Ölüm Kuyuları İçin Soruşturma Açıldı - Son Dakika
Politika

Ölüm Kuyuları İçin Soruşturma Açıldı

Ölüm Kuyuları İçin Soruşturma Açıldı

Şahin, 1990'lı Yıllarda Öldürülen Bazı Kişilerin Silopi'de Bulunan Botaş Kuyularına Atıldığı İddiasıyla İlgili Soruşturma Açıldığını Söyledi.

21.01.2009 02:18  Güncelleme: 16:42

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, baro başkanının suç duyurusu üzerine 1990’lı yıllarda öldürülen bazı kişilerin Silopi’de bulunan BOTAŞ kuyularına atıldığı iddiasıyla ilgili soruşturma açıldığını söyledi.

TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı bir konuşma yapan DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, eski HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ile ilçe yöneticisi Ebubekir Deniz’in, 2001 yılında ilçe jandarma komutanlığına çağrılmasından sonra haber alınamadığını belirterek sorumlu olanların yargılanmasını istedi. Bayındır’a cevap veren Adalet Bakanı Şahin, DTP’li milletvekilinin Türkiye’deki resmi sistemin, vatandaşlarını katlettiğini ifade eden cümleler kullandığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Eğer nerede, kim ve kimler, asit kuyularında yakılmışsa, lütfen adli makamlara yardımcı olun. Bunların üzerine gitmezsek, o zaman gelin burada eleştiri getirin. Ama siz, delilsiz bir takım isnatlarda bulunuyorsunuz. Soruşturma açan savcılık baro başkanına delillerini savcılığa sunması için davette bulunmuş ancak şu ana kadar dilekçesinde ifade ettiği hususlarla ilgili bilgi, belge ve delillerini henüz takdim etmemiş. Eğer gerçekten bu konuda bilgisi, görgüsü olanlar varsa, Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurması halinde, bu fiziki mekanların kazılarak, iddiaların doğru olup olmadığını araştırabileceklerini ifade ediyorlar."

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Ölüm Kuyuları İçin Soruşturma Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement