Barış Karadeniz'den Bağ-Kur'lulara da Eyt Önerisi: "9 Bin İş Günü Bu Ülke İçin Şu Anda Çok Yüksek. Bir Eşitsizlik, Adaletsizlik Söz Konusu" - Son Dakika
Yerel

Barış Karadeniz'den Bağ-Kur'lulara da Eyt Önerisi: "9 Bin İş Günü Bu Ülke İçin Şu Anda Çok Yüksek. Bir Eşitsizlik, Adaletsizlik Söz Konusu"

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, "9 bin günü bekleyen BAĞ-KUR’lularımız var. Diğer 5600’lü emekli olurken 9 bin arasında ciddi bir gün farkı var. Bununda bir seviyeye getirilip eşitlenmesi lazım çünkü BAĞ-KUR’ları ödeyen vatandaşlarımız bu ülkenin esnafı. Esnaflarımız zaten zor durumda. Bir de çok yüksek prim ödüyorlar. 9 bin iş günü bu ülke için şu anda çok yüksek. Bir eşitsizlik, adaletsizlik söz konusu" dedi.

28.01.2023 11:28  Güncelleme: 11:34

MUSTAFA USTA

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, "9 bin günü bekleyen BAĞ-KUR'lularımız var. Diğer 5600'lü emekli olurken 9 bin arasında ciddi bir gün farkı var. Bununda bir seviyeye getirilip eşitlenmesi lazım çünkü BAĞ-KUR'ları ödeyen vatandaşlarımız bu ülkenin esnafı. Esnaflarımız zaten zor durumda. Bir de çok yüksek prim ödüyorlar. 9 bin iş günü bu ülke için şu anda çok yüksek. Bir eşitsizlik, adaletsizlik söz konusu" dedi.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Aile Hekimliği Kanunu'nda değişiklik yapılması ve EYT düzenlemesinde BAĞ-KUR'luların prim gün sayısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karadeniz, şu ifadelere yer verdi.

"ÜCRET KONUSUNDA HÜKÜMET ARKADAŞLARIMIZI UNUTTU"

"Aile hekimlerimizin ücretle ilgili bir sıkıntısı var. Bizim Meclis'te soru önergemiz, kanun teklifimiz oldu bu da aile hekimlerinin yanında çalışan hemşirelerle ilgili. Zor şartlarda çalışıyorlar. Ama ücret konusunda hükümet arkadaşlarımızı unuttu. Onun için bunu Meclis'in gündemine taşıdık. Aile hekimlerinin yanında çalışan hemşirelerimizin maaş kat sayısının yükselmesi ve normal çalışan hemşirelerle aynı seviyeye getirilmesi ile ilgili. Bununla ilgili çalışma yapıyoruz. Yetkililer ile de görüştük. Sonucunu sabırsızlıkla bekliyoruz.

"ESNAFLARIMIZ ZATEN ZOR DURUMDA"

EYT'de BAĞ-KUR'lu gün sayısı ile ilgili de haksızlık, adaletsizlik oluştu. 9 bin iş günü BAĞ-KUR'lular da yaşını doldurmuş ama 9 bin günü bekleyen BAĞ-KUR'lularımız var. Diğer 5600'lü emekli olurken 9 bin arasında ciddi bir gün farkı var. Bununda bir seviyeye getirilip eşitlenmesi lazım çünkü BAĞ-KUR'ları ödeyen vatandaşlarımız bu ülkenin esnafı. Esnaflarımız zaten zor durumda. Bir de çok yüksek prim ödüyorlar ama emeklilik için de yeterli haklarını sağlayamadılar. BAĞ-KUR'lulardan gelen talep bu. Esnafımıza çıkıp bir sorarlarsa ne demek istediğimizi anlarlar. 9 bin iş günü bu ülke için şu anda çok yüksek. Bir eşitsizlik, adaletsizlik söz konusu. Bunu da Meclis gündemine taşıdık."

Barış Karadeniz\'den Bağ-Kur\'lulara da Eyt Önerisi: "9 Bin İş Günü Bu Ülke İçin Şu Anda Çok Yüksek. Bir Eşitsizlik, Adaletsizlik Söz Konusu"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Barış Karadeniz'den Bağ-Kur'lulara da Eyt Önerisi: '9 Bin İş Günü Bu Ülke İçin Şu Anda Çok Yüksek. Bir Eşitsizlik, Adaletsizlik Söz Konusu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ejderhan Müjdeci: Sayın milletvekilime katılıyorum Esnaflar elemanından önce işyerini açar ve onlardan sonra işten ayrılır.Yani işçinin çalışma saati belli esnaf adamın saati belli değil .Hafta sonu Tatili yok ,ve stresi ayrı mesele , 9000 gün büyük haksızlık Sayın Hükümet yetkililerinden bunu düzeltilmesini bekliyoruz.ama zor gürünüyor.Yapsa Yapsa bunu CHP yapar .Ümüdümüz halla var 0 0 Yanıtla

Advertisement