Boğazlıyan'ın Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Boğazlıyan'ın Sorunları Masaya Yatırıldı

Boğazlıyan\'ın Sorunları Masaya Yatırıldı

Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi Kaymakamlığı, Boğazlıyan ilçesinin sorunlarını ve çözüm önerilerini tartışmak ve fikir üretmek amacıyla çalıştay düzenledi.

15.03.2012 17:24

Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi Kaymakamlığı, Boğazlıyan ilçesinin sorunlarını ve çözüm önerilerini tartışmak ve fikir üretmek amacıyla çalıştay düzenledi.

Boğazlıyan Şeker Fabrikası Misafirhanesinde gerçekleştirilen Boğazlıyan Kaymakamı Coşkun Açık başkanlığında düzenlenen çalıştaya, belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri, daire müdürler ve bazı esnaflar katıldı.

Boğazlıyan'ın büyük bir potansiyel olduğunu ve bunun çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Kaymakam Coşkun Açık, Boğazlıyan çalıştayı ile ilçe vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi amacı doğrultusunda, ilçenin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, ilçede yaşam kalitesini geliştirilmesi, önemli, hassas ve öncelikli konularda nitelikli kararlar alınabilmesi için katılımcı bir ortam sağlandığını söyledi.

Çalıştay sonuçları doğrultusunda ilçeye ilişkin temel stratejiler ve faaliyet planlarının belirlenmesinde, ilçe potansiyeline ilişkin tarihi, kültürel, doğal ve benzeri değerlere sahip çıkmak ve geliştirmek amaç olup, uygulama ve izleme süreçlerinde, sorunlarının çözümüne yönelik kısa orta ve uzun dönemli bir plan hazırlanarak uygulamaya konulacağını vurgulayan Kaymakam Açık, "Bu konuda yerel yönetimlerimize, kamu kurumlarımıza siyasi parti ve sivil toplum kurumlarımıza görevler düşmektedir. Özellikle ilçemizin potansiyellerinden tarımda verimlilik ve kalite, hayvancılığın geliştirilmesi, termal suların değerlendirilmesi, eğitimde yaşanan sorunların çözümlenmesi, istihdam, kentleşme, turizm eylem planı, kültür sanat ve spor konularında neler yapılabilir onları görüştük. İnşallah kısa süre içerisinde bu konulardan geri dönüşleri alacağız" şeklinde konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Boğazlıyan'ın Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement