'Potanın Perileri' Antalya'da - Son Dakika
Spor

'Potanın Perileri' Antalya'da

\'Potanın Perileri\' Antalya\'da

Fıba Kadınlar Olimpiyat Elemeleri'ne hazırlanan A Milli Kadın Basketbol Takımı, Antalya'da ikinci etap kamp çalışmalarına devam ediyor.

22.05.2012 20:57

Fıba Kadınlar Olimpiyat Elemeleri'ne hazırlanan A Milli Kadın Basketbol Takımı, Antalya'da ikinci etap kamp çalışmalarına devam ediyor.

FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri'ne hazırlanan A Milli Kadın Basketbol Takımı, Başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu yönetiminde Kepez Arena Spor Salonu'nda antrenman yaptı. Kondisyon ve taktik ağırlıklı çalışma yapan 'Potanın Perileri'nin, antrenmanda keyifli oldukları gözlendi. A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, sakatlıkları bulunan Nevriye ve Birsel Esra'nın da takımla birlikte kampta yer aldığını söyledi.

Antalya kampında kondisyon, savunma ve ofansif ağırlıklı taktik çalışma yapacaklarını vurgulayan Yıldızoğlu, kampın son günlerinde Karadağ, Japonya ile Belarus'un katılacağı Kepez Turnuvası'nda hazırlık maçı oynayacaklarını belirtti. Olimpiyatlara katılmak istediklerini ifade eden Yıldızoğlu, "Bizim öncelikli hedefimiz olimpiyat vizesi almak. Olimpiyat vizesi aldıktan sonraki yapacağımız çalışmarla en iyi dereceyi hedefliyoruz. Daha önce hiç katılmadığımız, dünyanın en iyi takımlarının katıldığı organizasyona gideceğiz. Oraya Avrupa finalisti unvanı ile gideceğiz. Bu unvanın hakkını vermek isteyeceğiz" diye konuştu.

Yıldızoğlu, Türk vatandaşlığına geçerek ay yıldızlı forma için mücadele edecek olan Kuanitra Holingsvorth'ı takımdaki herhangi bir eksiklikten dolayı devşirmediklerini, olası bir sakatlık durumunda takımda huzursuzluk olmaması için takıma kazandırdıklarını dile getirdi. Milli takımda uzun boya sahip fazla oyuncu olmadığına dikkati çeken Yıldızoğlu, Türk vatandaşlığını seçen diğer oyuncu Kristen Newlin'in ise Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda takıma önemli katkı yaptığını vurguladı. Yıldızoğlu, "Biz bir çırpıda Kristen'i kenara bırakıp, Kuanitra'yı almadık. İkisi de ellerinden gelen çabayı gösteriyor. Biz elemelerde ve finallerde en formda oyuncuyla yolumuza devam edeceğiz" dedi.

A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Gülşah Akkaya da olimpiyatlara katılarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini söyledi. Olimpiyat elemelerine hazırlık sürecinde yaptıkları kamp çalışmalarının yoğun tempoda sürdüğünü anlatan Akkaya, "Kamp süreci iyi gidiyor. Çalışmalarımızın ikinci etabını Antalya'da sürdürüyoruz. Yoğun bir program bizi bekliyor. Bir hafta sonra turnuvada maç yapacağız. Hedefimiz belli, olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmek istiyoruz. Bu onuru yaşatmak istiyoruz. Hem kendimiz hem de halkımız için. Tabi ki öncelikle elemeleri geçmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu yönetimindeki A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın kadrosunda şu sporcular yer alıyor: Nevriye Yılmaz, Esmeral Tunçluer, Birsel Vardarlı, Nevin Kristen Newlin (Fenerbahçe), Nilay Kartaltepe, Naile Çırak (BOTAŞ), Tuğba Palazoğlu (Mersin Büyükşehir Belediyespor), Bahar Çağlar, Işıl Alben, Şaziye İvegin (Galatasaray Medical Park), Gülşah Akkaya, Özge Yavaş (Optimum TED Ankara Kolejliler), Pınar Demirok, Esra Ural (Kayseri KASKİ), Yasemin Horasan (Beşiktaş), Seda Erdoğan (Ceyhan Belediyesi), Begüm Dalgalar (Tarsus Belediyesi), Tuğçe Canıtez (Wesmont Üniversitesi), Kuanitra Holingsvorth (Seat Györ) - Antalya/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor 'Potanın Perileri' Antalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement