BAGEV'den Slovakya'ya Bilgilendirme ve Tetkik Gezisi - Son Dakika
Yerel

BAGEV'den Slovakya'ya Bilgilendirme ve Tetkik Gezisi

BAGEV\'den Slovakya\'ya Bilgilendirme ve Tetkik Gezisi

BAGEV, globalleşen dünya ticaretinde ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla 14-18 Kasım 2012 tarihleri arasında Slovakya'ya bilgilendirme ve tetkik gezisi düzenledi.

16.11.2012 16:34  Güncelleme: 16:32

Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV), globalleşen dünya ticaretinde ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla 14-18 Kasım 2012 tarihleri arasında Slovakya'ya bilgilendirme ve tetkik gezisi düzenledi.

Geziye, BAGEV Yönetim Kurulu Başkanı ve Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, BAGEV Başkan Yardımcısı ve Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Vural, Yönetim Kurulu Üyeleri Sabri Enhoş, Mustafa Baktır, Fatih Tatar, Mehmet Kaplan, Meclis Üyesi İbrahim Atalay ve Genel Sekreter Yaşar Sarı, Antalya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan, BAGEV Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Namık Şenli, Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyelerinin yanı sıra Isparta, Burdur, Manavgat, Dinar'dan işadamları katıldı.

Toplam 48 iş adamının katıldığı programda, Slovakya Ekonomi Bakanı ve Dış Ticaret Genel Müdürü ziyaret edildi. Slovakya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlenmesi gerektiği belirtilen görüşmede, yapılabilecek yatırımlar da gündeme geldi. Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Bratislava Büyükelçisi Lebibe Gülhan Ulutekin'i ziyaret eden heyet, Türkiye ile Slovakya arasındaki ticari ilişkilerin nasıl artırılabileceğini konuştu.

Slovakya'nın tarihçesi ve ekonomisiyle ilgili bilgi alan heyet, BAGEV ile hangi projelerin yürütülebileceğini görüştü. Türkiye'de 300 Slovak vatandaşının yaşadığını kaydeden Ulutekin, bunların çoğunun girişimci olduğunu, Slovak işadamlarının Türkiye'de yatırıma sıcak baktığını vurguladı.

Slovak'ların Antalya'nın Belek Bölgesi'ni golf nedeniyle çok tercih ettiğini de söyleyen Ulutekin, iki ülke işadamlarının ortak projeler yürütebileceğini kaydetti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel BAGEV'den Slovakya'ya Bilgilendirme ve Tetkik Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement