Bayburt Ülkü Ocakları Türkmen Dağı'nda Yaşanan Katliamı Protesto Etti - Son Dakika
Yerel

Bayburt Ülkü Ocakları Türkmen Dağı'nda Yaşanan Katliamı Protesto Etti

Bayburt Ülkü Ocakları Türkmen Dağı\'nda Yaşanan Katliamı Protesto Etti

Bayburt Ülkü Ocakları tarafından Rusya uçaklarının desteğiyle Suriye ordusu tarafından Türkmen Dağı Bölgesine yapılan operasyonları protesto etmek amacıyla basın açıklaması yapıldı.

21.11.2015 16:36

Bayburt Ülkü Ocakları tarafından Rusya uçaklarının desteğiyle Suriye ordusu tarafından Türkmen Dağı Bölgesine yapılan operasyonları protesto etmek amacıyla basın açıklaması yapıldı.

Türk Dünyası Parkı'nda gerçekleştirilen Bayburt Ülkü Ocakları üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Burada grup adına basın açıklamasını yapan Bayburt Ülkü Ocakları Başkanı Muhammet Kılıç, Türkmen Dağı bölgesinin ateş altında olduğunu ve yaşlı, genç, çocuk denilmeden bir çok Türkmen'in şehit edildiğini söyledi.

"Türkmen kardeşimiz şehit edilmektedir"

Kılıç, açıklamasında şunları kaydetti:

"Ecdadımızın yadigarı yaşadıkları topraklarda varlık mücadelesi veren gardaşlarımıza Rusya,Suriye ve İran destekli saldırılar kahpeçe, alçakça artarak devam etmektedir. Bu bağlamda bilindiği üzere son günlerde Suriye sınırlarında yer alan Bayırbucak Türkmenlerine karşı hain yapılmaktadır. Türkmen kardeşlerimizin yaşadığı Türkmen dağı bölgesi ateş altındadır.

Öz kardeşlerimiz acımasız şekilde yaşlı genç çocuk denilmeden hedef alınarak katledilmektedir.

Bir çok Türkmen kardeşimiz şehit edilmektedir. Ülkü ocakları olarak soydaşlarımızın acılarını kalbimizin en derin yerinde hissediyor ve dertlerini derdimiz sayıyoruz."

"Bu vahşete dünya sessiz kalmaktadır!"

"Bu zülme tabii ki sessiz kalmayacak var gücümüzle yanlarında olduğumuzu hissettireceğiz.

Şu anda bu vahşetten kaçıp Türkiye sınırına dayanan kardeşlerimize gerekli ihtiyaçları için var bölge ocaklarımız büyük çaba sarf etmektedir. Fakat bu vahşete dünya sessiz kalmaktadır, Türkiye Cumhuriyeti kayıplardadır.

Onlar ermeni değil,onlar yezidi değil,onlar PKK değil bu yüzden mi sessiz kalınmaktadır.

"Bütün etnik kökenli saldırılarda ayağa kalkanlar Türkmenler için neredeler?"

"Bu ırkçılıktan ve Türk düşmanlığından başka bir şey değildir. Dünya bu vahşete sessiz kalırken bu vahşetin yapıldığı Türkmenler Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sorumluluğundadır.

Bu sorumluluk ise Türk devletini yönetenler tarafından benimsenmemektedir. Buradan Türkiye Cumhuriyetini yönetenlere sesleniyoruz,Kobanide ölen teröristler için yanıp tutuştunuz sınır kapılarını açtınız,Fransızlar için kınama yayınladınız. Dün ise Türkmen kardeşerlimiz için kınama yayınladınız. Demek ki T.C devletini yönetenler için Kobani'de ki teröristler Türkmenlerden daha değerli,Fransızlar ise aynı değerdedir."

"300 km ötedeki Türkmenlere sahip çıkamıyor"

"Sizler Türk Devletini yönetiyorsunuz. Türkmenlere yapılan vahşete karşı bu yaklaşımınız bizlerin ciğerini parçalamaktadır.

Burada ki en büyük vebal sizlerin omzundadır. Rusya 5000 km'den gelip Esad'ı savunuyor, Amerika 10000 km öteden gelip Kürtleri koruyor,T.C. devleti ise 300 km ötedeki Türkmenlere sahip çıkamıyor.

Bu ülkemiz için bir zuldür. Derhal harekete geçilmeli uluslar arası diplomasi sağlanmalı gerekirse sınırlar aşılmalı ve müdahale edilmelidir. Allah-u Teala Akıtılan kanlarla kırmızıya boyanan TürkmenDağı Güllerine Allah yardım eylesin. Allah.cc bu vahşeti yaşatanları Kahhar sıfatıyla kahhar eylesin." - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayburt Ülkü Ocakları Türkmen Dağı'nda Yaşanan Katliamı Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement