Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat'ta Hami-Yet Annelerine Sertifikalarını Verdi - Son Dakika
Yerel

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat'ta Hami-Yet Annelerine Sertifikalarını Verdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat\'ta Hami-Yet Annelerine Sertifikalarını Verdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dün yaptığı Yozgat ziyaretinde aşçılık kursunu tamamlayan Hami-Yet annelerine sertifikalarını verdi.

25.05.2014 13:53

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dün yaptığı Yozgat ziyaretinde aşçılık kursunu tamamlayan Hami-Yet annelerine sertifikalarını verdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valiliği, Milli Eğitim ve İşkur İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği aşçılık kursu sertifika törenine katıldı.

Yozgat Belediyesi Kent Park Bilal Şahin Sosyal Tesisleri'nde Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende, Hami-Yet anneleri tarafından Soma'da maden faciasında yaşamını yitirenler için okunan 5 hatimin duası yapıldı. Etkinlikte Hami-yet çocukları tarafından şiirler okundu.

Burada bir konuşma yapan ve Arif Nihat Asya'nın Anne isimli şiirini okuyarak sözlerine başlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hami-Yet programına katılmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Türk İslam medeniyetinde annenin yerinin tartışılmaz olduğunu vurgulayan Bozdağ, "Cennet annelerin ayakları altındadır. Anneye babaya öf dahi demeyi yasaklayan bir inancın takipçileriyiz. Hepimizin annelerimize babalarımıza dair hikayeleri var. Bizler biliyoruz ki Hz. Muhammed (SAV) Efendimiz de babasızdı. Daha sonra küçük yaşta annesiz de kaldı. Yani bu sadece bizim yaşadığımız değil Peygamber Efendimizin, pek çok büyüğün ve insanın yaşadığı bir acı. Sonuçta ölüm var, hepimiz öleceğiz" dedi.

Kendi annesini de 2000 yılında kaybettiğini anlatan Bozdağ, duygu yüklü konuşmasını şöyle sürdürdü;"Babanın, annenin, eşin yerini dünyada tutacak hiçbir değer yoktur. Onlara kıymet yetmez. Allah kimseye evlatlarının sevdiklerinin acısını yaşatmasın. Anneler okuldur, üniversitedir. Pek çok çocuğun hayatını değiştiren esasında annedir. Elbette babanın da etkisi var ama annenin çocukların hayatında etkisinin babadan daha çok olduğuna inananlardanım"diye konuştu.

Hami-yet annelerine de teşekkür eden Bozdağ, "Hepinizi evlatlerınıza sahip çıkıp kol kanat gerdiğiniz için kutluyorum. İnanıyorum ki emekleriniz, hem evlatlarınızın başarısıyla, mutluluğuyla ödüllendirilecek hem de Cenabı Allah size emeklerinizin karşılığını fazlasıyla verecektir. Allah hepinizden razı olsun"dedi.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ise Hami-Yet projesinde annelerin eğitimi önemsediklerini belirterek eğitim faaliyetleri içerisinde yer alan Aşçılık Kursu'nun sertifika programı düzenlediklerini söyledi. Hami-Yet'in ana çalışma faaliyetlerini anlatan Yazıcı, "Projemiz babası vefat etmiş çocuklar ve 0-18 yaş çocuğu olan anneleri kapsıyor. Hami-yet projesi içerisinde psiko sosyal destek, eğitim ve ekonomik desteğin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetler yer alıyor. Şu an sadece Yozgat il merkezimizde 201 annemiz, 322 çocuğumuz var. İlçelerimizde de Hami-yet projemiz yürütülüyor. Proje kapsamında üniversitede okuyan çocuklarımıza verilen burslar dahil olmak üzere, kurslar, atölye çalışmaları, etütler gibi değişik faaliyetlerimiz var. Bizler annelerimizin ve çocuklarımızın yoksunlukları telafi için bir aradayız. Bu etkinlikleri yaparken en ince hassasiyeti dahi düşünerek, kırıcı ve incitici olmadan, hayırlı işler manzumesi diyebileceğimiz faaliyetleri yapmak istiyoruz. Acıma ve merhamet duygusunu hissettirmeden sadece şefkat ve muhabbetle yürüyen, şartsız, külfetsiz, yalnızca Allah'ın rızası murat edilerek başlanan ve yapılan işlerin de tamamını içeriyor. Şu an bu proje ülkemizin 15 farklı il ve ilçesinde uygulanıyor" dedi.

Konuşmaların ardından yaklaşık 3 ay süren ve 15 Hami-Yet annesinin katıldığı aşçılık kursunun sertifikaları Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Milletvekili Ertuğrul Soysal tarafından verildi.

Etkinliğe Vali Yardımcısı Adnan Daldal, Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İşkur Müdür Vekili Nevzat Atak, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu katıldı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat'ta Hami-Yet Annelerine Sertifikalarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement