Türk: Öncelikli Görev Katılım - Son Dakika
Politika

Türk: Öncelikli Görev Katılım

Türk: Öncelikli Görev Katılım

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, 'Ulusal Egemenliğin Demokratik, Katılımcı ve Çoğulcu Bir Düzen İçinde Tesis Edilmesi; 23. Dönem Meclisimizin Önünde Duran En Öncelikli Etik ve Vicdani Görevdir' Dedi.

23.04.2008 17:05

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, ''Ulusal egemenliğin demokratik, katılımcı ve çoğulcu bir düzen içinde tesis edilmesi; 23. Dönem Meclisimizin önünde duran en öncelikli etik ve vicdani görevdir'' dedi.

Türk, TBMM'nin açılışının 88. yıldönümü dolayısıyla özel gündemle toplanan Genel Kurulda yaptığı konuşmada, Birinci Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin mayasında bulunan demokratik özü, yeniden canlandırıp demokratik ulusal gelişime ivme kazandırmak zorunda olduklarını ifade etti.

Türk Meclisi güçlü olmayan devletlerin, yürütme ve yargı erklerinin de güçlü olamayacağını söyledi.

BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu da ''Dün işgal devletleri topla, tüfekle, süngüyle paylaşmak için gelmişlerdi. Bugün de ekonomiyle, siyasetle, hayali vaatlerle ülkemizi işgal ve parçalamaya çalışmaktalar'' diye konuştu.

Yazıcoğlu, bu vatanı kurtaran, demokratik cumhuriyeti bize emanet edenlerin, bu Meclis'in çatısı altında birlikte yaşamanın rotasını da çizdiğini vurguladı.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer adına konuşan DSP Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı da egemenliğin devletle birlikte var olan bir kurumsal güç olduğunu belirterek, ''23 Nisan 1920'de bizim de benimsediğimiz ulusal egemenlik ilkesi, devletimizin en temel özelliğini oluşturmaktadır'' dedi.

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ise konuşmasında, ''Demokrasisiz cumhuriyet de laiklik de olmaz'' sözlerine yer verdi.

Anayasa karşısında eşit olan yurttaşları 'özde-sözde yurttaş'; işçileri, emekçileri ve yoksulları 'ayak takımı' olarak tanımlamanın da demokratlık olamayacağını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Türk: Öncelikli Görev Katılım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement