Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.DEMRE İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 'Okul Sütü Projesi' konulu seminer düzenlendi.

15.02.2013 10:13

Foto: Atık yağ toplama

===

Öğretmenlere okul sütü semineri

DEMRE İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 'Okul Sütü Projesi' konulu seminer düzenlendi. Atatürk İlköğretim Kurumu Kültür Salonu'nda düzenlenen seminere, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Günay konuşmacı olarak katıldı. Semineri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Coşkun, okul müdürleri, müdür yardımcıları ve öğretmenler izledi.

Geçen yıl 'okul sütü' dağıtımında yaşanan olumsuzluklar hakkında bilgiler verilen seminerde, bu yıl benzer sorunların yaşanmaması için alınacak tedbirler ele alındı. Süt dağıtımına başlanılmadan önce okullarda alına tedbirler hakkında bilgiler verilecek, uyarılar yapılacak. Seminerde slaytlar eşliğinde bilgi veren İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Günay, çocuk gelişimi için sütün önemine vurgu yaptı.

Her yaşta insanın süt içmesi gerektiğine işaret eden Dr. Günay, "Gelişmiş ülkelere göre, ülkemizde süt tüketimi çok az. Bu nedenle bu eksikliği gidermek için alınacak tedbirlerden biri de okul sütü dağıtımıdır. Öğrencilere kahvaltıdan veya yemekten 2 saat sonra süt içirilmeli. Okul yöneticileri ise sütlerin saklanma koşularına dikkat etmeli. Bir sorunla karşılaşıldığı zaman 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bilgi verilmeli" dedi. Seminerde daha sonra, yöneticilerin ve öğretmenlerin soruları yanıtlandı.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Seminerden

===

MAKÜ'de 'biniş' heyecanı

BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) görevli Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. H. Seval Köse ve Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Fatma Karakaş Oğuz, profesör payeliğine yükseldi. Prof. Dr. Köse ve Prof. Dr. Oğuz, MAKÜ'de düzenlenen törenle binişlerini giydi.

Oğuz ve Köse'ye binişleri MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Satıcı tarafından giydirildi. Törende konuşan Rektör Saatcı, "Üniversitemizde bu dönem profesörlük payesini hak eden 2 değerli öğretim üyemize yönetim kurulu huzurunda binişlerini vermek istedik. Bu uygulama üniversitemizde bir ilk ve bunun sürekli olmasını diliyoruz. Tebrik ediyorum ve hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: MAKÜ'den gelen fotolar.

===

Suçun sosyal boyutu araştırılıyor

AFYONKARAHİSAR Sarraflar ve Kuyumcular Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Büyükduman ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Afyon Kocatepe Üniversitesi ile işbirliği yaparak asayiş olaylarının sosyal boyutunu da araştırdıklarını söyledi.

AİLE KAVRAMI ÇOK ÖNEMLİ

Aile kavramının suçları engellemede çok önemli olduğunun altını çizen Uçkan, ailede edinilen disiplin anlayışının çocukluktan sonraki dönemde de başarıyı getirdiğine dikkati çekti. Uçkan, her gün işlenen suçlarla ilgili toplantı yaptıklarını, bu toplantılarda istatistik tuttuklarını sözlerine ekledi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Yarım Elma elini uzattı

AFYONKARAHİSAR Belediyesi Yardım Birimi ile tek çatı altında birleşen Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardımlarını sürdürüyor. Ocak ayında, 76 aileye yardım eli uzatan Yarım Elma Derneği, şubat ayında ise eşi vefat etmiş ya da eşinden ayrılmış 560 vatandaşa yardım paketi dağıttı. İçinde temizlik, kuru bakliyat ve et ürünlerinin bulunduğu paketlerin toplam değerinin 79 bin TL olduğu belirtildi.

Gıda paketlerinin dağıtımı sırasında ailelerle yakından ilgilenen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yapılan yardımlara maddi ve manevi katkı sağlayan tüm hayırseverlere teşekkür etti. Yarım Elma Derneği Başkanı Bekir Demirayak da hayırseverlere teşekkür ederek, yardımların nizami şekilde devam edeceğini söyledi.

Yardım çalışmalarında ihtiyaç sahibi aileleri, durumlarına göre dört ayrı gruba ayırdıklarını anlatan Demirayak, "Ocak, mayıs ve eylül aylarında, eşi cezaevinde bulunan kadınlara, şubat, haziran ve ekim aylarında eşi vefat etmiş ya da eşinden ayrılmış vatandaşlara, mart, temmuz ve kasım aylarında, engelli bireylere, nisan, ağustos ve aralık aylarında ise ihtiyaç sahibi yetim ve öksüzlere yardım eli uzatıyoruz" dedi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: yardım çalışmalarından foto

===

AKÜ'de elektronik yazışma dönemi

AFYON Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) tüm yazışmalar elektronik ortamda yapılacak. Yazışmaların elektronik ortama taşınması amacıyla Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından 'Elektronik Belge Yönetim Sistemleri (EBYS) Toplantısı' düzenlendi. AKÜ'deki toplantıya, Adnan Menderes, Balıkesir, Dumlupınar, Muğla Sıtkı Koçman, Süleyman Demirel ve Uşak üniversitelerinden 21 öğretim üyesi katıldı.

EBYS'nin kurum kültürünü ve çalışma hayatını tümüyle değiştirmeye aday bir bilgi yönetim aracı olduğunu belirten AKÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Öğretim Görevlisi Ahmet Yurdadur, toplantıyla geçiş aşamasında karşılaşılacak sorunların neler olacağı hakkında bilgi sahibi olmanın yanı sıra EBYS yazılımlarını tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Kamu kurum ve kuruluşların faaliyetleri sonucu oluşan belgelerin kayıt altına alınmasının ve bu belgelerin istenildiği anda erişilebilir şekilde yönetilmesinin kurumların ayrılmaz bir parçası olduğunu kaydeden AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise, belge ve arşiv çalışmalarında geleneksel yaklaşımların ötesinde radikal gelişmeler yaşanmasının bir zorunluluk olduğunu söyledi.

Bilginin çok önemli stratejik bir güç olduğunu belirten Prof. Dr. Solak, iyi yönetilmesi gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Solak, "Teknoloji, insan ve prosedürlerin iç içe yer aldığı karmaşık bir süreç olan bilgi yönetiminin önemli bir bileşeni olan Elektronik Belge Yönetim Sistemleri, kurumda yıllardır süre gelen doküman yönetimi kültürünü değiştirerek geliştirirken, kuruma da çok önemli faydalar sağlamaktadır" dedi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: toplantıdan fotolar

===

Mezarlıklara bahar bakımı

FETHİYE Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından ilçe genelindeki tüm mezarlıklarda temizlik çalışması başlatıldı. Ekipler, bir taraftan mezarlıklardaki yabani otları temizlerken, diğer taraftan ağaçları budama çalışması yaparak, mezarlığın güzel bir görünüm kazanması için çalışıyor. Fethiye Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Osman Musluk, Taşyaka Şehir Mezarlığı'nda başlayan çalışmaların, Hallaç, Karayolları, Foça, Karagedik ve Çatalarık Mezarlığı ile devam edeceğini belirtti.

Mezarlıkları güzel bir görünüme kazandırmak ve kuru otlar nedeniyle olası yangınları önlemek için temizlik çalışmalarına başladıklarını aktaran Musluk, "Ekiplerimiz çeşitli bölgelerde çalışmalarına devam ederken, tüm mezarlıklar güzel bir görüntüye ulaşacak. Bu çalışmaları her yıl yapıyoruz" dedi.

Mezarlıklar Müdürlüğü'nün arşiv çalışması nedeniyle vatandaşların defin sırasında zorluklar yaşadığını da hatırlatan Musluk, vatandaşlara bu durumlarda mutlaka Alo 188 veya Alo 179 Zabıta Hattı'nı arayarak yardım istemelerini istedi.

Müdürlüğün cenaze hizmetlerini ücretsiz gerçekleştirdiğine vurgu yapan Musluk, "Kadın cenazeleri için yıkama işlemini kadın din görevlilerimiz görev yapmakta. Maddi durumu zayıf olan halkımız talep ettikleri takdirde pide ikramı vermekteyiz. Cenazeye katılan yaşlılarımız için tabure desteklerimiz de bulunmaktadır. Halkımızın tek yapması gereken Alo 188'i veya Alo 179 Zabıta Hattı'nı arayarak bizlere bilgi vermektir. Özellikle halkımızdan istediğimiz mezarlarına sahip çıkmalarıdır" dedi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Temizlik çalışmaları - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement