Sezer: Öcalan'ın Asılmaması Gerekir - Son Dakika
Politika

Sezer: Öcalan'ın Asılmaması Gerekir

Sezer: Öcalan\'ın Asılmaması Gerekir

DSP Genel Başkanı Sezer, Terörist Başı Öcalan'ın Asılmaması Gerektiğini, İmralı'da Ömür Boyu Hapis Yatacak Olmasının En Doğru Karar Olduğunu, Asılmasının Ülkeye Bir Yarar Sağlamayacağını Söyledi.

08.07.2007 13:01

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, terörist başı Abdullah Öcalan'ın asılmaması gerektiğini, İmralı'da ömür boyu hapis yatacak olmasının en doğru karar olduğunu, asılmasının ülkeye bir yarar sağlamayacağını söyledi.

Partisinin hazırladığı bazı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Balıkesir'e gelen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, basın mensuplarıyla kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zeki Sezer, AK Parti iktidarını eleştirirken, ülkenin hem siyaset hem de ekonomi olarak kötüye gittiğini söyledi. Terörist başı Abdullah Öcalan'ın idam edilip edilmemesiyle ilgili seçim meydanlarında yaşanan Başbakan Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli arasındaki söz düellosunu eleştiren Sezer,

eski koalisyon ortağını savundu. DSP lideri, Öcalan'ın Türkiye'nin güvenliği için İmralı'daki cezaevinde ömür boyu hapis yatacak olmasının doğru olduğunu belirterek, asılmaması gerektiğini söyledi. Bununla ilgili tartışmaları çocukça bulduğunu belirten Zeki Sezer, "Türkiye'de terörü nasıl önleyeceğimizi konuşmamız gerekiyor. Bütünlüğümüzü nasıl pekiştireceğimizi konuşmamız gerekir. 20 milyon yoksulluk sınırının altında, 1 milyon açlık sınırın altında insanımız var. Yoksulluğu, açlığı nasıl yeneceğimizi,

Türkiye'nin, Türk insanının zenginleşmesini nasıl sağlayacağımızı, hangi yatırımlarla Türkiye'nin gelişmesini sağlayacağımızı, o yatırımların kaynaklarının ne olduğunu konuşmamız gerekirken, kimse kusura bakmasın çocukça bir tartışma yapıyoruz. 'Sen asamadın, ben asarım'. Bu bir terörist, çocuk katili. Tıkılmış orada hapiste yatıyor. Bunu assan ne olur, asmasan ne olur? Biz önümüze bakalım, terörü önleyelim ülkemizi kalkındıralım. Bu artık çok çocukça ve Türkiye'nin haketmediği bir siyaset anlayışı.

Başka şeyler yapmak lazım, başka şeylere bakmak lazım. 30-35 bin kişinin katilini güvenlik açısından da İmralı gibi bir yerde bulundurmak son derece doğru. Yani, onun güvenliği değil, Türkiye'nin güvenliği açısından söylüyorum. Asılmaması da lazım. Artık çağımızda devletler, ama devlet gibi devletler, birisini asarak yaşayamaz. Oraya astı diye kahraman olmaz, o yüzden asılmama doğrudur, ömür boyu cezasını çekecek şekilde hapiste kalması ikinci doğrudur. Asıldığında karşımıza gelecek bir yığın sorunla

uğraşmak yerine biz içimizdeki sorunları hemen çözecek adımları atmak durumundayız. Gereksiz bir polemik, çok üzülüyorum. Türkiye'de DSP'nin iktidar olmasıyla 1999'da terör bitti. 2002'de sıfır terörlü bir ülke teslim ettik biz bunlara. Türkiye'de 3.5 yıl terör konuşulmadı, başka şeyler konuşuldu. Kararlı olmak, yürekli, bilinçli, bilgili olmakla, devlet adamı gibi davranmakla terör bitiyor" şeklinde konuştu.

Sezer, 22 Temmuz'da yapılacak seçimlerin ardından parlamentoda 3 partinin yer alacağını, ancak, AK Parti'nin azınlıkta kalarak CHP'nin öncülüğünde yeni hükümetin kurulacağını iddia etti. Sezer, CHP-MHP koalisyonunun olabileceğini belirtti.

Otel Basri'de gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısına CHP Balıkesir 1. Sıra Milletvekili Adayı Hüseyin Pazarcı, DSP İl Başkanı Ahmet Aydoğdu ile bazı partililer de katıldı. DSP lideri Zeki Sezer'in Balıkesir'deki temasları sürüyor.

(YU-YU-MEF-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Sezer: Öcalan'ın Asılmaması Gerekir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement