Amasya'da Yiğitcan'a Akülü Araç Alındı - Son Dakika
Yerel

Amasya'da Yiğitcan'a Akülü Araç Alındı

Amasya\'da Yiğitcan\'a Akülü Araç Alındı

Amasya Valisi, 8 yaşındaki Yiğitcan Kılıç için kamu kaynakları ve hayırseverlerin desteğiyle alınan engelli akülü aracını teslim etti.

07.03.2013 14:22  Güncelleme: 14:42

Amasya Valisi A. Celil Öz, Amasya'nın Merzifon ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki Yiğitcan Kılıç için kamu kaynakları ve hayırseverlerin desteğiyle alınan engelli akülü aracını teslim etti.

Kılıç ailesini evlerinde ziyaret eden Vali Öz, "Engelli vatandaşlarımıza ulaşılması ve ihtiyaçlarının giderilmesi sosyal devlet olmanın bir gereğidir" dedi.

Amasya'da akülü araba temin edilmesi konusunda sıkıntı olmadığını ve ihtiyacı olanlara ulaştırdıklarını vurgulayan Vali Öz, "Bunun yanında sadece bu konuda değil, ilimizde eğitim alanında da özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri hem özel sektör hem kamu anlamında oldukça iyi durumda. Eğitilebilir öğrencilerin eğitime katılma oranı ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde yüzde 95'lerin üzerinde. Bu anlamda engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılamak ve eğitim imkanlarından yararlanması için bütün birimlerimizle ortak çalışıyoruz ve bütün vatandaşlarımızın bu imkanlardan yararlanması için çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.

Alınan aracın 3 yaşında geçirdiği rahatsızlık sonucu engelli olan Yiğitcan'ın yaşamını sürdürmesi için önemli olduğunu anlatan Öz'ün ziyaretine Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya, Merzifon Kaymakamı M. Fatih Geyim, Amasya Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt ile Merzifon Bedensel ve Zihinsel Engelliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Keriman Topal da katıldı. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Amasya'da Yiğitcan'a Akülü Araç Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement