Bugünün Mimarı Bilic" - Son Dakika
Spor

Bugünün Mimarı Bilic"

Bugünün Mimarı Bilic"

Üst üste üç şampiyonluk yaşadığı Beşiktaş'a tarihinin en parlak dönemlerinden birini yaşatan İngiliz teknik adam Gordon Milne, "tam bir futbol adamı" dediği Süleyman Seba'nın desteğiyle siyah-beyazlı ekipte "masal gibi" bir dönem geçirdiğini ve Vodafone Arena'nın açılışını görmeyi istediğini söyledi.

05.03.2016 00:10

SPORCOPE - Üst üste üç şampiyonluk yaşadığı Beşiktaş'a tarihinin en parlak dönemlerinden birini yaşatan İngiliz teknik adam Gordon Milne, "tam bir futbol adamı" dediği Süleyman Seba'nın desteğiyle siyah-beyazlı ekipte "masal gibi" bir dönem geçirdiğini ve Vodafone Arena'nın açılışını görmeyi istediğini söyledi.

İngiliz futbolcu Gary Lineker'in de forma giydiği Leicester City'i 1982-83 sezonunda Birinci Lig'e çıkaran, ardından Beşiktaş'ın başına geçerek siyah-beyazlı ekibi üst üste üç kez şampiyonluğa taşıyan Gordon Milne, bu sezon çalıştırdığı iki takımın da şampiyonluk mücadelesini takip ettiği Leicester'da basına konuştu.

1982-86 arasında görev yaptığı Leicester City'den ayrılırken yurt dışında çalışmayı planladığını ancak o dönemde Hollanda, Belçika gibi ülkelere gitmeyi istediğini belirten deneyimli teknik adam, siyah-beyazlı ekibe geliş öyküsünü şöyle özetledi:

"O zaman Türkiye listemin ilk sıralarında yer almıyordu. Türkiye'ye gitme kararı benim için büyük bir adımdı. Geriye dönüp baktığımda, Beşiktaş'ta geçirdiğim zaman masal gibiydi. Başından sonuna kadar inanılmaz bir hikayeydi. Hayatta genelde, iyi anlardan çok kötü anları hatırlarsınız. Geçirdiğim zorlu ilk yılın ardından gelen başarıyı bir ödülden ziyade, bu hikayeyi daha da ilginçleştiren bir şey olarak görüyorum. Beşiktaş'ta doğru bir zamanda bulundum, takımla büyüdük, geliştik, takım ruhu çok kuvvetliydi. Buna müsaade eden Süleyman Seba ise bana devam etme fırsatı vererek çok yardımcı oldu. Bir aile gibiydik ve kendimi Beşiktaş'a ait hissediyordum."

"Seba çok özel bir insandı"

İki yıl önce Ağustos ayında hayatını kaybeden Beşiktaş'ın efsane başkanı Süleyman Seba ile ilişkilerini anlatan Milne, Seba'nın hiçbir zaman işine karışmadığını ve üzerindeki baskıyı kendisine yansıtmadığını söyledi.

Seba'nın futbolun içinden gelmesinin işleri daha da kolaylaştırdığını dile getiren deneyimli teknik adam, "Başkan çok özel bir insandı. Hiçbir zaman antrenman sahasına gelip, taktik vermezdi. Bir şey söyleyecekse doğrudan değil, dolaylı yoldan söylerdi. Örneğin, Metin'in oynamadığı zamanlarda, 'Metin'i neden oynatmıyorsun?' yerine, 'Metin nasıl?' diye sorardı. Seba, tam bir futbol adamıydı. Karakterlerimiz uyuyordu ve çok yakın olmasak dahi harika bir ilişkimiz vardı" ifadelerini kullandı.

"Souness Kadiköy'de içinden geleni yaptı"

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Graeme Souness'in, sarı-kırmızılı takımın Fenerbahçe ile Kadıköy'de oynadığı maçta saha ortasına Galatasaray bayrağı dikmesinin hatırlatılması üzerine Milne, İskoç meslektaşının ateşli bir mizacı olduğunu ve o maçta kalbinden geldiği gibi davrandığını söyledi.

"Terim harika bir iş çıkardı"

Fransa'nın ev sahipliğinde bu yaz düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye ve İngiltere'den iyi bir performans beklediğini aktaran Milne, " Fatih Terim, milli takımda harika bir iş çıkardı. Çünkü, kötü durumdalardı ve bu düzeldi. Türk Milli Takımı'nın Avrupa'dan destek alacağı kesin ve umarım iyi bir performans ortaya koyarlar. İngiltere için de aynısını diliyorum. Takımda bir iki genç oyuncu var, oyun ruhu ve taraftarın desteği farklı olacaktır" diye konuştu.

Temeli Bilic attı

Gordon Milne, Hırvat teknik adam Slaven Bilic'in siyah-beyazlı takımda başarılı bir performans ortaya koyduğunu belirterek, "Bilic, Beşiktaş'ta menajer olarak iyi bir iş çıkardı. West Ham'e gitme fırsatına direnememiş olabilir. Bilic, Beşiktaş'ta bir yapı oluşturdu, bunun bu sezon da devam ettiğini görüyoruz. West Ham'da da iyi işler çıkarıyor. Hem Federasyon Kupası hem de Premier Lig'de iyi bir pozisyondalar" diye konuştu.

Kaynak: AA

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Bugünün Mimarı Bilic' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement