50. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'ne Doğru - Son Dakika
Yerel

50. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'ne Doğru

50. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali\'ne Doğru

Müzik direktörlüğünü orkestra şefi Orhan Şallıel’in yaptığı, müziği Soner Akçen ve AKSAV kurucu üyesi Mehmet Kesim'e ait Altın Portakal Şarkısı, festivale hediye edildi AKSAV İcra Kurulu Başkanı Şanlı: "Altın Portakal şarkısı keyifle dinlenecek, her anında dolu dolu Antalya ve Altın Portakal olan bir şarkı"

01.10.2013 16:57

Müzik direktörlüğünü orkestra şefi Orhan Şallıel'in yaptığı, müziği Soner Akçen ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) kurucu üyesi Mehmet Kesim'e ait Altın Portakal Şarkısı, festivale hediye edildi.

AKSAV İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Şanlı, sözlerini Mehmet Kesim'in yazdığı, klibi Can Arca'nın katkılarıyla hazırlanan şarkıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, bu hafta sonu 50. Altın Portakal Film Festivali'nin başlayacağını, Antalya için en önemli ve tarihi kültürel etkinliğin 50'nci yılında hep birlikte olacaklarını söyledi.

Türk sinemasının en önemli, en anlamlı, en uzun soluklu festivali Altın Portakal'ın Antalya'nın kültürüne, ekonomisine, tanınmasına çok büyük katkıları olduğunu belirten Şanlı, şöyle devam etti:

"Altın Portakal için özel bir şarkı hazırlattık. Bu şarkının tüm ülkemizde ve dış ülkelerde beğenileceğine eminim. Müzik direktörlüğünü müzisyenimiz, müzik adamı, orkestra şefi Orhan Şallıel yaptı. Şarkının sözleri AKSAV kurucu üyesi Mehmet Kesim'e ait. Müzik yine Türkiye'de başarılı bestelere imza atmış Sonay Akçen ve şarkının söz yazarı Mehmet Kesime'e ait. Sonay Akçen'in seslendirdiği şarkının Altın Portakal'ı anlattığına inanıyorum."

Eserin meydana gelişinde söz yazarı olma yanında beste çalışmalarında çok büyük katkıları olan Mehmet Kesim, Orhan Şallıel, Sonay Akçen'in hiçbir bedel beklentisi olmadan vakfa şarkıyı hediye ettiklerini bildiren Şanlı, şarkının klibinin İstanbul'da ücretsiz Can Arca'nın katkılarıyla hzırlandığını kaydetti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 50. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement