Federasyon Başkanları 2013 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika
Spor

Federasyon Başkanları 2013 Yılını Değerlendirdi

Federasyon Başkanları 2013 Yılını Değerlendirdi

Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen: "Hem idari hem de teknik olarak başarılarla dolu bir yıl geçirdik" Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın: "Aktif sporcu sayımızı bin 500'den 4 bine yükselttik" Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Başkanı Nur Ala Aliş: "90. yılımızda 90 yılda alınmadığı.

26.12.2013 11:24

BUĞRA ERSAVAŞ - Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, hem idari hem de teknik açıdan başarılarla dolu bir yılı geride bıraktıklarını belirterek, "Birçok ilke imza attık. Sporcu sayımız, 2012 yılında 64 binken, şu anda 90 binlere yaklaştı" dedi.

Çimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aktif sporcu sayısının 6 binlerden 20 binlere geldiğini ifade ederek, "Başarılar noktasında da iyi bir yıl geçirdik ve uluslararası arenada başarılı bir performans sergiledik. Altyapıda da istediğimiz seviyeye yavaş yavaş geliyoruz. Örneğin yıldızlar kategorisinde Avrupa üçüncülüğünü elde ettik. Gelecek adına buna büyük önem veriyoruz. Uluslararası federasyonun kurullarında görev alan arkadaşlarımızın sayısında artış yaşadık. Avrupa Masa Tenisi Federasyonu 2. Başkanlığına bizden birisi seçildi. Federasyon olarak sahada da masa başında da ciddi başarılara imza attık. Yeni yılda da bunun artarak devam etmesi için çaba sarf edeceğiz" diye konuştu.

Özel sporcular

Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın da tüm faaliyetlerini başarıyla tamamlamış olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

İki dünya ve bir de Avrupa şampiyonu çıkardıklarını vurgulayan Aydın, "Beş bin engelli çocuğu spor yapabilmeleri için şehirlerinden alıp başka kentlerde ağırladık. Bu çocuklarımıza 14 dalda spor yaptırdık. Aktif sporcu sayımızı bin 500 den 4 bine yükselttik. Kulüp sayımız ise 140'tan 180'e çıktı. Özel sporcular, gerek eğitim gerek spor anlamında altın çağını yaşıyor" ifadelerini kullandı.

Avcılık ve atıcılık

Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Başkanı Nur Ala Aliş ise 90. yıllarında 90 yılda alınmadığı kadar madalya elde ettiklerine dikkati çekerek, "Akdeniz Oyunları'nda 5, Avrupa'da ise 11 kupa aldık. Uluslararası arenada çok başarılı bir seneyi geride bıraktık. Sporcu ve kulüp sayılarımızda önemli artışlar var. Hedeflerimiz doğrultusunda sponsorluk çalışmalarına da devam ediyoruz. Gelecekte daha büyük başarılar elde edebilmenin zeminini hazırlıyoruz" diye konuştu.

Satranç

Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay da Spor Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı rakamlara göre lisanslı sporcu sayılarının 352 bine yaklaştığını söyledi.

Madalya anlamında da iyi bir sene geçirdiklerini kaydeden Tulay, "Şu ana kadar 35 madalya kazandık ve devam eden iki programımız var. Türkiye'de daha önce gitmediğimiz illerde uluslararası programlar yaptık. 36 bin 500 çocuğa, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin önderliğinde satranç takımı dağıtıldı.Bu sene bakanlıklarla yaptığımız protokolleri de hayata geçirdik" değerlendirmesinde bulundu.

Kick boks

Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, ilklerin yaşandığı ve 100 binlerle ifade edilen sporcu sayılarına ulaştıklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Yaptığımız faaliyetlerin göz kamaştırır nitelikte olduğu bir yılı geride bırakıyoruz. Federasyon olarak 2013 yılında dünya ve Avrupa şampiyonalarında 9 altın, 18 gümüş, 29 bronz madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attık. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. 2013 yılındaki başarımız, 2014 yılında da artarak devam edecektir." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Federasyon Başkanları 2013 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement