Saadet Partisi Mardin Gençlik Kolları'ndan AK Parti'ye Geçiş - Son Dakika
Politika

Saadet Partisi Mardin Gençlik Kolları'ndan AK Parti'ye Geçiş

Saadet Partisi Mardin Gençlik Kolları\'ndan AK Parti\'ye Geçiş

Saadet Partisi (SP) Mardin İl Gençlik Kolları Başkanı Uğur Bumanhan ve Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Sabahattin Aydın, partilerinden istifa ederek AK Parti’ye katıldı.

31.05.2015 14:42

Saadet Partisi (SP) Mardin İl Gençlik Kolları Başkanı Uğur Bumanhan ve Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Sabahattin Aydın, partilerinden istifa ederek AK Parti'ye katıldı.

Midyat AK Parti ilçe teşkilatına gelen Bumanhan ve Aydın'na AK Parti rozetlerini AK Parti Mardin milletvekili adayları Orhan Miroğlu ve Abdullah Erin taktı. AK Parti Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan, Bumanhan ve Aydın'ın bu seçimlerin ne kadar önemli olduğunu bilincinde olarak destek verdikleri için teşekkür etti.

AK Parti Mardin Milletvekili adayı Abdullah Erin ise katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bir gün gelecek HDP'de bulunanlar da AK Parti'li olacak. Çünkü, doğru olan bu tarafta. Buna yürekten inanıyorum" diye konuştu.

"YUVANIZA HOŞ GELDİNİZ"

Daha sonra konuşan AK Parti Mardin Milletvekili adayı Orhan Miroğlu ise, Saadet Partisi'nin hala neden AK Parti'yi tercih etmediğini anlamadığını söyledi. Miroğlu, "Kişisel bakışım, Türkiye genelinde bakarken gördüğüm şey şu, Türkiye iki partili bir siteme doğru gidiyor. Bu iki partili sitemin birisi seküler Türk hareketi ve seküler Kürt hareketi, HDP ile CHP ile tanımlanan bir şey. Şartları zorlamanın hiçbir anlamı yok. Seçimlerden sonra HDP barajı aşar veya aşmaz onu bilemiyoruz ama aşsa da aşmazsa da bence Türkiye'deki süreç CHP ve HDP'in birleşerek tek bir parti ile yola devam etmesi olacaktır. Bu bir tahmin tabi ama o bir taraftan Türkiye sağı, Türkiye muhafazakar demokrat hareketi de kendi içerisinde birlik konusunda bir adım daha atacaktır. Bu adımı atarken geçmişin sağ partilerini temsil eden irili ufaklı bütün partilerin tek adreste AK Parti'de toplanacağını düşünüyorum. Çünkü Türkiye hakikaten bu seçimi Türkiye'nin üniter birliğini koruyarak yaşamak ve geliştirmek zorunda. Bu desteğiniz bu anlamda da çok büyük, çok kıymetli ve değerlidir bizim için. Yuvanıza hoş geldiniz diyorum" diye konuştu.

Saadet Partisi'nden AK Parti'ye katılan Sabahattin Aydın ise, yönetim olarak bir hafta önce istifa etme kararı aldıklarını ifade ederek, "Bu Türkiye üzerinde oynan kirli oyunlara karşı durmak, hakkın ve doğrunun yanında olmak için bir karar aldık. Çok etkili ve sinsice bir hareket yaklaşıyor ve bu hareketin içinde yer almamak adına biz AK Parti'yi tercih ettik" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Bumanhan ve Aydın'a, düzenlenen törenle AK Parti rozetleri takıldı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Saadet Partisi Mardin Gençlik Kolları'ndan AK Parti'ye Geçiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement