2-B Konusunda Açıklama - Son Dakika
Yerel

2-B Konusunda Açıklama

2-B Konusunda Açıklama

Fethiye'ye gelen MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, 2B konusunda; "Parmak çoğunluğuyla geçireceğiz dediler ve geçirdiler" dedi.

16.04.2013 11:27

Fethiye'ye gelen MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, 2B konusunda; "Parmak çoğunluğuyla geçireceğiz dediler ve geçirdiler" dedi.

Son zamanlarda Muğla'nın da içerisinde olduğu birçok köylüyü yakından ilgilendiren 2-B konusu ile ilgili bir takım inceleme yapmak üzere MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ve MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz Fethiye'ye gelerek Kemer Bölgesinde vatandaşlar ile 2-B konusunda bir toplantı düzenledi. Milliyetçi Hareket Partisi Fethiye İlçe Teşkilatında düzenlenen basın toplantısına MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın yanı sıra İlçe Başkanı Hamdi Gürbüz, MYK Üyesi Alper Çağrı Yılmaz, Muğla Merkez İlçe Başkanı Bayram Koyuncu, İl Genel Meclis Üyesi Coşkun Tutal ve partililer katıldı.

Kemer beldesinde yapılacak toplantı öncesinde Fethiye İlçe Teşkilatında bir basın toplantısı düzenleyen MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, "2-B'nin ne olduğunu bilmiyorsunuz. Sadece çözelim demekle bu iş olmaz diye Meclis'te defalarca dile getirdik. Ama Adalet ve Kalkınma Partisi'nin anlama eksikleri oldu. Parmak çoğunluğu ile biz bunu geçireceğiz dediler ve geçirdiler" dedi.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, 2-B konusunda yaptığı açıklamasında şunları söyledi: "İki günden bu yana Muğla genelinde gerçekleştirmiş olduğum ziyaretler sırasında 2-B arazileri ile ilgili çok ciddi sıkıntılar olduğunu gördüm. Zaten Muğla Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan devamlı Muğla bölgesindeki vatandaşlarımızın sıkıntılarını Meclis'te gündeme taşıyor. Ama ben Muğla bölgesinde bu kadar sıkıntı olduğunu bilmiyordum. Geçen hafta Genel Başkanımız ile Antalya ziyaretimizde gördük ki o bölgede de çok ciddi sıkıntılar var."

Genel başkanlarının bu konuda vatandaşımızın mağduriyetini birebir gördüğü için 2-B konusuna çok önem verdiğini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: "Genel başkanımızın talimatı doğrultusunda benim ve Muğla Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan'ın imzaladığı yeni bir kanun teklifi var. Önümüzdeki haftalarda bu, Meclis gündemine alınarak hazırladığımız kanun teklifinin hayata geçmesini talep edeceğiz." Buradaki ana sıkıntıya değinen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz bu 2-B gündeme ilk geldiğinde Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve MHP olarak seçim beyannamelerimizde bu sorunu çözeceğiz diye vatandaşlarımıza vaatte bulunmuştuk. 2011 seçimlerinden sonra üç siyasi partide bu noktada kanun teklifini verdi. Fakat burada ana sıkıntı Milliyetçi Hareket Partisi'nin kanun teklifi ile iktidar partisi AK Parti'nin kanun teklifi arasında çok ciddi şekilde farklılık vardı. Biz, Meclis'te onlara siz 2-B'nin ne olduğunu bilmiyorsunuz. Sadece çözelim demekle bu iş olmaz diye dile getirdik. Ben bu işin içinden gelen birisi olarak Meclis'teki konuşmalarımda defalarca bunu anlatmama rağmen Adalet ve Kalkınma Partisi'nin anlama eksikleri oldu. 'Parmak çoğunluğu ile biz bunu geçireceğiz' dediler ve geçirdiler. Ama biz geçiş aşamasında Maliye Bakanına bu senin işin olmamasına rağmen bu işi senin bakanlığına havale ettiler. Siz Amerika'da okuyan ve yaşayan biri olarak bizim orman köylümüzün ve çiftçimizin sıkıntılarını anlayamazsınız. Bu kanunla bu yerleri satmanız mümkün değil. 2-3 ay sonra siz bunu tekrardan getireceksiniz dediğimizde Maliye Bakanı dedi ki "Biz 6 ay süre verdik. Bu süre içerisinde biz bu yerleri satacağız' diye oturduğu yerden bize laf söyledi. Ama aradan 3 ay geçmeden 2-B kanunu yeniden geldi. Yüzde 70'i yüzde 50'ye düşüren müracaat paralarının kaldırılması ile ilgili yeniden Meclise geldi. Biz başta bunları söylememize rağmen ve hatta bununda yeterli olmadığını çünkü rayiç bedeller belirlenirken vatandaşın alabilmesinin mümkün olmadığını defalarca dile getirdik. Yani 2-B ile ilgili olarak bir kanun teklifini 7 ay içerisinde 3-4 defa getirdiler. Şimdi son aldığımız bilgilere göre yeniden Meclise getirmeye hazırlanıyorlar." - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2-B Konusunda Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement