Atatürk Kupası'nın Sahibi Edirne Su Sporları Kulübü Oldu - Son Dakika
Yerel

Atatürk Kupası'nın Sahibi Edirne Su Sporları Kulübü Oldu

Atatürk Kupası\'nın Sahibi Edirne Su Sporları Kulübü Oldu

Edirne Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü’nce Fatih Sultan Mehmet Kapalı Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen Atatürk Kupası Yüzme Yarışları’nda kupanın sahibi yeni kurulan Edirne Su Sporları Kulübü oldu.

09.11.2015 16:36

Edirne Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü'nce Fatih Sultan Mehmet Kapalı Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen Atatürk Kupası Yüzme Yarışları'nda kupanın sahibi yeni kurulan Edirne Su Sporları Kulübü oldu.

7-8 Kasım tarihleri arasında 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışlara, Edirne, İstanbul ve Yunanistan'ın Orestiada şehrinden toplam 8 kulüp katıldı. 2 gün süren yarışlarda farklı yaş gruplarından yüzücüler mücadele verirken yeni kurulan Edirne Su Sporları Kulübü birinciliği göğüsledi. Edirne DSİ Yüzme Kulübü ikinciliği elde ederken, İstanbul Beykent Yüzme Kulübü kupayı üçüncü tamamladı.

Turnuvanın ardından dereceye giren kulüplere Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak tarafından kupaları takdim edildi.

Edirne Su Sporları Kulübü Başkanı Eski Milli Yüzücü Güven Duvan, elde ettikleri başarıda pay sahibi olan herkese teşekkür ettiğini dile getirerek, "Başkanlık görevini üstlendiğim Edirne Su Sporları Kulübü'nün yönetim kurulu Edirne'de farklı sektörlerde kendini kanıtlamış genç ve dinamik arkadaşlarım Ahmet Ömer Altıerler, Altuğ Çoban, Ayhan Dinç, Gamze Duvan, Mert Seyyar, Serkan Bilgin ve Serkan Üner'den oluşmaktadır. Ayrıca güçlü antrenör kadromuzla yepyeni başarılara imza atacağımıza olan inancımız tam. Bu sezona yüzme branşıyla başladık. Edirne'mize yapımı başlanan olimpik havuz sayesinde hem yüzme branşında sporcu sayımızı arttırmayı, hem de Edirne'ye ilk defa atlama, sutopu ve senkronize yüzme branşlarını kazandırmayı hedefliyoruz. Edirne'miz adına olimpiyatlarda boy gösterecek genç yetenekleri Türk yüzme sporuna kazandırmak amacıyla daha fazla çalışmaya devam edeceğiz. Kuruluşumuzun hemen ardından katıldığımız ilk yarışta birincilik elde etmek bizleri çok mutlu etti. Büyük emek vererek Atatürk Kupası Yüzme Yarışları'nda başarı elde eden antrenörlerimize, sporcularımıza ve onlara her zaman destek olan ailelerine teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Antrenör Müjde Ağdemir de yarışmada 6 sporcuları ile Türkiye Şampiyonası barajını geçip yarışma hakkı kazandıklarını belirterek, "Türkiye Şampiyonası'ndaki hedefimiz milli takıma sporcu kazandırmak, ilimizin adını yurt dışında da duyurmaktır. İlimizde yapılan yarışlarda da hedefimiz çıtamızı üst seviyeye taşımaktır. Yarışmaya katılan tüm sporcularımızın başarılarının daimi olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ağdemir, Atatürk Kupası Yüzme Yarışları'nda 51 adet birincilik, 25 adet ikincilik, 21 adet üçüncülük madalyası kazandıklarını belirtti. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk Kupası'nın Sahibi Edirne Su Sporları Kulübü Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement