Amasra Kaleşah Okulu'nun Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Amasra Kaleşah Okulu'nun Açılışı Yapıldı

Amasra Kaleşah Okulu\'nun Açılışı Yapıldı

Bartın’ın Amasra ilçesinde yapımı tamamlanan Kaleşah İlk ve Ortaokulu’nun açılış töreni yapıldı.

09.02.2015 18:19

Bartın'ın Amasra ilçesinde yapımı tamamlanan Kaleşah İlk ve Ortaokulu'nun açılış töreni yapıldı.

2012 yılında çıkan yangın nedeniyle tamamen kullanılamaz hale gelen Kaleşah İlköğretim okulunun yıkılarak yerine yeni okul binası yapılmasına karar verilmişti. 2014 Mart ayında temeli atılan okul binası 10 ay kadar süren inşaat aşamasının ardından 2014 -2015 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine yetiştirildi. İkinci yarı yılın başladığı gün modern görünümüyle öğrencilere kapısını açan Kaleşah ilköğretim okulunun açılış törenine, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Amasra Kaymakamı Kadir Taner Eser, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav, Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Milletvekili Yılmaz Tunç, "Eski okulumuz o günkü şartlarda iyi bir okuldu. Ancak bugün yapılan okul gerçekten mimarisi teknik donanımı fiziki konumu ile yeni Türkiye'nin yeni yüzünü yansıtmaktadır. Okul yaklaşık 6 trilyona mal oldu. Amasra'ya yakışan çağdaş bir eğitim yuvası oldu. Bugün burada sembolik bir açılış yapıyoruz. Bartın genelinde bugün yeni yapılan üç okulumuzun açılışını gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki günlerde Başbakanımız, Milli Eğitim Bakanımızın katılımı ile toplu açılışı gerçekleştireceğiz. Ben okulumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyor bu okuldan ülkemize milletimize hayırlı evlatlar yetişeceği inancımı paylaşıyorum" dedi.

Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu ise, "Bugün dünyanın incisi olarak tabir edilen Amasra'da bölgenin en güzel okulunda bulunmaktan bu güzel öğrencileri ile birlikte olmaktan son derece mutlu ve bahtiyarım. Buradan Türkiye'nin şampiyonları, geleceğimizin mimarları, mühendisleri, doktorları, hakimleri, valileri çıkacağını düşünüyor ve umut ediyoruz. Devletimiz iyi insan yetiştirmek ve geleceğini emin ellere teslim etmek için ülkemizin en büyük payını milli eğitime veriyor. Sizlere sunulan bu imkanlar karşısında sizlerden öğretmenlerimizden ve anne babalarımızdan istediğimiz kendinizi çok daha iyi yetiştirerek geleceğin Türkiye'sini geleceğin dünyasını kurmanızdır. Bu vesile ile bu okulun 10 ay gibi kısa sürede tamamlanması için emek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından protokol üyeleri ilk ders zilini çaldıktan sonra, Yıldız Kızlar Voleybol İl Birincisi olan Kaleşah Okulu öğrencilerine kupa ve madalyaları verildi. Okul içerinde yapılan incelemenin ardından tören sona erdi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Amasra Kaleşah Okulu'nun Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement