Çoban, Osmangazi ve Orhangazi Mahallelerini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Çoban, Osmangazi ve Orhangazi Mahallelerini Ziyaret Etti

Çoban, Osmangazi ve Orhangazi Mahallelerini Ziyaret Etti

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkanı Adayı Çoban, Osmangazi ve Orhangazi mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

06.03.2014 19:11  Güncelleme: 10:44

Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkanı adayı Burhanettin Çoban, Osmangazi ve Orhangazi mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Çoban, mahalle sakinleriyle yaptığı sohbette Akarçay'ı yapacağını söylediği zaman kimsenin inanmadığını belirtti.

Vatandaşların sabah namazından sonra Akarçay'a gelip dolaşıp, gezdiklerini ifade eden Çoban, şöyle konuştu:

"Yarış için tekneler aldık, dragon aldık, köprülerimizi LED ışıklarıyla aydınlattık. Kalemizi de aydınlattık. Afyon'a sadece Akarçay yapılmadı. Dev bir hastanesi yapıldı. 300 kişilikte yeni bir kadın doğum hastanesi açılıyor. 150 kişilik tek kişilik 150 kişilikte iki kişilik odalar olacak. Özel hastaneden hiçbir fark yok. Bundan 12 yıl önce devlet hastanelerimizde 12-16 kişilik odalarda kalınıyor ve özel odalarda bile banyo, lavabo yoktu. Doktorun özel muayenesine gitmeden kimseye bakılmıyordu. Eskiden böyle şeyler hayaldi. Yollarımız artık kaymak gibi yollarda gidiyor ve kaza risklerimiz azaldı. Afyonkarahisar'a hızlı tren geliyor. Hizmetler çok güzel."

Çoban, daha sonra Afyonkarahisar Müze Müdürlüğü, DSİ 183. Şube Müdürlüğü, 11. Sondaj Şube Müdürlüğü ve Meteoroloji Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti. Ziyaretlerde bir konuşma yapan Çoban, Afyonkarahisar'ın kültürel ve tarihi varlıkların daha iyi ve daha modern şartlarda muhafaza edileceği müze ve kültür kompleksinin inşa edildiğini kaydetti.

Müze bölümünde arkeoloji salonu, kent müzesi ve etnografya salonu, süreli sergi salonları, açık teşhir alanları, müze laboratuvarları, müze eğitim alanlarının bulunacağını ifade eden Çoban, şunları kaydetti:

"Yeni müzede 400 kişilik konferans salonu da bulunuyor. Konferans salonu ve kongre merkezinde ise 400 kişilik salonla beraber görsel sunum ve sinema gösterimlerinin yapılabileceği sistemler, sahne sanatlarına uygun sahne ve teknik servisler, kongrelerde ihtiyaç duyulacak. Simültane çeviri altyapısı, ses ve ışık denetimi de merkezin donatıları yer alacak. Afyon'un, Ankara, Antalya, İzmir, Eskişehir ve Konya arasında mola ve kavşak noktası olan konumu da dikkate alınarak tasarlanan kompleks, bir çok sosyal hizmetin verilebileceği bir yapı olacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çoban, Osmangazi ve Orhangazi Mahallelerini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement