BDP, Ergani Köylerini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

BDP, Ergani Köylerini Ziyaret Etti

BDP, Ergani Köylerini Ziyaret Etti

BDP Ergani İlçe Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Ergani köylerini ziyaret etti.

12.02.2014 16:52  Güncelleme: 16:55

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde belediye eş başkan adayı Ramazan Kartalmış ile BDP Ergani ilçe örgütü, seçim çalışmaları kapsamında ilçeye bağlı köylerde vatandaşlarla bir araya geldi.

Vatandaşlar, parti amblemi ve BDP Ergani eş başkan adaylarının posterlerini ağaçlara, evlere, araçlara astı. Ardından havai fişek gösterisi gerçekleştirdi. BDP'lilerin gittiği köylerde yollar kesilerek sloganlar eşliğinde dakikalarca halaylar çekildi.

Vatandaşlarla uzun süre sohbet eden BDP'li eş başkan adayı Ramazan Kartalmış ile BDP İl genel meclis üyesi Ahmet Kınık, köylerde yapılan toplantılarda kısa konuşmalar yaptı. 2014 yerel seçimin halkın iradesini ortaya koyacağı bir süreç olacağını söyleyen Kartalmış , "Bu seçim bizim için bir milattır. Bu seçimde başta Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın öncülüğünün ve muhataplığının kabulü olacaktır. Önderliğin gücünün ve muhataplık noktasındaki taçlandırılması olacaktır. Biz 80 yıllık cumhuriyetin eşit yurttaşlık yanıyla kandırıldık. Bizi, siz bu ülkede yaşayan tüm halklarla aynı haklara sahipsiniz dediler. Ama maalesef Türkiye'nin batısı her şeye sahip iken Kürdistan ise büyük bir sefalet içerisindedir" dedi.

Vatandaşlara büyükşehir yasası hakkında bilgi veren Kartalmış, "Biz bu seçimle kendi irademizi ortaya koyacağız. Sorunlarımızı kendimiz çözeceğiz. Bunu da köylerde kuracağımız komitelerle gerçekleştireceğiz. Bir gün AKP seçim bu köylere gelecek ve diyecek ki size biz hizmeti getireceğiz. Ama şunu bilin ki bu bir yalandan ibaret olacaktır. Çünkü 2014 seçiminden sonra herhangi bir ilişkileri kalmayacaktır. Yapmak isteselerdi iktidarda oldukları süre içerisinde yapacaklardı" diye kaydetti.

7'den 70'e herkesin büyük ilgisiyle karşılanan heyet, sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde uğurlandı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel BDP, Ergani Köylerini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement