Adü Hastanesi İki Yeni Üniyeti Halkın Hizmetine Sundu - Son Dakika
Yerel

Adü Hastanesi İki Yeni Üniyeti Halkın Hizmetine Sundu

Adü Hastanesi İki Yeni Üniyeti Halkın Hizmetine Sundu

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesine kazandırılan Nükleer Tıp Ünitesi ile Radyoloji Anjiografi Ünitesi törenle hizmete açıldı.

21.06.2013 12:37

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesine kazandırılan Nükleer Tıp Ünitesi ile Radyoloji Anjiografi Ünitesi törenle hizmete açıldı.

ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne tamamen Aydın Valiliği ve İl Özel İdaresi'nin katkılarıyla kazandırılan Radyoloji Anjiografi Ünitesi ile hizmet alımı şeklinde faaliyete geçirilen Nükleer Tıp Ünitesi törenle hizmete girdi. ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan açılışa Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban, ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Oğurlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mehmet Özkan ve davetliler katıldı.

Açılış töreninde Radyoloji Anjiografi Ünitesi hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Kutsi Köseoğlu, Ege Bölgesi'nde sayılı merkezde bulunan bir cihaz satın alınarak kurulan merkezin başta Aydın olmak üzere çevredeki tüm vatandaşlara hizmet vereceğini söyledi. Ünitenin kurulmasıyla birlikte verilen hizmetlerin kalitesinin ve bakılan hasta sayısında yüzde 100'lere varan bir artış olduğuna işaret eden Kökseoğlu, ünitenin kazandırılmasını sağlayan Aydın Valiliği ve İl Özel İdaresi ile desteklerinden doları ADÜ Rektörü Birincioğlu'na teşekkür etti. Köseoğlu, bu cihaz sayesinde teşhis ve tedavide önemli bir mesafe aldıklarını ifade etti.

Nükleer Tıp Ünitesini tanıtan Prof. Dr. Yakup Yürekli de, kanser hastalarına yönelik bir birim oldukları için randevusuz çalıştıklarını söyledi. Kanser şüphesiyle gelen hastaların rahatlaması veya tedavisini yapılması için en kısa sürede sonuç verebilmek için gayret gösterdiklerini kaydeden Yürekli, kurulan ünitenin bölgede büyük bir eksikliği gidereceğinin altını çizdi.

ADÜ BÖLGENİN SAĞLIK MERKEZİ OLACAK

ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ndeki bölümler, hizmetler ve personel yapısı hakkında bilgiler veren Başhekim Doç. Dr. Mustafa Oğurlu ise, "ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi olarak halkımıza sağlıkta en kaliteli hizmeti sunmak için gayret gösteriyoruz. Nitelikli idari ve sağlık personellerimizin yanı sıra modern ünitelerimize her gün yenilerini ekliyoruz. ADÜ'de verilen kaliteli sağlık hizmetleri nedeniyle iş yoğunluğumuz her gün artıyor. Şuan ki yapımızla Türkiye'nin sayılı sağlık merkezlerinden birisi haline gelmek bizleri gururlandırıyor. Bunan birlikte hizmet kalitemizi artırmak ve taleplere cevap verebilmek için bina, personel ve tıbbi cihazlarımıza takviye yapmaya çalışıyoruz. Aydın ve çevre illerden sağlık hizmeti alabilmek için İzmir'e gitmek durumunda kalan hastalara umut olan ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi, birçok branşta bölgenin sağlık merkezi olmak için emin adımlarla ilerliyor" dedi.

Nükleer Tıp ve Radyoloji Anjiografi ünitelerinin hizmete girmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Birncioğlu da, "Üniversiteler ve bağlı kuruluşları üst düzey hizmet vermek, araştırma yapmak ve nitelikli personel yetiştirmek için mücadele veriyorlar. Aydın ve çevresinin Adnan Menderes Üniversitesi'ne ihtiyacı var. Hocalarımız üst düzey bilgi ve tecrübeye sahipler. Halkımıza hizmet edebilmemiz için desteklerini esirgemeyen Aydın Valiliği, kurumlar, meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Aydın Valiliği olarak ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne bir ünite kazandırmaktan dolayı çok mutlu olduklarını beyan eden Vali Yardımcısı Celal Ulusoy ise, şunları söyledi: "Aydın ilimiz verilen sağlık hizmetlerinin kalitesi bakımından oldukça iyi bir konumda bulunuyor. ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi de bu yeni açılan bölümleriyle birlikte halkımıza hizmet etmeye devam edecek. Aydın Valiliği olarak sağlığa böyle bir katkı sağlamaktan gururluyuz. Hastalıklar her gün yeni bir boyut kazanıyor. Ben bilim ve teknolojinin gayretlerinin galip geleceğini inanıyorum"

Yapılan konuşmaların ardından kazandırılan Nükleer Tıp Ünitesi ile Radyoloji Anjiografi Ünitesinin açılışları Vali Yardımcısı Ulusoy, Rektör Birincioğlu ve davetliler tarafından yapıldı. Aydın Valiliği ve İl Özel İdaresi'nin katkılarıyla kazandırılan Radyoloji Anjiografi Ünitesi'nin yaklaşık 1,3 milyon TL'ye mal olduğu ile Nükleer Tıp Ünitesi'nin ise hizmet alımı şeklinde faaliyete geçirildiği belirtildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adü Hastanesi İki Yeni Üniyeti Halkın Hizmetine Sundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement