Bozok Bereket Kervanı Boğazlıyan'da 2 Bin Kişiye İftar Verdi - Son Dakika
Yerel

Bozok Bereket Kervanı Boğazlıyan'da 2 Bin Kişiye İftar Verdi

Bozok Bereket Kervanı Boğazlıyan\'da 2 Bin Kişiye İftar Verdi

Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi işbirliği ile hazırlanan ve 'Gönül sofrasında sizlerle' sloganıyla yola çıkan "Bozok Bereket Kervanı" Boğazlıyan ilçesinde yaklaşık 2 bini aşkın vatandaşı iftarda ağırladı.

20.07.2013 12:45

Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi işbirliği ile hazırlanan ve 'Gönül sofrasında sizlerle' sloganıyla yola çıkan "Bozok Bereket Kervanı" Boğazlıyan ilçesinde yaklaşık 2 bini aşkın vatandaşı iftarda ağırladı.

Boğazlıyan Kaymakam Kemal Bey Anadolu Lisesi bahçesinde verilen iftar yemeğine Vali Abdulkadir Yazıcı'nın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Recep Yalçınkaya, Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Boğazlıyan Kaymakamı Coşkun Öztürk, Boğazlıyan Kaymakamı Coşkun Öztürk, Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, diğer ilçe kaymakamları, daire müdürleri ilçe ve belde belediye başkanları ve bazı vatandaşlar katıldı.

İftar öncesi Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, ilçe merkezinde esnafı ziyaret ederek, sohbet edip iftar yemeğine davet etti.

İftar öncesi bir konuşma yapan Vali Yazıcı, Ramazan ayının güzide bir ay olduğunu belirterek her gününün de ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi. Rahmet ve bereket ayında Yozgat'ın yanı sıra ilçelerdeki vatandaşlarla bir araya gelmek istediklerini belirten Yazıcı, "İlçelerimizi tek tek ziyaret ediyoruz. Vatandaşlarımızla bir araya gelip dertlerini dinliyor sohbet ediyoruz. Daha sonra da kervanımızda iftar açmak için davet ediyoruz. Bugün Boğazlıyan'da da güzel ve muhteşem tablo oluşturdunuz. Buraya gelerek bizleri onure eden bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Katılımcıların oluşturduğu birliktelik tablosu beni çok mutlu ediyor. Bu güzel atmosfere bir çiçek gibi katkıda bulunarak gül bahçesine dönüşmesine sebep olan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Yozgat'ın her bir ilçesinin bir pırlanta değerinde olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Boğazlıyan ilçemiz de ayrı bir güzelliğe sahip. Her türlü potansiyeli, güzelliği, ekonomik gücü bünyesinde barındırıyor. Amacımız bu güzel ilçemizi kalkındırmak ve güzelleştirmek. Özellikle Yozgat ve Kayseri ile Orta Anadolu arasında güzel konuma getirmek. Elimizden geldiğince bunu yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer'de yaptığı konuşmada, Recep ayının ekim, Şaban ayının dikim ve Ramazan ayının da hasat ayı olduğunu belirterek, Bogazlıyan'daki bereket kervanında yer almaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Ramazan ayının bereketiyle geldiğini kaydeden Başer, gönül sofrasına katılan ve güzel bir atmosfer oluşturan vatandaşlara teşekkür etti.

Belediye Başkanı Yusuf Başer ise Bozok Bereket Kervanını sadece fakir fukaraya yemek vermek için yola çıkarmadığını belirterek, "Amacımız bir araya gelebilmek, kaynaşmak ve birlikteliğimizi pekiştirmek. Peygamber Efendimiz toplu yemeklerde bereket olduğunu belirtiyor. Bugün bu tabloyu bu fotoğrafları gördükten sonra, yemeğimizin de bereketlendiğini gördüm. Değerli hemşehrilerimiz davetimize icabet etti. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Program iftardan sonra Ramazana özel etkinliklerle devam etti. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozok Bereket Kervanı Boğazlıyan'da 2 Bin Kişiye İftar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement