Adana'da Bin Gence Ücretsiz Üniversiteye Hazırlık Kursu Verilecek - Son Dakika
Yerel

Adana'da Bin Gence Ücretsiz Üniversiteye Hazırlık Kursu Verilecek

Adana\'da Bin Gence Ücretsiz Üniversiteye Hazırlık Kursu Verilecek

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, gençlerin üniversiteye hazırlık çalışmalarına destek olmak amacıyla, her yıl bin kişiye 'ücretsiz eğitim' verecek dershanenin önümüzdeki günlerde bitirilerek, hizmete açılacağını bildirdi.

11.03.2013 16:45

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, gençlerin üniversiteye hazırlık çalışmalarına destek olmak amacıyla, her yıl bin kişiye 'ücretsiz eğitim' verecek dershanenin önümüzdeki günlerde bitirilerek, hizmete açılacağını bildirdi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ocak Ayı 1. Oturumu, meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın yönettiği oturumda, gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer, Yeni Baraj girişindeki DSİ'ye ait olan 'çamlık alanı'nın bakımsızlığından yakındı. Özer, Türkiye'deki kitap oranının düşüklüğüne de dikkat çekerek, kullanılmayan otobüslerin ' gezici kütüphaneye' çevrilmesinin yararlı olacağını vurguladı.

Özer'in sözlerine yanıt veren Aldırmaz, yaptığı konuşmasında, Özer'in gezici kütüphane ile ilgili çalışmasını memnuniyetle takip edecekleri ifade etti. Aldırmaz, "Zaten biz de bütün yeşil alanların, parkların olduğu yerlerde farklı bir uygulama başlatıyoruz. Hizmet yapmanın bütününün olduğu bir yapı. Bir tarafta yaşlılar gelip ücretsiz çayını, kahvesini içecek, gazetesini okuyacak. Gençler için bilgisayarlı ders çalışma alanları olacak. Bir de bir oda olacak, o oda da TEDAŞ gibi ASKİ gibi devlet dairelerinde işleri olan vatandaşlar, işlerini halledebilecek" dedi. Bu çalışmanın, aynı zamanda hizmet dairelerinin yoğun olduğu Kuruköprü ve Abidinpaşa Caddesi'nde trafiği azaltacağına dikkat çeken Aldırmaz, bunun yanı sıra SODES projesi kapsamında 6 parka, kütüphane yaptıklarını söyledi. Aldırmaz, gençlerin üniversite hazırlık çalışmalarına destek olma amacıyla her yıl bin kişiye ücretsiz eğitim verecek bir 'dershanenin' de önümüzdeki günlerde bitirileceğini bildirdi.

Aldırmaz, Özer'in DSİ'ye ait çamlık alanına ilişkin eleştirileri için de şunları söyledi:

"Bekir Bey'e DSİ'ye yapmış olduğu çağrıdan dolayı teşekkür ederim. Biz çamlığın arsasını kullanmak için tahsis istedik ama manzaralı kısımları vermediler. Biz de tamamını verirlerse çalışma yapabileceğimizi söyledik. Şuan da yazışmalar sürüyor, önümüzdeki günlerde umarım hallolur."

Oturumda, gündem dışı konuşmaların ardından Meclis Üyesi Necmi Özcanlı, Yüreğir Otogarıyla ilgili sorunların, ilgili dernek ve mağdurlar tarafından anlatıldığı dosyayı, Başkan Vekili Aldırmaz'a sundu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana'da Bin Gence Ücretsiz Üniversiteye Hazırlık Kursu Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement