Nagehan ve Ülkü Türkiye Şampiyonu Oldu - Son Dakika
Spor

Nagehan ve Ülkü Türkiye Şampiyonu Oldu

Nagehan ve Ülkü Türkiye Şampiyonu Oldu

İki Altın İki Gümüş

10.01.2012 10:25  Güncelleme: 10:35

Boks Federasyonunun 2012 yılındaki ilk faaliyeti olan Türkiye Yıldız, Genç ve Büyük Bayanlar Ferdi Boks Şampiyonası Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde yapıldı.28 ilden 334 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası, beş gün sürdü. Mavi beyazlı Boksörler şampiyonaya Boks Koordinatörü Ali Çelikiz, antrenörler Erdal Bal ve Serkan Bal nezaretinde,Avrupa üçüncüsü 57 kiloda Nagehan Malkoç,Yıldızlar Dünya ikincisi 51 kiloda Ülkü Demir,Türkiye şampiyonu 57 kiloda Hanife Aytuğ Pirim ile 63 kiloda İrem Kurt'la müsabakalara katıldı.

İki Altın İki Gümüş

Dördüncü günün sonunda mavi beyazlı bayan boksörler,büyük bir başarı elde ederek dört sıklette de finallere kalmayı başardı. Yıldızlar şampiyonasında 63 kiloda finale kalan İrem Kurt rakibi Havva Satılmış'a yenilerek ikinci oldu.Genç Bayanlar kategorisinde Dünya ikincisi 51 kiloda Ülkü Demir,Efe Yıldırım ile karşılaştı. Yıldıırm'ı yenen Demir, Gençler Türkiye Şampiyonu oldu. Aynı sıklette şampiyonaya katılan Avrupa üçüncüsü Nagehan Malkoç ve Hanife Aytuğ Pirim finalde karşı karşıya geldi. Aynı takımın iki boksörünün karşılaştığı maçı Nagehan Malkoç kazandı.

Milli Takıma Gidecekler

Nagehan Malkoç bu sonuçlarla büyüklerde kendi sıkletinde Türkiye şampiyonu oldu. Hanife Aytuğ Pirim ise gümüş madalya kazanarak Türkiye ikincisi oldu.3 kategoride yapılan 33 final müsabakasının ardından dereceye giren sporcular, madalyalarını Türkiye Boks Federasyonu Asbaşkanları, Yöneticileri ve Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'nin elinden aldı. Türkiye Yıldız, Genç ve Büyük Bayanlar Ferdi Boks Şampiyonası'nın ardından, dereceye giren sporcular, Milli Takım aday kadrosuna girecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor Nagehan ve Ülkü Türkiye Şampiyonu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement