Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.2012 yılından Burdur'a eğitim alanında 12 milyon TL yatırım yapıldığını kaydeden Özçelik, bu rakamın 2013 yılında 24 milyon TL olacağını belirtti.

18.02.2013 10:44

Foto: Geziden

===

Hizmetlerimiz devam edecek

2012 yılından Burdur'a eğitim alanında 12 milyon TL yatırım yapıldığını kaydeden Özçelik, bu rakamın 2013 yılında 24 milyon TL olacağını belirtti. Burdur'da traktör fabrikası kurulması için de çalışma yapıldığına dikkati çeken Özçelik, 5 defa ihaleye çıkılmasına rağmen sonuç alınamadığını vurguladı..

Halkla iç içe olmaya özen gösterdiklerine değinen Özçelik, kentteki siyasi çekişmeleri kavgaya dönüştürmediklerini söyledi.

Cumhuriyet tarihinde iktidar partilerinin hep yıprandığını kaydeden Özçelik, "Ancak Ak Parti'nin oy oranı yüzde 34'ten 50'ye çıktı. Hükümetimiz yıpranmıyor. Burdur olarak çok daha iyi bir çalışmanın peşinde koşuyoruz. Vatandaşa hizmet ürettiğimiz sürece karşılığını alıyoruz. Bizim kitlelere ulaşma yöntemimiz hizmetlerimiz. Hizmetlerimizle köylerimizdeyiz, ilçelerimizdeyiz, beldelerdeyiz" diye konuştu.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Helal gıda sertifikasyon merkezi kurulacak

ZAFER Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Özmen, Ajans'tan destek alıp üretim kapasitesini artıran iki işletmeyi ziyaret etti. ZEKA Afyonkarahisar Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Tuğrul Çınar'ın da eşlik ettiği ziyaretlerde konuşan ZEKA Genel Sekreteri Yılmaz Özmen, bölgede rekabet gücünün artırılması için çaba gösterdiklerini belirtti. Özmen, Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak'ı kapsayan Zafer Kalkınma Ajansı bölgesinde gıda sektörünün önemli bir yer tuttuğunu hatırlattı.

GIDA, TEMEL İHTİYAÇ

Rekabet gücünün önemli bir kavram olduğuna dikkat çeken Özmen, "ODAK Sektörler Programı, belirli sektörlerde bölgemizin rekabet gücünü artırarak, dünya ölçeğinde rekabet etmek istiyoruz. Rekabet gücü çok önemli ve kritik bir kavramdır. Bu bölge daha ileri gidecekse rekabet gücü çok önemli. Rekabet gücünün artırılması çok önemli. Biz buna ilişkin çok önemli çalışma içindeyiz" dedi.

ZEKA'nın bölgesinde bazı stratejik sektörlerin bulunduğunu kaydeden Özmen, "Gıda da son derece stratejik bir sektör. Gıda sektörünün bitmeyen tükenmeyen bir pazar alanı vardır. Gıda sektörünün daha ileriye taşınması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bunların başında ilerleyen zamanda bölgemizin Helal Gıda Sertifikasyon Merkezi'nin kurulması ile ilgili çalışmayı da yürütüyoruz. Bunları da paylaşacağız" diye konuştu.

ZEKA CADDESİ OLSUN

ZEKA Genel Sekreteri Yılmaz Özmen, Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak'taki Organize Sanayi Bölgeleri'nde birçok firmanın Ajans'tan destek aldığını belirtti. Özmen, bu 4 ildeki Organize Sanayi Bölgeleri'nin birer caddesine 'Zafer Kalkınma Ajansı Caddesi' isminin verilmesini önerdi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Özmen ve ziyaretten

===

Köy öğrencileri kitap bekliyor

ANTALYA'nın Kaş İlçesi Kasaba Köyü Şehit Yusuf Polat Yatılı Bölge İlköğretim Kurumu (YİBO) öğrencileri, okullarına kurdukları kütüphanelerine kitap bekliyor. Kasaba Şehit Yusuf Polat Yatılı Bölge İlköğretim Kurumu'na 220 metrekarelik bir salona, okul yönetimi tarafından modern bir kütüphane kuruldu. Kaş Kaymakamlığı, Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul yönetimi, okul aile birliğinin katkılarıyla okul kütüphanesine 6400 kitap sağlandı. Ancak okul yönetimi ve okul öğrencileri, kitapseverlerden kitap bekliyor.

Okulun bölgenin en önemli ilköğretim kurumu olduğunu kaydeden Okul Müdürü Sabit Yılmaz, okulda 598 öğrenciden 240'ının yatılı olduğunu söyledi. Yatılı öğrencilerin hafta sonları da okulda kaldığına işaret eden Yılmaz, "Öğrencilerimizin okuma alışkanlıkları oldukça yoğun. Bu nedenle öğrencilerimizin seviyelerine uygun öykü, roman, şiir ve kaynak kitaplara ihtiyacımız var. Bu kitaplar okunmuş da olabilir. Sanatseverlerden ve kitapseverlerden okulumuza kitap bağışı bekliyoruz" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Okuldan

===

Sandıklı tez konusu oldu

İSTANBUL Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir Plancılığı Bölümü öğrencileri, okul bitirme tezi olarak Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nin analizini yapacak. Bölüm öğrencileri öğretim üyelerinin eşliğinde ilçeye gelerek ilçeyi mahalle mahalle analiz ederek çevre düzeni hakkında plan hazırlamak için çalışma başlattı. Çalışma kapsamında öğretim üyeleri Prof .Dr. Reyhan Gezici, Doç. Dr. Şevkiye Şencetürk, Doç. Dr. M.Ali Yüzer ve asistan Belgin Gümrü ve öğrenciler Belediye Başkanı İsmail Elibol'u ziyaret etti.

Hüdai Kaplıcası, seralar, oteller, Sanjet ısıtma sistemi, Termal Huzurevi, Organize Sanayi Bölgesi, Sandıklı'nın coğrafi konumu, tarihi değerleri, turizmini, tarım ve yerel ürünlerini hakkında bilgi veren Başkan Elibol, "Sandıklı günden güne gelişen ve büyüyen bir ilçe. Yatırımcıların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Bizlerde ilçemizin gelişmesi için yatırımcılara her konuda destek oluyoruz" dedi.

Sandıklı'da yeniden imar planı yaptıklarını kaydeden Başkan Elibol, eski yerleşim yerlerinde cadde ve sokakların çok dar olduğunu ve bu nedenle imar planlarının revize edildiğini söyledi. Okul bitirme tezlerinin 'Sandıklı Analizi' olduğunu belirten öğrenciler, Başkan Elibol'a sorular yöneltti. Ziyaretin ardından Başkan Elibol, öğrencilere Sandıklı'yı tanıtan çeşitli kitaplar verdi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Jandarmadan kaçamadı

ELMALI ve Finike'de 83 küçükbaş hayvanı çaldığı belirlenen 45 yaşındaki M.A.D., jandarmanın takibi sonucu yakalandı. Elmalı ve Finike ilçelerinde yaşanan hayvan hırsızlıklarının ardından hareket geçen jandarma, aldığı bir ihbar sonrasında M.A.D.'nin Elmalı'daki evine baskın yaptı. Evin yanındaki ahırı kontrol eden jandarma, çalıntı olduğu belirlenen 83 küçükbaş hayvana el koydu. Olayla ilgili gözaltına alınan M.A.D. sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Adem DURMAZ/ELMALI, (DHA)

Foto: Çalınan küçükbaş hayvanlar

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement