Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.Açılış töreninden, Mustafa Sarıgül, Prof.Dr.ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde 2B Yasası'ndan yararlanmak için müracaat ederek, gerekli işlemlerini yaptıran hak sahiplerine, tapuları verilmeye başlandı.

05.05.2013 10:21

Foto: Açılış töreninden, Mustafa Sarıgül, Prof. Dr. Ayhan Önder'in fotoğrafı

===

Kemer'de 2B tapuları dağıtılıyor

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde 2B Yasası'ndan yararlanmak için müracaat ederek, gerekli işlemlerini yaptıran hak sahiplerine, tapuları verilmeye başlandı. Şubat ayı sonu itibariyle 2B arazilerinin başvuru süresinin dolduğunu hatırlatan İlçe Mal Müdürü Oktay Göktuğ, Antalya'nın diğer ilçeleriyle Kemer'in karşılaştırıldığında, 2B parseli ve kullanıcı sayısında Kemer 5'inci sırada yer aldığını söyledi.

Kemer'de bin 635 2B parselinde 3 bin 487 kullanıcı bulunduğunu anlatan Göktuğ, bugüne kadar yüzde 96 oranında 3 bin 347 başvuru yapıldığını açıkladı. Göktuğ, hak sahibi vatandaşlara tebligat gönderdiklerini de sözlerine ekledi. Tebligat gönderilen ve devir işlemleri tamamlanan 2B hak sahibi Remzi Aslan, tapusunu teslim aldı. Vatandaşların, kendilerine yapılan tebliğden itibaren üç ay içerisinde mali yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerektiği ifade edildi.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: İlçe Mal Müdürü Oktay Göktuğ ve Remzi Aslan'ın tapusunu alması

===

Kaymakam badem aşıladı

KAŞ Kaymakamı Selami Kapankaya, Pınarbaşı, Dere ve Çukurbağ köylerinde incelemelerde bulundu. Kaymakam Kapankaya'ya gezisinde Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Murat Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Eren, Emniyet Müdürü Cahit Sarı, Özel İdare Müdürü Ahmet Korkut, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gökhan Göktaş, daire amirleri eşlik etti.

Kaymakam Kapankaya ve beraberindekiler ziyaretine Çukurbağ Köyü'nden başladı. Kaymakam Kapankaya, köy muhtarı İrfan Akay ve köylülerin sorunlarını diledi. Yayla Çukurbağ Köyü'ndeki su kaynakları Kaş ve Demre'deki köylerin neredeyse tamamının içme suyu ihtiyacını karşıladığını belirten Köy Muhtarı Akay, su kaynakları yakınında yazın piknik yapan binlerce insanın çöplerini rastgele atarak kaynaklara zarar verdiğini söyledi. Akay, piknik alanlarının düzenlenmesi için destek istedi.

Kaymakam Kapankaya da Yayla Çukurbağ Köyü'ne giderek inceleme yapacağını söyledi. Kaymakam Kapankaya daha sonra Pınarbaşı Köyü'ne geçti. Burada İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen badem üretimi aşılama çalışmalarına katıldı. Geçen yıl yapılan aşıları inceleyen Kapankaya, yeni aşı çalışmalarına eşlik etti. Köy mezarlığı çevre çalışmasını da inceleyen Kapankaya, çocuklarla sohbet etti, onlara hediyeler verdi.

Gezinin ardından açıklama yapan Kaymakam Selami Kapankaya, sorunları yerinden görmek ve çözüm getirmek için köyleri ziyaret ettiğini söyledi. Bazen anında çözümler ürettiklerini kaydeden Kapankaya, "Özellikle Pınarbaşı Köyü'ndeki kaliteli ve iyi cinsi badem üretim çalışmasına büyük önem veriyoruz. Köylümüze önemli ekonomik katkı sağlayacak önemli bir proje" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Geziden

===

Gazipaşa'da 2B tapuları dağılıyor

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde 2B Yasası kapsamında hak sahiplerine tapuları verilmeye başlandı. Gazipaşa Mal Müdürü Ömer Faruk Harmancı, tapu kayıtları kesinleşen vatandaşların tapularını almalarına ilişkin yazının Gazipaşa Tapu Sicil Müdürlüğü'ne gönderilmeye başlandığını bildirdi. Gazipaşa'da bulunan 2B parsellerine ilişkin maddi yükümlülüklerini yerine getiren hak sahiplerinin tapularının dağıtımının PTT kargo vasıtasıyla olacağını belirten Mal Müdürü Harmancı, İlçe genelinde diğer hak sahiplerinin ödemeyle ilgili yükümlülüklerini yerine getirmelerini beklediklerini söyledi.

TAPULAR PTT KARGO İLE DAĞITILACAK

Gazipaşa Tapu Sicil Müdürü Erol Taşdemir ise Mal Müdürlüğü'nden gelen liste sırasına göre 2B tapu senetlerinin PTT kargo vasıtasıyla hak sahiplerine ulaştırılacağını söyledi. Suiistimal ve sıra kaybı yaşanmaması için işlemlerin sırayla yapılacağını belirten Taşdemir, "Tapu senetleri kesinlikle elden verilmeyecek. Hak sahiplerince 2B başvuru sırasında bildirilen adreslerine tapu senetleri PTT kargoyla ulaştırılacak. Ayrıca gerekmesi halinde hak sahiplerine, durum hakkında SMS yoluyla da bilgi verilecektir" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA;(DHA)

Foto: 2B arazisi, Mal Müdürü Ömer Faruk Harmancı, Tapu Müdürü Erol Taşdemir

===

İşadamları sandık başında

SANDIKLI Ticaret ve Sanayi Odası meslek grubu meclis üyeleri seçimi yapıldı. Sabah saat 09.00'da başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00'da sona erdi. Seçimde, Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol ve eşi Çiğdem Elibol'un da oy kullandı. Mustafa Özer'in tek listeyle girdiği seçimde birinci meslek grubu meclis üyeliğine Mustafa Özer ve Hüseyin Akpınar, ikinci meslek grubuna Halil Dikmen ve Mehmet Çandır, üçüncü meslek grubuna Cemal Güleç ve Osman Gürdağ, dördüncü meslek grubuna İzzet Tetik ve Muammer Yiğit, beşinci meslek grubuna Ziya Dazkır, İbrahim Özer, altıncı meslek grubuna Ramazan Turan ve Ercan Ceylan, yedinci meslek grubuna ise Ahmet Müslehiddinoğlu ve Bekir Çetin seçildi. Odanın yeni yönetim kurulu ve başkanı üyeler arasında seçilecek.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Seçimden fotolar

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement