Saadet Partisi Mısır'a Destek Eylemi - Son Dakika
Politika

Saadet Partisi Mısır'a Destek Eylemi

Saadet Partisi Mısır\'a Destek Eylemi

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Mısır'da yaşanan olayların 28 Şubat döneminde Necmettin Erbakan'a yapılanların devamı olduğunu söyledi.

01.08.2013 22:57

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Mısır'da yaşanan olayların 28 Şubat döneminde Necmettin Erbakan'a yapılanların devamı olduğunu söyledi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Görüş Kuruluşları (MİKO) ile Saadet Partisi'nin ülke genelinde iftardan sonra Mısır Adeviye Meydanı'nda Mursi'ye destek için düzenlenen eylemlere destek vermek amacıyla eylem gerçekleştirdi. İftarını Dağ Kapı Meydanı'ında açan vatandaşlar ardından akşam namazını kıldı. Akşam namazının kılınmasının ardından Kuran tilaveti ile başlayan eylemler konuşmalar ile devam etti. AGD Diyarbakır Şubesi Başkanı Abdullah Ergin yaptığı konuşmada Türkiye'nin bütün illerinde bulunan meydanların birer Adeviye meydanı olması için çağrıda bulunarak, Türkiye'deki siyasetçilerin seslerinin daha yüksek çıkması gerektiğini savundu. Ardından kürsüye çıkan Şuurlu Öğretmenler Derneği Başkanı Abdurrahman Sevgili tüm MİKO Başkanları adına yaptığı konuşmada Mısır halkının galip geleceğini söyledi. Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan ise yaptığı konuşmada Mısır'da Mursi'nin devrilmesinin Saadet Partisi kurucusu merhum Necmettin Erbakan'a 28 Şubat döneminde yapılan askeri darbenin devamı olduğunu söyledi. Bozan, "Erbakan hocamız islam ülkelerinin birliğini istiyordu. Bu manada D-8 ülkeleri birliğini kurdu. İslam ülkelerinin birliğini istediği için Amerika, İsrail ve Avrupa Birliği kendisini bir tehdit olarak gördüler ve darbe ile kendisini düşürdüler. Baktığımız zaman bu gün Mursi'de iktidara geldiği ilk günden itibaren İslam ülkelerinin birliğini istediğini söyledi. Ortadoğuda planları olan bu küresel devletler Mursi'yi de kendilerine tehdit olarak gördüler ve kendisine bir yıl bile tahammül göstermeyerek darbe ile devirdiler" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Saadet Partisi Mısır'a Destek Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement