AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

"Cumhurbaşkanını halk seçtiği sürece bu milletin çarşısıyla pazarıyla, bu milletin şarkısıyla türküsüyle, bu milletin geçmişiyle tarihiyle, bu milletin camisiyle mescidiyle ilgisi olmayan hiç kimse bu ülkede cumhurbaşkanı olamayacaktır.

27.06.2014 00:10

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Cumhurbaşkanını halk seçtiği sürece bu milletin çarşısıyla pazarıyla, bu milletin şarkısıyla türküsüyle, bu milletin geçmişiyle tarihiyle, bu milletin camisiyle mescidiyle ilgisi olmayan hiç kimse bu ülkede cumhurbaşkanı olamayacaktır. Öyle olduğu için Sayın İhsanoğlu'nu getirip aday olarak buldular" dedi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde, AK Parti Bursa İl Gençlik Kollarınca düzenlenen konferansa katılan Kurtulmuş, gençlerin Türkiye'nin iyi şartlara sahip olduğu bir dönemde yaşadığını söyledi.

Türkiye'de 1950'lerden bu yana demokratik bir hava olduğunu dile getiren Kurtulmuş, Tanzimat döneminden 1950'lere kadar ülkenin çok güçlü bir şekilde siyasi mücadele verdiğini vurguladı.

Kurtulmuş, Türkiye'de 1960'tan sonra 68 partinin kapatıldığını anlatarak, bunların arasında parlamento dışında veya iktidarda olan partilerin de bulunduğunu dile getirdi.

AK Parti hakkında da 2007'de kapatma davası açıldığını anımsatan Kurtulmuş, "Türkiye bu badireleri atlattı. Eski Türkiye'de bir sürü suikastler ve faili meçhul cinayetler vardı. Uğur Mumcu cinayetinden tutun, Hrant Dink cinayetine kadar birçok faili meçhul ve siyasi cinayetler oldu. Eski Türkiye'de şüpheli ölümler vardı. Rahmetli Turgut Özal ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümleriyle ilgili şüpheler büyük oranda kamuoyuyla paylaşıldı. Toplumsal şiddet olayları vardı. Bu da eski Türkiye'nin kullandığı araçlardan biridir. İnsanları siyasal ve etnik kimliklerle ayrıştırmanın sonucu bir sürü toplumsal olay oldu. 1 Mayıs, Çorum, Maraş ve en son Gezi olayları oldu" diye konuştu.

Kurtulmuş, Anadoluda yaşayan çiftçi ve köylü gibi sıradan vatandaşların çoğunun ilerici ve büyük bölümünün olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin garip çelişkisi de budur zaten. Bu memlekette CHP zihniyeti niye adam olamıyor. Bugün bile hangi olumlu adımı reform için atsanız karşınıza dikiliyor. Cumhuriyet Halk Fırkası'nın temsil ettiği zihniyet bugün bile reformları savunmuyor çünkü halkın çoğunluğundan korkuyor. Halkın çoğunluğu hiçbir zaman onların zihniyetinden yana olmayacaktır, bunu biliyorlar. Hiçbir zaman halkın helal oylarıyla sandıklardan çıkarak iktidar olamayacaklar. Niye çatı aday arıyorlar? Çatı aday aramalarının çok temel nedeni 'biz tek başımıza aday koyarsak bu adayı seçtiremeyiz' diye düşündükleri için elmaları armutları toplayalım da bunun içinden belki aday çıkartabiliriz zannediyorlar. Cumhurbaşkanını halk seçtiği sürece bu milletin çarşısıyla pazarıyla, bu milletin şarkısıyla türküsüyle, bu milletin geçmişiyle tarihiyle, bu milletin camisiyle mescidiyle ilgisi olmayan hiç kimse bu ülkede cumhurbaşkanı olamayacaktır. Öyle olduğu için Sayın İhsanoğlu'nu getirip aday olarak buldular. Koskoca CHP, lafa geldiği zaman 'cumhuriyeti biz kurduk' diyorsunuz. Niye kendi içinizden birinizi cumhurbaşkanı adayı olarak gösteremiyorsunuz?"

Programın sonunda İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Tarık Kaderli, Kurtulmuş'a günün anısına çini tabak hediye etti.

Programa, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun da katıldı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement