Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Bingöl'de - Son Dakika
Yerel

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Bingöl'de

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Bingöl\'de

Bakan Şahin: "Muhtaç asker ailelerine yardım konusunda Türkiye genelinde 60 bin müracaat oldu. Geçen hafta ilk ödemeleri yaptık" "Koruyucu aile sisteminde 3 bini yakaladık"

19.09.2013 16:15

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Muhtaç asker ailelerine yardım konusunda Türkiye genelinde 60 bin müracaat oldu. Geçen hafta ilk ödemeleri yaptık" dedi.

Bakan Şahin ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan'ı makamında ziyaret etti. Bakan Şahin, ziyarette yaptığı konuşmada, Bingöl'ün her yönüyle büyük değişim ve gelişim içerisinde olduğunu belirterek, bunun kendilerine mutluluk verdiğini söyledi.

OECD ülkeleri arasında gelir adaleti dağılımını en iyi sağlayan, gelir adaletsizliğini en aza indiren, zenginle fakir arasındaki farkı en aza indiren bir 10 yıl geçirdiklerini kaydeden Şahin, bunun toplumsal huzur için çok önemli olduğunu belirtti.

10 yıl önce günde 1 doların altında binlerce kişi yaşarken bunu sıfırladıklarını kaydeden Şahin, 10 yıl önce günde 4 doların altında geçinenlerin sayısının yüzde 30'larda olduğunu, bugün bunu yüzde 2'ye düşürdüklerini bildirdi.

Şahin, bunun çok büyük değişim ve dönüşüm olduğunu aktararak, şöyle konuştu:

"Tek başına ekonomik destek insanları yoksulluktan kurtaramayabiliyor. Onun için sosyal hizmetin de güçlenmesi lazım. Artık birinin bize gelip talep etmesine gerek kalmadan arz odaklı, koruyucu, önleyici sistemi hayata geçiriyoruz. Bunun topluma maliyeti ucuz. Riskleri baştan görüp ona geri tedbir almamız gerekiyor. İşte sosyal hizmet merkezi bu işe yarayacak. Bununla güçlü alt yapıyı oluşturuyoruz ki, insanlarımızın yaşam kalitesini yükseltelim ve o yoksullukla mücadelede kimsenin bu konuda şikayet etmediği, fırsat eşitliğinin sağlandığı süreci yaşayalım. Eğitim ve sağlıkta fırsat eşitliğinde çok önemli 10 yıl geçirdik. Bunlar dünyada çok önemli örnek projelerdir."

Çocukların temel ihtiyacı olan sevgi ve yuva sıcaklığını verilebilmesi için bir ailenin olması gerektiğini vurgulayan Şahin, "Koruyucu aile sisteminde 3 bini yakaladık. 3 bin çocuğumuzun onu koruyan kollayan ailesi oldu. Bu çok önemli bir sayıdır. Çok önemli bir çalışmadır" diye konuştu.

Önemli bir süreç geçirdiklerini, engelillerin sosyal yaşamın içerisinde olduğunu anlatan Şahin, eğitimde, sağlıkta fırsat eşitliğine ulaştıklarını aktardı.

Caddelerin engellilere göre dizayn edilmesi gerektiğini dile getiren Şahin, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Kapalı ve açık alanların, kaldırımların, asansörlerin, otobüslerin buna göre düzenlenmesi lazım. Şimdi bu dönemi yaşıyoruz. Standartlarımızı oluşturduk. Vali yardımcımız başkanlığında bir komisyon oluşuyor. Bu komisyonda sivil toplum örgütleri de var. Şehrin değişebilirliğine beraber bakacaklar. Amacımız yetimin, yoksulun, yaşlının, mağdurun, yolda kalmışın, hastanın yanında olmak devletin şefkat eli olmak. Bunun için büyük gayret içerisindeyiz. Eşi vefat edenlerle ilgili bir karar aldık. Bingöl'de 3 bin 900 kardeşimiz bundan destek aldı. Bir karar daha aldık. Muhtaç asker ailelerine yardım konusunda da karar aldık. Muhtaç asker ailelerine yardım konusunda Türkiye genelinde 60 bin müracaat oldu. Geçen hafta ilk ödemeleri yaptık." - Bingöl

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Bingöl'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement