Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.AKDENİZ Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde (AMBAUM) beş ay önce başlatılan 'Uğraş Terapisi' projesi tamamlandı.150 madde bağımlısının 5 aylık çalışma sonucu yaptığı 200 minyatür, tablo ve ahşap eser,...

06.05.2013 17:02

Foto: Kutlamadan foto

===

'Uğraş Terapisi'nden sergiye

AKDENİZ Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde (AMBAUM) beş ay önce başlatılan 'Uğraş Terapisi' projesi tamamlandı. 150 madde bağımlısının 5 aylık çalışma sonucu yaptığı 200 minyatür, tablo ve ahşap eser, Tıp Fakültesi H Blok Atrium'da sergileniyor. Serginin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Geçici, İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Dinç, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Ünal, AMBAUM Müdürü Prof. Dr. Murat Kuloğlu katıldı.

Serginin açılışını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Geçici, "Gelenekselleşen sergimizi bu yıl da Anneler Günü nedeniyle Mayıs ayının 6'sında başlattık. Sergi 1 hafta süreyle sanatseverle buluşacak" dedi. AMBAUM Müdürü Prof. Dr. Kuloğlu ise "Burada asıl amaç ilaç tedavisinin yanında günümüzde önemli olduğu kabul edilen psikolojik sosyal tedavileri uygulamak" diye konuştu. AMBAUM'un 2006 yılında kurulduğunu söyleyen Prof. Dr. Kuloğlu, "Polikliniğimizde yaklaşık 4 bin hastayı ayakta tedavi ediyoruz. 350 hastaya ise merkezimizde yatarak tedavi hizmeti veriyoruz" dedi.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Açılıştan fotolar

===

Profesyonelleri aratmadılar

MARKA Event Organizasyon'un öncülüğünde her yıl Türkiye'de gerçekleşen Respublica Kids Çocuk Festivali'ne, çocuk mankenlerin özel defilesi damgasını vurdu. TerraCity Alışveriş Merkezi'nde gerçekleşen defile, yoğun ilgi gördü. Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan ve Litvanya'dan katılan 4-17 yaş arası 300 çocuk, alışveriş merkezinde yer alan Panço, Lc Waikiki, Koton ve Sons and Daughters markalarının kıyafetlerini özel danslar ve koreografilerle sergiledi. Usta mankenleri aratmayan farklı yaş gruplarından çocukların eğlenceli şovuna, aileleri ve izleyenler de eşlik etti.

Yusuf TÜRKÖZÜ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Defileden fotolar

===

Başkan Gül'den babasına dava

İstanbul'da yaşayan babası İsmail Hakkı Gül ile üvey annesi Emine Gül'ün iddialarına ilişkin amcası ve kardeşleriyle basın toplantısı düzenleyen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, "Hem İsmail Hakkı Gül ve hem de Emine Gül'e, maddi ve manevi tazminat davası açacağım. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Ailemiz burada. Bu da ona, bu aile içinde olmaması gerektiğinin bir mesajıdır" dedi.

KEMER Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül, babası İsmail Hakkı Gül ve üvey annesi Emine Gül'ün, iddialarına yanıt verdi. Seçim ofisinde basın toplantısı düzenleyen Başkan Mustafa Gül'e, eşi Neşe Gül, amcası Mehmet Gül, kız kardeşleri, yeğenleri ve kuzenleri de destek verdi. Babasının gazetelerde yer alan açıklamalarına sert tepki gösteren Mustafa Gül, "Ailemizden ayrılıp, başka bir dünyaya kendisini atadı. Sıkıntılarımızı dışarıya hissettirmemeye çalıştık. 30 yıldır bütün aile ile görüşmüyor. Yolda torununu görse, tanımaz. Ailesinden kopmuş bir aile reisi" dedi.

'ÇABALARINA RAĞMEN BAŞKAN OLDUM' Babasının çabalarına rağmen belediye başkanı olduğunu savunan Başkan Gül, şöyle dedi:

"Kız kardeşimin düğününe gelmedi. 4 kardeşiz ve hepimiz de kötü müyüz? Kendisini bir rüzgara kaptırdı. Anemi bırakıp başka bir kadınla yaşıyor. Biz çocukları olarak her şeye göğsümüzü gerdik ama çocuklarından kopuk bir insan. Tehditlerle bugüne kadar geldik. Birçok kez beni gazetelere yazdırdı. Belediye Başkanı olmamdan dolayı büyük bir rahatsızlık ve hazımsızlık duyuyor. Ne bir faydası ne de bir katkısı."

BANA KARŞI MAFYA TUTTU

Babası İsmail Hakkı Gül'ün 2004 yılında, kendisi öldürtmek için mafyayla anlaştığını da öne süren Başkan Gül, "O mafya da askerlik arkadaşım çıktı. Kemer'deki evini, bir mafya grubuna kiraya verdi. Yine 2004 yılında otelimi 30 kişi bastı. Bu süreci hep yaşadık. Bizi ortadan kaldırmaya çalışan, bize karşı mafya tutan babamızın yüzünü kara çıkaracak hiçbir şey yapmadık. Gül ailesinden ne istiyor? Aile büyüklerimizden vefat edenlerin cenazelerine bile gelmedi. Ailemizden koptu ve bir kadının güdümüne girmiş şekilde yaşıyor. Ailemize huzursuzluk veren, bizleri yıpratan ve yaralayan bir insan haline geldi" dedi.

SOYADINI DEĞİŞTİRSİN

Gül ailesi olarak toplandıklarını belirten Başkan Gül, babasından, soyadını değiştirmesini özellikle talep ettiğini söyledi. Babasının, Gül ailesinin ismini taşıyamadığını kaydeden Gül, "Öyle bir insanın Gül ailesi mensubu olması mümkün değildir. Gül ailesi, aile milliyetçisidir. İyi ve kötü günde hep bir arada olmuştur. Bundan sonra da yine aynı şekilde yaşamaya devam edeceğiz ama o bulunduğu ortam dolayısıyla içimizde olamayacak" diye konuştu.

SAHTE SENET MESELESİ

Babasının bir sahte senet meselesi yüzünden hukuki sorunları olduğunu anlatan Başkan Gül, "Son 2 aydır bana baskı uyguluyor. Bana, 'Sahte senedi ben yaptım' diye konuş, 'ben kendimi kurtarayım', 'sana da cezaevinde bakarım' dedi. Böyle bir şeyi insan evladına nasıl söyler. Bunu söylediğin kişi de Kemer'de yüzde 60 oy almış bir belediye başkanı. Kendisine yardımcı olmamıza rağmen bizi pisliğin içine çekiyor. Çünkü kendisi bir pislik yuvasının içine girmiş. Gül ailesinin bir mensubu olmak, herkese nasip olmaz. Biz her zaman ailemizle gurur duyduk."

HUKUK SAVAŞIMIZI VERECEĞİZ

Babasına karşı hukuk savaşı vereceklerini dile getiren Başkan Gül, babasının mal ve mülkünü idare edebilecek bir konumda olmadığını belirtti. Kardeşleriyle toplantı yaparak, bir karar aldıklarını anlatan Gül, "Mal ve mülklerin idaresi için içimizden bir kişiyi seçeceğiz. Bu konuda dava açacağız. Ben de hem İsmail Hakkı Gül ve hem de Emine Gül'e, maddi ve manevi tazminat davası açacağım. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Ailemiz burada. Bu da ona, bu aile içinde olmaması gerektiğinin bir mesajıdır. Biz de onu artık içimizde görmek istemiyoruz. Ancak 30 yıl önceki İsmail Hakkı Gül olursa, belki ailenin içine tekrar almak için gayret gösteririz" diye konuştu.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Mustafa Gül ve ailesi toplu fotosu

===

Kemer'da kaza: 2 yaralı

ANTALYA'nın Kemer İlçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza, Antalya-Kemer karayolu üzerindeki Kemer 3 Kavşağı'nda meydana geldi. 35 yaşındaki Süleyman Can'ın kullandığı 07 D 0280 plakalı otomobil, kavşaktan dönüş yapan Rus 37 yaşındaki Oleg Alexandrovich Bogdanov yönetimindeki 07 K 4357 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle Rus turistin kullandığı araç, refüjün üzerine çıkarak, yan yattı. Araç sürücüsü Bogdanav ile 35 yaşındaki eşi Olga Bogdanova ve ismi öğrenilemeyen bir erkek turist yaralandı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis sağlık ekipleri, kazada hafif yara alan turistlere ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Olga Bogdanova, ambulansla hastaneye götürüldü.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Kaza yerinden foto - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement