Adnan Menderes, Gaziantep'te Anılacak - Son Dakika
Yerel

Adnan Menderes, Gaziantep'te Anılacak

Adnan Menderes, Gaziantep\'te Anılacak

Merhum Başbakan Adnan Menderes, “Bir Zeybek Sevdası-Başvekil Adnan Menderes” etkinliği ile Gaziantep’te anılacak.

24.06.2014 10:59

Merhum Başbakan Adnan Menderes, "Bir Zeybek Sevdası-Başvekil Adnan Menderes" etkinliği ile Gaziantep'te anılacak.

DP misyonunun önde gelen isimlerinden olan DP GİK Üyesi Samet Ocakoğlu'nun konuşmacı olarak katılacağı "Bir Zeybek Sevdası - Başvekil Adnan Menderes" konulu etkinlik, 16 Eylül 2014 tarihinde Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

DP GİK Üyesi Samet Ocakoğlu, yaptığı açıklamada; "Bir Zeybek Sevdası -Başvekil Adnan Menderes etkinliğimizin bu kez Gaziantep'te gerçekleştirilecek olmasından heyecan ve onur duyuyorum. Yaşam öykümüzden gelen bilgi birikiminin ve ritmimizin kaynakçası olduğu, MerhumBaşvekilimiz Adnan Menderes'in yaşam öyküsü ve Türkiye'deki Başbakanlık tarihinin bir dönemini, sanatın üretim ve iletişim araçlarından yararlanarak anlatan eserimiz 'Bir Zeybek Sevdası' bu kere gaziliği milli mücadeleden gelen Gaziantep'te tarih, sanat ve gönül dostlarıyla buluşacak. Ardında hoş ve sıcak anılar bırakarak kamusal sunumlarla Ege illerinde gerçekleştirilen 'Bir Zeybek Sevdası- Başvekil Adnan Menderes' etkinliğimizin, ülkemizdeki güzide ilim irfan yuvalarından Gaziantep Üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilecek olmasının mana ve değeri bizler için büyüktür. Merhum Başvekil Adnan Menderesi hizmetleriyle yad eden ve muhterem şahsiyetini güncele ve geleceğe doğru bilgilerle taşıma çabasıyla oluşturulan etkinliğimizin; Başvekilimizin çalışma arkadaşlarından Merhum Ekrem Cenani ailesinin adını taşıyan bir sanat merkezinde ve Merhum Maliye Bakanımız Hasan Polatkan, Merhum Dışişleri Bakanımız Fatin Rüştü Zorlu ve Merhum Başvekilimiz Adnan Menderes'in Hak'ka yürümelerinin yıl dönümünde devlet töreni ile anıldıkları tarihte, üniversitemizin resmi programındaki bir etkinlikle gerçekleştirilebilecek olmasını fevkalade önemsiyoruz" dedi.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Gaziantep Üniversitesi'ne teşekkür eden Ocakoğlu, "Başvekil Adnan Menderes etkinliğinin Gaziantep'teki ev sahibi olan Rektörümüz Sayın Mehmet Yavuz Çoşkun'a, çalışma arkadaşlarına ve sergi etkinliğinde üniversite adına muhatabımız Sayın Metin Karadağ'a zarif, vefalı ve ilkeli değerlendirme ve yaklaşımları için teşekkür ederiz. 16 Eylül 2014 tarihinde Gaziantep Üniversitesi Cenani Kültür Sanat Merkezinde açılışı yapılacak olan Başvekil Adnan Menderes - Bir Zeybek Sevdası sanatsal etkinliğine hizmet imkanını yaşam öyküme onur verecek bir vazife olarak görüyorum. Değerli Gazianteplilerin ve Üniversitemiz camiasının, niyetimiz olan yolları açmasını ve Başvekil Adnan Menderes etkinliğimizin iyi duygulara ve sözümüzün ardında durmamıza vesile olmasını ve inşallah bilime, sanata, hukuka ve hak duygusuna hizmet etmesini hayırlı, huzurlu kapılar için anahtar olmasını yüreğimin en sıcak hisleriyle diliyorum" diye konuştu.

Samet Ocakoğlu, "Bir Zeybek Sevdası - Başvekil Adnan Menderes" etkinliğine başta Menderes'in hemşerileri Aydınlılar olmak üzere tüm Manisalıları da davet etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adnan Menderes, Gaziantep'te Anılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement