100'üncü Yılında Balkan Faciaları Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

100'üncü Yılında Balkan Faciaları Sempozyumu

100\'üncü Yılında Balkan Faciaları Sempozyumu

Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği tarafından İstanbul Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen '100.Yılında Balkan Faciaları Sempozyumu' düzenlendi.

20.11.2012 22:56

Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği tarafından İstanbul Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen '100. Yılında Balkan Faciaları Sempozyumu' düzenlendi.

Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Bayol ve Yönetim Kurulu Üyeleri Tekirdağ'ı temsilen, TBBD öncülüğünde gerçekleştirilen "100. Yılında Balkan Faciaları" konulu sempozyuma katıldı.

Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği organizasyonunda İstanbul Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "100. Yılında Balkan Faciaları Sempozyumu" edebiyat, siyaset ve akademi dünyasından birçok ünlü ismi bir araya getirdi. Dernek Başkanı Hasan Konuk'un ev sahipliğinde düzenlenen sempozyuma, Bartın Valisi Bülent Savur, AK Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal, AK Parti Tekirdağ 23. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Necip Taylan, Gazeteci-Yazar Prof. Dr. Mümtazer Türköne, Ahmet Tetik, Fikri Akyüz, Nevzat Bayhan, Tahsin Yıldırım,

Başbakanlık Arşivleri Daire Başkanı Önder Bayır, Sayıştay Üyesi Mustafa Atalar, Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Bayol ve Yönetim Kurulu Üyeleri Özgür Yaver ve Ramazan Baran, Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Çelik, Prof. Dr. Recep Bozlağan, Prof. Dr. Mefail Hızlı, Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Prof. Dr. Ahmet İyicil, Doç. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Nesrin Kenar, Dr. Emel Şenocak, Ferhan Yeprem, Yücel Açıl ile çok sayıda dinleyici katıldı.

İki gün süren sempozyumun ilk günü TBBD Başkanı Hasan Konuk'un açılış konuşmasıyla başladı. Başkan Konuk, Türk tarihine, kültürüne karşı sorumluluk hissiyle hareket ettiklerini vurgulayarak, İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin bir çok ilinde ve yurt dışında sempozyum ve konferanslar düzenleyerek tarih üzerine bilinç oluşturmayı amaç edindiklerini aktardı.

TBBD bünyesinde kurdukları Tarih Bilinci Araştırma Enstitüsü'nün millete tarihi hafızasını hatırlatmak amacıyla kurulduğunu söyleyen Hasan Konuk, "Sağlıklı düşünen her insanın bu kuruluşun bünyesinde yer almasını bekliyoruz. Üretebilen, emek çekebilen her insana ihtiyaç vardır. Bütünleştirici bir kuruluş yapısına sahip olan bu kuruluşa gerekli özenin gösterilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Bayol, sempozyumun ana temasının Tekirdağ ve Trakya açısında önemli olduğunu vurgulayarak, "İki gün boyunca, Balkan Facialarını ve Osmanlı döneminden Türkiye Cumhuriyetine geçişte Balkanlar'da yaşanan dramları, sevinçleri, üzüntüleri canlı canlı yaşama fırsatı bulduk. Geçmişten günümüze kare kare Balkanları işleyen hocalarımızdan bilmediğimiz çok şey öğrendik" dedi.

Bayol, Balkan Faciaları konulu sempozyumun Tekirdağ'da da yapılması için girişimlerde bulunduklarını belirterek şunları söyledi: "İnşallah Mart ayı içerisinde Namık Kemal Üniversitesi ile işbirliği içinde Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneğimizin öncülüğünde 100. Yılında Balkan Faciaları adlı sempozyumu Tekirdağ'da da düzenleyeceğiz. Konuyla ilgili girişimlerimizi gerçekleştirdik. Akademisyen ve yazarlar ile temasa geçtik. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve AK Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal'dan söz aldık. Tüm katılımcıların takvimlerine uygun bir zamanda sempozyumu gerçekleştirip, Balkan facialarının derin izler bıraktığı topraklarımızda bir seda bırakmak niyetindeyiz"

20.11.2012 22: 36: 54

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 100'üncü Yılında Balkan Faciaları Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement