İşte Fenerbahçe'nin Net Borcu - Son Dakika
Spor

İşte Fenerbahçe'nin Net Borcu

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda kulübün net borcu açıklandı.

19.01.2013 14:32

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda kulübün net borcunun 141 milyon 558 bin 283 lira olduğu açıklandı.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan olağanüstü toplantıda okunan Denetleme Kurulu raporunda 1 Ocak 2012 ile 31 Aralık 2012 tarihleri arasında Fenerbahçe Kulübü Derneği'nin net borcunun 141 milyon 558 bin 283 lira olduğu bildirildi.

Gelirler toplamının 170 milyon 37 bin 245 lira, giderler toplamının ise 144 milyon 102 bin 35 lira olduğu ve gelir fazlasının 25 milyon 935 bin 210 olduğu kaydedildi.

Bu arada, kulübün 1 milyon 358 bin 393 lira nominal değerli Futbol AŞ hisselerinin 57 milyon 442 bin liraya satıldığı, bundan 56 milyon 83 bin 607 lira kar elde edildiği ve gelirler arasında yer aldığı belirtildi. Mali Genel Kurul'da verilen yüzde 15 halka arz yetkisinin yüzde 5.59'unun kullanıldığı aktarıldı.

Öte yandan, 2012 sabit kıymet yatırımlarında toplam 12 milyon 439 bin 84 lira artış olduğu bildirildi.

AZİZ YILDIRIM'DAN SERT TEPKİ

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, CEO için aylık 150 bin TL'lik gider olacağını ve bu yönde eleştirilerini dile getiren Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay'a tepki gösterdi. Aziz Yıldırım, kendi yönetimlerinin ve öncekilerin amatörce çalıştıklarını söyledi.

Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen Divan Kurulu Toplantısı'nda kurul başkanı Yüksel Günay'ın kürsüde konuşması sırasında Aziz Yıldırım, bulunduğu yerden Günay'a müdahalede bulunarak, kendisine tepki gösterdi.

Günay'ın CEO'ya yönelik eleştirilerine karşılık veren kulüp başkanı Aziz Yıldırım, "Buradan size bir sunum yaptık. Denetleme kurulu aynen duruyor. Denetleme kurulu yine onları denetleyecek. Onlardan raporu alıp getirip genel kurula nereye verecekse verecek. Aziz Yıldırım 1 liranın nereden nereye gittiğini daha bilmiyor. Aziz Yıldırım, bilmiyor. Ben Aziz Yıldırım olarak o 1 liranın, nereden alınıp nereye gittiğini bilmek istiyorum. Aldığımız bütçelerle gelip buraya anlatamadığımız açık varken açıkça söyleyemediğimiz; ama bundan sonra söyleyeceğimiz bütçeler yapmak istiyoruz. Benden önceki arkadaşlar ve bizler burada amatörce çalışmışlardır. Profesyonel değilerdir. Bizler ölümlüyüz, Fenerbahçe yaşayacak. Bugüne kadar yapamadım; geç kaldım. Bundan sonra yapmaya mecburum." şeklinde çıkışta bulundu.

Konuşmasını sertleştiren başkan Yıldırım, "Yoksa senin benim meselem değil bu. Görev bölümü yapıyoruz. Muhasebe müdürünü atmıyoruz gerekirse atarım. Muhasebe müdürü Tamer Yelkovan'ı CEO'nun altına getirdik. Bilmeden konuşuyorsun. Bu arkadaşları getirdik anlatıyorlar. Fenerbahçe'nin kurumlarında artık ciddiyet olsun. Kafana dışarıda taktığın şeyleri gelip burada konuşma başkan. Yanlış oluyor. Biz dostuz, senin bunu burada konuşman beni yaralar." ifadelerini kullandı.

Ardından kürsüye gelen Aziz Yıldırım, "Biz istiyoruz ki Fenerbahçe'de yeni yapılanma olsun. Şahıslar kişiler önemli değil. Bizler gelip geçiciyiz. Aziz Yıldırım ve arkadaşları 15 yıldır amatörce çalıştılar." diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kulüpte diğer yöneticiler amatörce çalıştılar. Biz 12 saat buradayız. Biz ayrıldığımız zaman dışarıdan gelecek, Fenerbahçe yönetimine talip olacak kişiler, Fenerbahçe'ye bu kadar vakitlerini vermezler. Alt yapıyı oluşturmak lazım. Mevcut kadroyla, yeni dünya düzeninde gelişmekte olan teknik ve ekonomik konularda bilgili olan Fenerbahçelileri, buraya getirip, yeniden bir düzen kurmak Fenerbahçe'yi ileriye taşımak gerekir. Yoksa aksi halde bizden sonra gelecek insanlar, biz de dahil olmak üzere bakkal dükkanı gibi idare ettik burayı. Bundan sonra da böyle devam eder. Böyle olmamalı."

"OYUNCU ALACAĞIZ, PARA YOK DİYORLAR"

Aziz Yıldırım, kendi mesaisinin de azalması gerektiğini savunarak, "Buradaki profesyoneller gelsin idare etsinler yönetimler gelsin karar versin ve Fenerbahçe büyük bir dev haline gelsin." ifadelerini kullanarak şunları söyledi:

"Ben de sizin gibi bütçelerin ne olduğunu 1 hafta kala öğreniyorum. Ben her gün öğrenmek istiyorum. Cengiz Solakoğlu bey ve Vefa bey, bir oyuncu alamazsınız diyor. Para yok diyor; ama bir taraftan sizler, bizler, taraftarlar oyuncu istiyor. Oyuncu almak istiyorum; ama ben bütçeyi günlük bilirsem, 'Fenerbahçe'nin bu parası var. Bunu yapabilirim bu yoksa bunu yapamam' diyerek bu kararı önceden verebilirim. Son dakikada oyuncu alacağım diyorum para yok diyorlar ne yapacağız kaynak bulacağız. Bu Fenerbahçe'nin geleceğidir. Bunu bilin . Fenerbahçe için hiçbir zaman kötülük yapmadım düşünmedim ve düşünemem."

"Fenerbahçe'yi hayatımdan çok sevdim" diyen Yıldırım, "Bir yıl gittim başka şeylerden dolayı yattım, problem değil. 5 sene de 10 sene de yatarım. İnsanın başına bunlar gelir. Fenerbahçe için canım feda. Benim bu kulübe neler yaptığımı Tamer Bey bilir. Her şeyin karşılığı vardır. Herkese hesabını veririm." ifadelerini kullanarak, şöyle devam etti:

"Bilsem getirip bu tanıtımı yapmazdım. CEO demez de genel müdür derdim. veya danışmanım derdim. İsimler önemli değil. Önemli olan bu görevi kabul edip burada bizim yükümüzü almak için çalışması. Ücretine şuna buna girersek, hiçbir şey yani bunu da bilin. Lütfen açık olalım. Kapalı olalım.

Ben burada yüz sene duracak halim yok. Fenerbahçe'yi oturtalım bir yere. Bizler de gelelim onu denetleyelim sorgulayalım. Fenerbahçe'de yeni dönem başlayacaktır. Tüzük ne emrediyorsa onu yaparız. Ama görevleri de iyi bilirim. 15 yıldır başkanım. En kötü günümüzde en iyi günümüzde burada olmuşuzdur ve sizden destek görmüşüzdür."

İşte Fenerbahçe\'nin Net Borcu
Kaynak: AA

Son Dakika Spor İşte Fenerbahçe'nin Net Borcu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement