7. Ulusal Hidatidoloji Kongresi - Son Dakika
Yerel

7. Ulusal Hidatidoloji Kongresi

7. Ulusal Hidatidoloji Kongresi

Ordu Valisi Balkanlıoğlu, ODÜ Tıp Fakültesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Türk Göğüs Cerrahisi işbirliği ile düzenlenen 7. Ulusal Hidatidoloji Kongresine katıldı.

04.09.2014 18:37  Güncelleme: 10:41

ODTÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonundaki kongreye, Vali Balkanlıoğlu'nun yanı sıra, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, ODÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Saim Zeki Bostan, Prof. Dr. Nuri Yılmaz, Prof. Dr. Ahmet Ali Bayhan, ODÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpay Haktanır, Türkiye Hidatidoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Nazmiye Altıntaş, ODÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Özgür Enginyurt ve öğretim üyeleri katıldı.

Ordu Üniversitesi'nin tanıtım filmi ile başlayan program, ODÜ halk oyunları ekibinin gösterisi ile devam etti.

Vali Balkanlıoğlu, kongrenin hayırlı olmasını dileyerek, "Kongrenin başarılı geçmesini ve devamının gelmesini arzu ediyorum. İdare bir bütündür. Bizler de ilimizin tanıtımına katkı sağlayan bu tür organizasyonlara her türlü desteği vermekten sonsuz haz alacağız. Bu tür bilimsel kongreler son derece önemlidir. Ordumuz, Üniversitemiz ve Ülkemiz için bir prestijdir" dedi.

Konuşmasında, kongrenin amaçları arasında yer alan "kist hidatik" hastalığına da yer veren Vali Balkanlıoğlu, "Halk arasında kist hastalığı olarak bilinen bu hastalığın etkeni bir parazittir. Bu parazitin esas kaynağı köpek, kurt, tilki gibi hayvanlardır. Hastalığı kontrol altına alma çalışmaları yapılmaktadır. Bu kongre, insan ve hayvan sağlığına çözüm üreten katkılar sunacaktır" diye konuştu.

"Yeni ve genç üniversitemiz açısından bu kongre çok önemli. Hem gençlerimiz hem araştırmacılarımız açısından farklı kaynaklar oluşturacaktır" diyen ODÜ Rektörü Prof. Dr. Yarılgaç ise kongrenin 3 gün süreceğini belirterek, "Kongreyi, özellikle bilimsel ve kültürel açıdan çok önemsiyorum. Siz değerli misafirlerimizin Ordu'yu daha yakından tanımanızı istiyoruz. Sizleri ilimizde ağırlamaktan mutluyuz" dedi.

Türkiye Hidatidoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Nazmiye Altıntaş da konuşmasında, Hidatidoloji Derneği'ni 1999 yılında kurduklarını ve kongreleri farklı illerde gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Kongrenin başarılı ve verimli olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Kongre, 7 Eylül'de sona erecek. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 7. Ulusal Hidatidoloji Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement