'Türban Lobisi' Bugün 12.00'de Görüşecek - Son Dakika
Politika

'Türban Lobisi' Bugün 12.00'de Görüşecek

\'Türban Lobisi\' Bugün 12.00\'de Görüşecek

AK Parti ve MHP'li Milletvekilleri, Başörtüsü Sorununun Çözümü İçin Bugün İlk Kez Bir Araya Gelecek. TBMM'de Gerçekleşecek Görüşmede, AK Parti'nin MHP'ye Sunduğu Son İki Teklif Masaya Yatırılacak.

24.01.2008 11:06

AK Parti ve MHP'li milletvekilleri, başörtüsü sorununun çözümü için bugün ilk kez bir araya gelecek. TBMM'de gerçekleşecek görüşmede, AK Parti'nin MHP'ye sunduğu son iki teklif masaya yatırılacak.

AK Parti, başörtüsü sorununun çözümü için önceki gün MHP'ye iki ayrı teklif sundu. AK Parti'nin birinci teklifinde Anayasa'nın 10, 13 ve 42. maddelerinde değişiklik yapılması öngörülürken, ikinci teklifinde ise sadece 10. ve 42. maddelerinin revize edilmesi önerildi. Her iki teklifi de inceleyen MHP kurmayları, AK Parti'nin ikinci teklifine daha sıcak baktı. Her iki partinin kurmayları, bugün sorunun çözümü için ilk kez Meclis'te bir araya gelecek ve teklifi detaylarıyla ele alacak. MHP Genel Sekreteri

Cihan Paçacı ve Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal'dan oluşan MHP heyetiyle AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin ve hukukçu milletvekilleriyle atölye çalışması yapılacak.

Bazı parti muhabirleriyle parti genel merkezinde sohbet toplantısında bir araya gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, AK Parti'nin başörtü sorununun çözümü için verdiği iki ayrı teklifi doğrulayarak, 10 ve 42. maddede yapılacak değişiklikleri öngören öneriye daha sıcak baktıklarını söyledi. Başörtü sorununun çözümünü hiçbir siyasi beklenti içinde olmadan samimiyetle arzu ettiklerini anlatan Toskay, MHP'nin bu konuda kararlı olduğunu tekrarladı.

(YZE-CC-CC-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Türban Lobisi' Bugün 12.00'de Görüşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement