Fatih Terim: Milli Takım Yüzünden Kısıtlama Gelsin İstemem - Son Dakika
Spor

Fatih Terim: Milli Takım Yüzünden Kısıtlama Gelsin İstemem

Fatih Terim: Milli Takım Yüzünden Kısıtlama Gelsin İstemem

Fatih Terim, yabancı sınırlamasıyla ilgili düşüncelerini anlatırken "Milli Takım yüzünden herhangi bir kısıtlama gelsin istemem." dedi.

04.03.2014 07:46  Güncelleme: 08:08

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Habertürk TV'de Faik Çetiner'in sunduğu Bizim Stadyum programında canlı yayında soruları yanıtladı.

"GRUP ZOR AMA BEN DAHA ÖNCEDEN 3 TAKIMI ÇEKMİŞTİM"

Terim, "Grubun sert olduğunu söylemiştim ancak kura çekiminden önce gerek evde gerekse arkadaş ortamında yaptığımız çekilişlerde en çok yaklaşan da ben oldum. Örneğin; İzlanda'yı ben çektim. Çek Cumhuriyeti ve Kazakistan'ı ben çekmiştim. Evde de Merve hazırlamıştı. Orda da 2 tutturan var ama en son ben 3 tutturmuştum. Sonuç olarak soğuk ülkeleri çektik. Uzun zamandır da bir arada olmadığımız rakipleri çektik. Hatta Çek Cumhuriyeti ile ilk defa olacak. Kim çıkarsa çıksın siz oynamazsanız olmaz. Hatta 4.-5. torbadan dahi çektiğiniz takımlar sizi geçer. Hollanda zaten bilinen bir takım. Çekler genel kanı aksine yine iyi. Letonya dikkat edilmesi gereken bir ülke. 5. torbadan İzlanda'nın yerine başkasını isterdik. Dünya Kupası'na çok yaklaştılar. Her zaman dikkat edilmesi gereken bir takım" dedi.

"İYİ OYNARSAK BU TURNUVADA BULUNURUZ"

Tecrübeli teknik adam, "Her zaman üzerinde durduğum fikir şu: "Bizim iyi oynamamız gerekiyor. İyi oynarsak bu turnuvada bulunuruz. Matematik dersini fazla sevmem. Çıkıp kazanacaksınız. Gruptan 1. veya 2. çıkacaksınız. Bunun için var gücümüzle çalışacağız. Bu bizim oyunumuz, oyunumuzu bozdurmayalım." dedi.

"AY-YILDIZ ALTINDA TOPLANALIM"

Terim, "Başarılar muhakkak ki birleşmede önemlidir ancak Milli Takım'ın başarısı veya başarısızlığı seyirci azalmasına sebep olmaması lazım. Biz bayrağın Ay-Yıldız'ın altında toplanmalıyız. Kulüp formalarıyla değil Milli Takım formalarıyla toplanalım. Bu yüzden top yekün hareket etmeliyiz. Çünkü marka bizim markamızsa, marka değerini korumalıyız. Marka değeri hepimizin hatasıyla bu hale gelmiştir. Şöyle etrafımıza baktığımızda biraz daha ağır biraz daha yavaş davranmaya ihtiyacımız var. Örneğin; ben ilk defa kadroyu Twitter'dan açıkladım. Milli Takım coşkusunu tüm birimlerimizle yakalamaya çalışıyoruz. Milli Takım'ın maçına kırmızı forma ile gidilmeli. Bunu alışkanlık haline getirmemiz lazım. Biz bu sevgiyi yaymaya çalışıyoruz. Hep bunu nasıl geliştiririz diye düşünüyoruz" dedi.

"MİLLİ TAKIM YÜZÜNDEN HERHANGİ BİR KISITLAMA GELSİN İSTEMEM"

Terim, "Ben eskiden nasıl düşünüyorsam şimdi de öyle düşünüyorum. Şu bir gerçek ki; hangi uygulamayı yaparsanız karşısında eleştirenler veya destekçiler olacaktır. Son günlerde bakıyorum, kimi diyor 'serbest olsun' kimi diyor 'biz 5+0+3'e göre hazırlandık.' Ben Milli Takım yüzünden herhangi bir kısıtlama gelsin istemem. Bugün yabancı sayısı serbest olan ülkelerin çoğu ya Avrupa şampiyonu ya da dünya şampiyonu. İyi olan bir Türk oyuncunun yerine yabancıyı zaten oynatmaz. Bunun için katı kurallar koyma taraftarı değilim. Benim yapacağım tek şey Türk futbolunun iyiliğine ne olacaksa sayın başkanımıza sunmak. Bu da yakın bir tarihte belli olur." ifadelerini kullandı.

"İTHAL EDECEĞİMİZE İHRAC EDELİM"

Tecrübeli hoca, "Son günlerde hepimiz çok gerginiz. Futbol içinde son derece rahatsız bir ortamdayız. Hepimizin biraz yavaşlaması lazım. Sonra her şey yerli yerine oturur. Biraz ithal edeceğimize ihraç eden olalım. Bugün İsveç'in bir kısmı geldi yarın bir kısmı daha gelecek. Keşke bizim de öyle olsa. Biraz ihraç eden, Avrupa'ya gönderen olsak. Çünkü o zaman oyuncularımız uluslararası arenaya alışık olacak." dedi.

"KİMİN ŞAMPİYON OLDUĞUNA BAKARLAR KİM OYNADI DİYE BAKMAZLAR"

Terim, "Bir başka önemli konu daha var. Bugün Dünya Kupaları'nda veya Avrupa Şampiyonları'nda herkes sonuca bakar. O şampiyonada Hollanda, Almanya, Fransa, Belçika'nın veya başka ülkelerin devşirme oyuncularla oynadığını kimse hatırlamaz. Almanya'da mesela Polonyalı var, Türk var. Hollanda'da Faslı, Cezayirli var. Hele Fransa'yı anlatamıyorum. 9 siyahi 2 beyaz oyuncu var. Burada tek dezavantajı olan yine biziz. Bunlara bakınca biz artık biraz daha global biraz daha ülke menfaatini düşünen yüzeysel değil derinlemesine bakmalıyız." ifadelerini kullandı.

"HAVUZU GENİŞLETECEĞİZ"

Terim, "Mevcut oyuncu havuzunu genişletmek zorundayız. Dışarıda kalanlar var. Mayıs'ın sonuna kadarda bu denemelere bu testler tabiri caizse bazılarını tanımaya ihtiyacımız var. Ancak eski tecrübelilere de ihtiyacımız var. Son maçımız Haziran başı. Dünya Kupası başlamadan. Bu süre zarfında ben tüm oyuncularımı tanımak istiyorum. Açıkçası ben PTT 1.Lig'e diyorum ki 'Ben ve arkadaşlarım sizi takip ediyoruz, izliyoruz. Onun için her an buraya gelebilirsiniz bu yüzden en üst seviyede kalın.' Buradan da bu mesajı vermek istiyorum." dedi.

ÇAKIR'A DESTEK

Terim, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın 2014 Dünya Kupası'dan yöneteceği maçları ekip halinde gidip izleyeceklerini belirtirken Çakır'a başarı dileğinde bulundu. Terim "Dünya Kupası'dan bir hakemimizin görev alması gurur verici. Biz de tüm ekibimizle birlikte Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçları izleyeceğiz" dedi. Fatih Terim "Hakemler konusunda ağır cezalar yedim ama hepsine güveniyorum" şeklinde konuştu.

MİLLİLER ABD'DE TURNAVAYA KATILACAK

Öte yandan Fatih Terim, A Milli Takım'ın Mayıs'taki kamp programıyla ilgili bilgiler vererek, ABD'de turnuvaya katılacaklarını bildirdi. İrlanda ile 25 Mayıs'ta deplasmanda karşılaşacaklarını oradan da ABD'ye geçeceklerini anlatan Terim, "Washington'a giderek, Honduras ile oynayacağız. Daha sonra New York'a geçip ABD Milli Takımı'yla karşılaşacağız. Arkasından iki maç daha oynayacağız gibi görünüyor. Kısa fakat etkin ve prestijli bir turnuva olacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Fatih Terim: Milli Takım Yüzünden Kısıtlama Gelsin İstemem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement