TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti'nin, gündem ve çalışma saatlerine ilişkin grup önerisi kabul edildi Genel Kurul, "Torba Kanunu Tasarısı" için Cuma, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri de çalışacak.

28.01.2014 17:25

AK Parti'nin, TBMM Genel Kurulu'nun gündem ve çalışma saatlerini yeniden düzenleyen grup önerisi kabul edildi.

AK Parti, TBMM Danışma Kurulu toplanamadığından önerisini Genel Kurul'a taşıdı. "Torba Kanunu Tasarısı", gündemin ön sıralarına çekildi. Genel Kurul; tasarı için Cuma, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri de çalışacak. Genel Kurul, saat 14.00'te toplanarak, günlük programın bitimine kadar çalışacak. Genel Kurul,  günlük programı bitirememesi halinde saat 24.00'ten sonra da çalışacak.

AK Parti İstanbul Milletvekili Doğan Kubat, öneri üzerinde yaptığı konuşmada, Meclis'in pazartesi gününe kadar çalışmasını önerdiklerini söyledi. Kubat, Torba Kanunu Tasarısı'nın bugünden başlayarak görüşülmesini amaçladıklarını, 126 maddeden oluşan ve 5 bölüm halinde görüşülecek olan tasarının  önemli düzenlemeler içerdiğini anlattı.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, öneri aleyhinde yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "yaşadığımız bu fetret de geçer" dediğini belirterek, "Demokratik devlette Hükümet gücünün azalması iyi bir şey değil. Gerçekte zayıflayan kuvvetler ayrılığının gücü mü yoksa Başbakanın yargı üzerinde demokrasi dışı tutumla hakim olduğunu sandığı o gücün azalması mı? Başbakan hangisinden şikayet ediyor. Türkiye'de şu andaki durum, hukuk devleti yolsuzluklara darbe vuracağına, yolsuzluk ve yolsuzluk iddiaları hukuk devletine darbe vurmuştur. Devletin gücünün zayıflaması, Hükümet'in kuvvetler ayrılığı ilkesine saldırısından kaynaklanan durumdur. İktidarınızın 12. yılında adaletin değil, zulmün ve baskının yönetimini kurdunuz. İktidar olduğunuzda zamanın Genelkurmay Başkanı ile görüşebilmek için Amerikalı dostlarınızdan yardım isterken, iktidarınızın 10. yılında yıllarca birlikte çalıştığınız Genelkurmay Başkanı'nı hapse göndermekten çekinmediniz" dedi.

İktidarın bugün, geçmişte söylediklerinin tam tersini yaptığını savunan Hamzaçebi, "17 Aralık'tan sonra sizin özeleştiri yapıp hatalarından pişmanlık duyup demokratik çizgiye gelmenizi  arzu ederdik. Size inanmak, güvenmek isterdik, sizden demokratik atılımlar beklerdik. Siz  tüm güven köprülerini, demokrasinin tüm kurumlarını birer birer yıkıyorsunuz, yok ediyorsunuz" diye konuştu.

-"Bizim kusurumuz, günahımız yok mu?"

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, öneri lehinde konuşmasında, Türkiye'nin farklı yerlerinde onlarca insanın trafik kazasında yaşamını yitirdiğini belirterek, Meclis'i bu konuda göreve davet etti. "Burada bizim hiç mi kusurumuz, günahımız yok? Bu kadar insan yaşamını yitiriyor ama nerede kusur ve eksiklik var diye bir çaba içinde değiliz" diyen Sakık, Parlamento'da komisyon oluşturup olay yerinde inceleme yapılması gerektiğini savundu.

İstanbul'da MHP seçim bürosuna yönelik saldırıya işaret eden Sakık, saldırının  bir an önce Hükümet tarafından açığa çıkarılması gerektiğini söyledi. Sakık, "Bizim de bilgilerimiz var. Hükümet elindeki doneleri bizimle paylaşsın. Seçimlerde birbirimizle yarışacağız ama kimse kimsenin düşmanı değil. Bazı köşe yazarlarının ağzından kan fışkırıyor. İstanbul'daki olayı BDP'ye, Kürtlere mal etmek için yalanlar söylüyorlar, ülkeyi germeye çalışıyorlar, siyaseti dizayn etmek istiyorlar" dedi.

AK Parti, CHP ve MHP'nin Hazine'den bir katrilyon 392 trilyon 332 milyar lira para aldığını belirten Sakık, "Hazine'nin malını mülkünü babanızın çiftliği gibi değerlendiriyorsunuz. Bu paralar nereye gitti, ne yaptınız? Bunun neresi adalet, eşitlik, kardeşlik? Siz 3 parti, bu ülkenin beyazları mısınız?" görüşünü ifade etti.

-"Sokak kavgasına indirme gayreti"

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz da konuşmasında İstanbul Esenler seçim bürosuna yapılan saldırıya işaret ederek, MHP'in  hedef alındığını, MHP ve ülkücü hareketin yıldırılmak istendiğini söyledi. MHP'nin bir kişinin burnunun kanamaması için sağduyusunu sabırla koruyacağını belirten Korkmaz, atılan kurşunun MHP'yi değil, ülkenin huzuru ve demokrasisini vurduğunu, Hükümet'in saldırganları mutlaka ortaya çıkarması gerektiğini  söyledi.

Korkmaz, bazı yayıncı kuruluşların olaya karşı sessiz ve ilgisiz kaldığını ifade ederek, "Hele hele Hükümet  Sözcüsü'nün meseleyi basitleştirerek ve adeta  sokak kavgası mertebesine indirme gayreti sorumsuzluk ve saygısızlıktır. Medyanın suskunluğu, Hükümet'in yanlış yönlendirmeleri Türk milleti ve MHP tarafından not edilmiştir. Biz merhum Cengiz Akyıldız'ın terörist karanlık güçlerce şehit edildiğini düşünüyoruz. Ama suskun kalan medya ve olaya ciddiyetsiz yaklaşan Hükümet, bu tavırlarıyla şehit Akyıldız'ı bir kez daha katletmiştir. Bunun hesabı kanun önünde sorulacak ve müsebbipleri cezalandırılacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti'nin grup önerisi kabul edildi. - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement