Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.ANTALYA Valiliği Suriyeli sığınmacıların gıda, tıbbi yardım, barınma malzemesi (yatak, battaniye, nevresim vb.) ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla üç ay süreyle ayni yardım kampanyası başlattı.

28.12.2012 18:11

Foto: Baraj inşaatlarından

===

Suriyeli sığınmacılara yardım kampanyası

ANTALYA Valiliği Suriyeli sığınmacıların gıda, tıbbi yardım, barınma malzemesi (yatak, battaniye, nevresim vb.) ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla üç ay süreyle ayni yardım kampanyası başlattı. Valilikten yapılan açıklamada, yardım malzemelerinin kullanılmamış olmasına dikkat edilmesi ve kampanyaya destek olmak isteyenlerin Antalya Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetim Merkezine ait 24 saat süreyle hizmet veren 226 21 09 nolu telefonla irtibat kurmaları istendi.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Hastaneye yeni cihaz

KUMLUCA Devlet Hastanesi'ne renkli doppler ultrasonografi cihazı alındı. Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ayşegül Alkan, yeni cihazla ultrasonografi tetkiklerinin daha modern ve daha hızlı bir şekilde yapılacağını söyledi. Elde edilecek verilerin çok daha sağlıklı olacağını vurgulayan Dr. Alkan, hastanenin önemli bir eksiğinin giderildiğini belirtti. Radyoloji uzmanı Dr. Önem Löker Altıntaş ise hastaların bundan sonra Antalya ve Finike'deki merkezlere sevk etmeyeceklerini kaydetti.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Cihazdan foto

===

'Yeni yıla fidan dikerek girelim'

KUMLUCA Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yeni yılda dikilme için vatandaşlara 5 bin çam fidanı dağıttı. Cumhuriyet Meydanı'nda 'Yeni yıla fidan dikerek girelim' sloganıyla dağıtılan fidanlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kumluca Orman İşletme Müdürü Fuat Nur, "İnsanlara ağaç sevgisi aşılamak istiyoruz. Bunun için de yeni yılında en iyi fırsat olduğunu düşündük. Gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakmak için herkesin ağaç dikmesi lazım. Bu amaçla 5 fidan dağıttık" dedi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Fidan dağıtımı

===

Dönercide yangın

MANAVGAT'ta bir döner salonunda çıkan yangın, maddi hasara yol açtı. Yangın önceki gün saat 23.00 sıralarında Aşağı Hisar Mahallesi, Gülveren Caddesi'nde Murat Duran'a ait Murat Döner Salonu'nda çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle işyerinin teras katında başlayan yangına, Manavgat Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Kısa sürede kontrol altına alınan yangın maddi hasara yol açtı. Yangının teras bölümündeki elektrik kablolarından çıktığı tahmin ediliyor.

Kamil AYALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Yangından

===

Turistler Noel'i kutladı

MANAVGAT'ın Ilıca Beldesi'ndeki Terrace Beach Resort Hotel'de yeni yıl partisi düzenlendi. Oteldeki tatilcilerin de katıldığı parti, ilahilerin söylenmesiyle başladı. Konukların büyük bir ilgi gösterdiği Noel etkinliğinde ilahilerin ardından topluca yemek yenildi. Gecenin ilerleyen saatlerinde Noel etkinliği canlı müzikle devam etti. Terrace Beach Resort Hotel Genel Müdürü Ahmet Çevik, Hıristiyan ülkelerde Noel'in önemli bir dini bayram olduğunu belirterek, "Otelimizde tatillerini geçiren ve dinlenen misafirlerimiz için Noel programı hazırladık" diye konuştu.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Etkinlikten

====

Vali Altıparmak GATAB Hizmet Ofislerini açtı

ANTALYA Valisi Ahmet Altıparmak, Kemer'de Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği'nin (GATAB) hizmet ofisini açtı. Kemer'in Arslanbucak Mahallesi'ndeki toplu açılış törenine Valisi Ahmet Altıparmak, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Kemer Kaymakamı Murat Bulacak, Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı Yusuf Üras ile vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı Yusuf Üras, hizmeti insanların ayağına götürmek için çalıştıklarını belirterek, bu şubelerden vatandaşların su faturalarını yatırabileceklerini söyledi. Bakan Yardımcısı Arıcı ise, GATAB ile iş ortaklıklarının bulunduğunu belirterek, "Kültür ve Turizm Bakanlığı da altyapı hizmetleriyle hizmet veriyor. Manavgat'ta MATAB, Kemer bölgesinde GATAB var. Antalya'ya 10 milyona yakın turist geldi. Gelen turistler, hizmet alıyorsa ve alacaksa, altyapının önemli olması gerekir. GATAB'ın bu büroları turizm danışma ofisi olarak ta kullanılabilir" diye konuştu.

Vali Altıparmak, çağdaş yönetimlerin dikte eden yönetimler olmadığını vurguladı. Açılışa katılan vatandaşlara seslenen Val, Altıparmak, "Ben yaptım, siz de buna uyacaksınız' değil, 'siz ne istiyorsunuz, size daha iyi hizmeti nasıl yapabiliriz' diye soran yönetimlerdir. Kemer'in coğrafyasına baktığımız zaman bir benzeri yok. Arkasında dağlar, önünde deniz, dar bir alana sıkışmış gibi görünse de çok farklıdır. Kemer, Türk turizminin incisidir" dedi.

Antalya'da 'Yaya Dostu Kent' projesini uyguladıklarını hatırlatan Altıparmak, söz konusu projenin uygulanacak en iyi yerlerden birisinin de Kemer olduğunu vurguladı. Kemer'deki yayaların da istediği gibi sokakta gezebilmesi gerektiğini söyleyen Vali Altıparmak, "Araç hayranlığımız en aza indirilmeli. Lüks araçlara binerek, gazına basarak vatandaşı rahatsız etmekten kaçınmalıyız. Çağdaş hizmetlerin gelmesini istiyorsanız ısrarla istemelisiniz" dedi. Konuşmaların ardından protokol heyeti, hizmet ofisinin açılış kurdelesini kesti. Aynı anda Beldibi, Göynük, Çamyuva, Tekirova ve Kuzdere'deki Hizmet Ofisleri de açıldı.

Açılışın ardından Vali Altıparmak ve beraberindekiler, Kuzdere Mahallesi'ndeki Ağva Deresi'ne geçti. Devlet Su İşleri tarafından yürütülen dere ıslah çalışmalarını inceleyen Vali Altıparmak, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Nazif Küçük'ten çalışmalar hakkında bilgi aldı. Her zaman sel baskınlarına karşı tedbirli olunması gerektiğine dikkati çeken Altıparmak, "Önlemler alınmalı ve bu konuda sıkıntı olmasın" dedi.

Altıparmak daha sonra 75. Yıl Katı Atık Ayrıştırma ve Kompost Tesisini inceledi. Burada işçilerle çay içip, bir süre sohbet eden Altıparmak, Cuma namazını ise Huzur Cami'de kıldı. Öğle yemeğinin ardından Altıparmak ve beraberindekiler, yapımı süren hastane inşaatını gezdi. Hastanenin ikinci katındaki örnek odayı inceleyen Altıparmak, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş, İl Sağlık Müdürü Dr. Adem Bilgin ve Şantiye Şefi Hüseyin Özkan'dan bilgi aldı. Kemer gezisini burada noktalayan Altıparmak, daha sonra Antalya'ya döndü.

Saffet YENİGÜN/KEMER (DHA)

Foto: Açılıştan ve Vali ziyaretlerinden fotolar

===

82'ci okul protokolu

ANTALYA Valisi Ahmet Altıparmak, Kumluca İmam Hatip Yardımlaşma Derneği yöneticileri Başkan Bayram Çiftçi, yönetim kurulu üyeleri Kadir Karabaş, Muharrem Şahin, Yusuf Güven ve Mustafa Kolakoğlu ile Kumluca Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi binası protokolüne imza attı. Vali Altıparmak makamda gerçekleşen törende imzalayacağı 82'nci protokol olduğunu, ilk kez bir okul yaptırma ve yaşatma derneği ile protokol imzalayacaklarını ifade itti.

Altıparmak, Kumluca'da 30 dönüm arsa üzerine 24 derslikli yeni bir Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi binası yapılacağını söyledi. Hayırseverlere teşekkür eden Vali Altıparmak, son günlerde arka arkaya imzalanan protokollerin başka hayırseverleri de harekete geçirmesi temennisinde bulundu.

Hayırsever Bayram Çiftçi de dernek olarak böyle bir protokole imza atmaktan dolayı duydukları mutluluk ve heyecanı dile getirerek, bir yılda binayı tamamlayıp teslim etmek istediklerini ifade etti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Protokol imza töreninden foto - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement