habur'da 34 teröristin yurda giriş yaptığını ve onları karşılayanlar arasında müsteşarlar, müsteşar yardımcıları, valiler ve vali yardımcılarının bulunduğu söyleyen Oktay Vural, bu durum karşısında herkesin yüreğinin burkulduğunu kaydetti. Başbakan Erdoğan'ın ise bu tabloya 'Güzel şeyler oluyor' dediğini ifade eden Vural şöyle dedi:

"Açılım eşittir Haburdur. Cumhuriyetimizin kurulduğu ulus- devlet üniter yapımızı ortadan kaldırmak istiyorlar. Bu temelleri ortadan kaldırmak isteyenler, yeni ve sinsi plan uyguluyorlar. Anayasa değişikliğinin amaçlarından biri, Habur hukukunu Türkiye hukukuna dönüştürmek, yargıyı siyasallaştırmaktır. Habur hukukunu uygulayacak hakim ve yargıçların atanmasını isteniyor, Anayasanın özü budur, diğerlerinin hepsi garnütürdür. Anayasa değişikliğindeki asıl amaç hukuku siyasallaştırmaktır. Devletin üniter yapısına aykırı düzenlemelerin Anayasadan geri dönmesini istemiyorlar. Yargı kimin için vardır. Başbakan çıkıp diyor, cübbeleri çıkartın siyaset yapın diyor. Kendisinin galiba cübbe giymeye niyeti var. Cübbeli Recep efendi deriz iyi gelir, ondan sonra 'atma Recep din kardeşiyiz' deriz. Bir Anayasa değişikliği konusunda, bir yargı mensubunun yargıyla ilgili bir düzenleme konusunda söyledikleri niye batıyor. Amaçları yargıyı siyasallaştırmak. Nasıl teröristlere hakim ayarlandıysa, Başbakan da Yüce divanda kendine hakim ayarlama peşinde dolaşıyor. Yargı milletin egemenliğini üstün kılmak için vardır. Hukuk olmazsa egemenlik olmaz, krallık olur, kula kulluk olur, onun için hukuka sahip çıkmak gerekir. 12 Eylül'ün üzerinden 30 yıl geçmiş, zaman aşımı olmuş. 28 Şubat'ı yapanla ilgili kıpılın kıpırdamıyor. Yaşar Büyükanıt 27 Nisan bildirisini hazırlayan değil miydi nerde? Seçim kazandırdı. Anayasa değişikliğinde hukuk üzerinde bu şekilde oynanmasını doğru bulmuyoruz, Habur hukukunun Türkiye hukuku yapılmasını istemiyoruz."

KAYIKÇININ OĞLUYDU, ÇOCUKLARI GEMİ SAHİBİ OLDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 yıl önce çocukları okutmak için burs aldığını belirten Oktay Vural, "Başbakan televizyona çıktı 'Küçük Tayyip'ten' bahsetti. 'Ben küçükken arabamız bile yoktu. Yürüyerek okula gidiyordum' dedi. Araştırdım, Başbakan 1954 doğumlu. 1962-1963 yılında okula gitmeye başladı. O zaman kimin arabası vardı? O yıllarda topu topu 35 bin araç vardı. 'Ben bir kayıkçının oğluydum' dedi. Fış fış kayıkçı, babanıza hürmetimiz var. Kayıkçının oğlu Tayyip, gemi sahibi çocukların babası haline nasl geldi, bunu anlatsın. Başbakan iş isteyen gençlere 'Taşı sıkın suyunu çıkartın' diyor. Senin oğlun hangi taşı sıktı da gemi sahibi oldu, gel onu anlat."

Saadet KEFAL/ESKİŞEHİR, (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Oktay Vural: Habur Hukuku Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement