Tanık İç Anadolu'ya da Başkan - Son Dakika
Politika

Tanık İç Anadolu'ya da Başkan

Tanık İç Anadolu\'ya da Başkan

İç Anadolu Belediyeler Birliği'nin 37. Olağan Meclis Toplantısında 51 Üye Belediye Başkanının Katılımıyla Gerçekleştirilen Toplantıda Kapalı Oylamayla Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı Seçildi.

16.04.2009 01:40

İç Anadolu Belediyeler Birliği’nin 37. Olağan Meclis Toplantısında 51 üye belediye başkanının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda kapalı oylamayla Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı seçildi.

Divan başkanlığını Ali Rıza Selmanpakoğlu’nun yaptığı toplantıda başkan, başkanvekilliği ve komisyon üyelikleri seçimleri de gerçekleşti. Birliğin 1. Başkanvekilliğine Yaşar Çatak, 2. Başkanvekilliğine Nükhet Tuğcu seçilirken, Nihat Hatam, Mehmet Karaca, Gürsel Kısır ve İlhami Tuncer de encümen üyeliğine seçildi. Osman Abay, Rıfat Ulusoy ve Hasan Çoban’ın meclis katip üyeliğine seçildiği meclis toplantısında plan bütçe komisyon üyeliğine ise Osman Abay, Nükhet Tuğcu, Nihat Hatam, Rıfat Ulusoy ve Mustafa Özdal seçildi.

Seçimlerin ardından konuşan Başkan Bülent Tanık, eski başkana ve üyelere teşekkür ederek, "Birlik anlayışı, Türkiye’de sosyal demokrat belediyeciliğin 1970’li yıllarda başta Vedat Dalokay olmak üzere önder kadrolarının ortaya koyduğu ’Toplumcu Belediyecilik’ yaklaşımının önemli pratiklerinden biridir. İç Anadolu Belediyeleri Birliği, önümüzdeki dönemde ’Yeni Toplumcu Belediyecilik’ anlayışımızın gerektirdiği belediyeler arası dayanışma-paylaşma anlayışımızın ve siyasal etkiliğimizi arttırma çabamızın en önemli uygulama alanlarından birisi olacaktır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Tanık İç Anadolu'ya da Başkan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement