Tepebaşı Belediyesi Aşevi, Depremzedelere Yemek Dağıtmaya Başladı - Son Dakika
Yerel

Tepebaşı Belediyesi Aşevi, Depremzedelere Yemek Dağıtmaya Başladı

Tepebaşı Belediyesi Aşevi, Depremzedelere Yemek Dağıtmaya Başladı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki depremden etkilenen 10 ildeki depremzedeler için yardım çalışması başlatan Tepebaşı Belediyesi’nin Nihal-İsmail Akçura Aşevi, depremzedelere yemek dağıtmaya başladı. Belediye, depremzedelere sabah kahvaltısı ve akşam yemeği servisine devam edecek.

08.02.2023 15:14  Güncelleme: 17:25

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki depremden etkilenen 10 ildeki depremzedeler için yardım çalışması başlatan Tepebaşı Belediyesi'nin Nihal- İsmail Akçura Aşevi, depremzedelere yemek dağıtmaya başladı. Belediye, depremzedelere sabah kahvaltısı ve akşam yemeği servisine devam edecek.

Tepebaşı Belediyesi, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yardım çalışmalarına devam ediyor. AFAD ile koordineli olarak çalışan Belediye'nin çağrısının ardından duyarlı yurttaşlar seferber oldu. Yardımların toplandığı Nihal-İsmail Akçura Aşevi'ne birçok ihtiyaç malzemesi teslim edildi. Aşevi, deprem bölgesindeki yurttaşlara yemek dağıtmaya başladı.

Malzemelerin toplandığı alanı ziyaret eden Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, şunları kaydetti:

"Deprem bölgelerinde çok sıkıntılı günler geçiyor. Hem depremin etkisi hem soğuk ikisi birden bölgede olumsuzluklar yaratıyor. Biz en azından orada insanların soğuktan etkilenmemesi açısından battaniyeden tutun sobaya kadar hepsini koyuyoruz. Çocuk mamaları, çocuk bezleri, hijyen paketleri, gıda maddeleri, birinci el giyim eşyası gibi birçok ihtiyaç duyulan malzemeleri ivedilikle ulaştırmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar 3 TIR'I Islahiye'ye, 1 TIR'ı Diyarbakır'a, 1 TIR'ı Malatya'ya ve 1 TIR'ı da Hatay'a olmak üzere 6 TIR'ı yardımların ulaşması için yolcu ettik. Burada Eskişehir halkının, Tepebaşı halkının göstermiş olduğu bu güvene çok teşekkür ediyoruz. Çok önemli yardımlar geliyor. Hepsini güvenle ulaştırıyoruz ve ulaştırmaya devam edeceğiz. Ben buradan ülkemize başsağlığı diliyorum. Kurtulanlara da geçmiş olsun diyor acil şifalar diliyorum. En kısa zamanda sağlıklılarına kavuşsunlar. Bölgede kısa zamanda yaraların sarılması en büyük dileğimdir."

SAAT 22.00'A KADAR YARDIMLAR TESLİM EDİLEBİLECEK

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri ise yapılan yardımlar dolayısıyla Eskişehirlilere teşekkürlerini iletti. Yetkililer, deprem bölgesine temel gıda malzemesi, bebek bezi, bebek maması, soba, battaniye, hijyen paketi ve birinci el giyim eşyası yardımlarını göndermek isteyen yurttaşların, malzemeleri akşam saat 22.00'ye kadar hizmet veren Nihal-İsmail Akçura Aşevi'ne bırakabileceklerini belirtti. Yetkililer, ikinci el eşya yardımlarının kabul edilmediğini, yardım yapacak yurttaşların hiç kullanılmamış malzemeleri getirmeleri konusunda da ricada bulundu.

Yetkililere, 0 (222) 340 04 02 numaralı telefondan ve 444 44 26 numaralı Mavi Masa hattından ulaşılabilecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Tepebaşı Belediyesi Aşevi, Depremzedelere Yemek Dağıtmaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement