Çakar'ın Güldüren Anısı - Son Dakika
Spor

Çakar'ın Güldüren Anısı

Çakar\'ın Güldüren Anısı

Eski Fifa Hakemi Ahmet Çakar, Kayserispor Teknik Direktörü Şota İle İlgili Bir Anısını Anlattı.

03.12.2010 13:04

İNG Bank tarafından Kayseri'de düzenlenen Eski FİFA hakemi Ahmet Çakar, Kayseri spor teknik direktörü Şota ile ilgili bir anısını anlattı. Keindisini izleyen şota Arvelazde ve Saba Tümer'e "Gürcistan- Moldovya maçını yönetiyorum. Bir baktım yanımdaki oyuncu çok kısa sürede sahanın öbür tarafında çok şaşırdım. Sonra sahada Şota ve Arçil kardeşlerin Gürcü milli takım formasını giydiğini görünce, şaşkınlığım geçti" dedi. Sarı kırmızılı ekibin Şota'yı yeni sezonda elinde tutamayacağını söyleyen Çakar, Kayserispor'un Süper ligin 6.büyüğü ünvanını hak ettiğini söyledi.

İNG Bank tarafından Kayseri Hilton otelinde düzenlenen etkinliğe Vali Mevlüt Bilici, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) başkanı Mustafa Boydak, Kayseri Ticaret Odası Başkan Vekili Mustafa Erçalık, Kayserispor teknik direktörü Şota Arvaladze katıldı. Moderatörlüğünü Saba Tümer'in yaptığı Asaf Savaş Akat ve Ahmet Çakar'ın renk kattığı "Biz bize sohbetler" toplantısında Tümer, Kayseri mantısını çok merak ettiği için bu kente gelmeyi çok arzuladığı, mantının 36 çeşidi olduğu ögrenince hayretler içinde kaldığını belirterek etkinliği başlattı. İNG Bank CEO'su Wilfred Nagel Türkiye'nin Avrupa'nın 7. ekonomi büyüğü olduğunu , Türkiye'de bankacılık sisteminin büyüme ve gelişmeye açık olduğunu, Türkiye'nin 72 milyonluk nufusuyla Avrupa'da ikinci büyük nüfusa sahip olduğu belirterek söze başladı. Nagel "Global krize rağmen Türkiye'ye yatırım yapma stratejimizi değiştirmedik. KOBİ ve ticeari müşterilerimize yeni kredi tahsisi ile pazar payını büyülten bir kaç bankadan biri olduk.Şube sayısı toplam aktifler,toplam mevduat hacmine göre Türkiye'nin 7.büyük özel bankası olduk. 2009 yılında krizin etkilerini yoğun olarak hissetmemize rağmen KOBİ ve ticari müşterilerimize yaklaşık olarak 7.5 milyar TL finansman hizmeti sağladık." dedi. Büyük pazar potansiyeline sahip olan Türkiye'ye gelmekten mutlu olduklarını ING Bank'ın büyüme motorunun KOBİ ve ticari bankacılık olduğunu, Kayseri'nin de ING Bank'ın büyümeyi hedeflediği önemli kentlerden biri olduğunu söyledi. ING Bank Genel Müdür Yardımcısı Yaprak Soykan, banka olarak 3 yılda ortalama yüzde 25'lik büyüme ile ticari kesimin en çok tercih ettiği 3 banka arasında yer almak olduğunu belirterek, "Yılsonu finansman nedefimiz 12 milyar TL'dir. hedefimiz yüzde 25'lik bir büyüme ile ticari kesimin en çok tercih ettiği bankalar arasında yer almak istiyoruz. Kriz zamanında 5 bin KOBİ ve ticari müşterilerimize Çözüm arama ekipleriyle ulaştık. Onların kriz döneminhdeki gerçekleştirdiğimiz bu özel yapıyla dayanan hizmetlerimizi farklılaştıracağız." şeklinde konuştu.

"BEN İNANDIM SİZ DE İNANIN"

20 yıl sonra Kayseri'ye geldiğini belirten eski FİFA hakemlerden, spor yorumcusu Ahmet Çakar,kentin çok değiştiğini belirterek, Kayserispor'un Süper sligin 6.takımı olduğunu, Bursasspor ile birlikte Anadolu futbolu adına lige damga vurduğunu söyledi. Çakar, "Ben inandım, sizde inanın şampiyonluğa. İçinizden bazıları bu Ahmet Çakar bize şirin gözükmek için değişik repliklere giriyor diyebilir. Düşünün, Bursaspor bunu Fenerbahçe'ye karşı başardı. Fenerbahçe gibi bir lobisi olan takıma karşı başardı. Fenerbahçe hatta son 20 dakikaya kadar kendisini malesef şampiyon yaşadı. Bu sıkıntıyı Fenerbahçe ile Trabzonspor çekti. Cumhurbaşkanını yani 1 numarayı çıkartan kent Kayserispor'u Süper ligde 1.olarak yani şampiyon olarak çıkartamaz mı? Recep beyi çok tanımıyorum. Ama, özellikle Kayserispor onursal başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki çok başarılı birisi. Malesef bir de Kayseri'de Şota var. Niye malesef Şota diyorum. Kayseri , onu ne kadar tutabilir, bilemiyorum . Yeni sezonda Türkiye'de olabilir, Avrupa veya okyanus ülkeleri de olabilir."dedi. Bunca yıldır takım tutmadığı yolundaki soruların dogru olmadığını belirten Ahmet Çakar, küçüklükte hangi takımı tuttuğunu ısrarlı sorulara karsın söylememekte ısrar etti. Anayasa Mahkemesi başkanının tuttuğu partiyi söylememesi gerektiğini, kendisininde o nedenle tuttuğu takımı söylemeyeceğini ifade etti.

ÇAKAR İKİZLERİ SONRADAN ANLAMIŞ

Çakar, kendisini izleyen Şota'yı işaret ederek, "Çok uzun yıllar öncesi Sovyetler Birliği dağıldı. Gürcistan ve Moldovya bunlardan ikisiydi. Eski Sovyetler Birliğinde olan iki ülkenin oyuncuları birbirlerini Rusca ile iyi anlıyor. Sahada bir ben yalnız kaldım. Bir pozisyondan sonra Şota itiraz etti biraz yanımdan uzaklaştı. Ama birde ne göreyim sahanın öbür ucunda. Bu nasıl oluyor derken kardeşi , yani ikizi Arçil olduğunu anladım. Arvaladze kardeşlerin futbol kariyeri çok başarılıydı. şimdi de öyle"dedi. Kayserispor'un başarılı teknik direktörü Şota Arvaladze'de, bu anıda boyunu bosunu anlatan Çakar'a, burnunu göstererek "Benim burnumu unuttunuz" diye espri yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Çakar'ın Güldüren Anısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement