Büyükelçi Trenteseau'dan Vali Vekili Küreci'ye Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Büyükelçi Trenteseau'dan Vali Vekili Küreci'ye Ziyaret

Büyükelçi Trenteseau\'dan Vali Vekili Küreci\'ye Ziyaret

Barry Callebaut çikolata fabrikasının açılışına katılmak üzere Eskişehir'e gelen Belçika Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau, Vali Vekili İsmail Küreci'yi makamında ziyaret etti.

02.10.2013 17:48

Barry Callebaut çikolata fabrikasının açılışına katılmak üzere Eskişehir'e gelen Belçika Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau, Vali Vekili İsmail Küreci'yi makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Eskişehir'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Trenteseau, Belçika'dan her yıl Türkiye'ye 600 bin civarında turist geldiğini ifade etti. Trenteseau, "Turizm bakımından Belçika'da turizm organizasyonu yapanların, tur operatörlerinin Eskişehir'de de gezilecek görülecek yerlerin olduğunu duyurmaları gerektiğini düşünüyorum dedi.

Vali Vekili İsmail Küreci ise, Büyükelçi Trenteseau'yu Eskişehir'de görmekten, misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Eskişehir ile Belçika'nın ortak yönlerinin olduğunu belirten Vali Vekili Küreci, "En çok Emirdağlı bulunan ülke Belçika, Türkiye'de en çok Emirdağlı bulunan il de Eskişehir. Aslında Emirdağ ilçesi Afyonkarahisar iline bağlı bir ilçedir. Ancak çok sayıda Emirdağlı Eskişehir'de yaşamaktadır ve ilçenin ekonomik ilişkileri genellikle Eskişehir'dedir. Bu bölgeden çok sayıda Türk vatandaşın 1960'lardan itibaren Belçika'ya gittiğini biliyoruz. Hala Belçika'da yaşayan çok sayıda Türk vatandaşımız var" diye konuştu.

Eskişehir ve 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Vekili Küreci, şunları kaydetti:

"Eskişehir, çok farklı kültürden insanların bir arada ve huzur içinde yaşadığı bir şehir. Bu özelliğinden dolayı Eskişehir, 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilmiş durumda. Bu kapsamda çok sayıda etkinlik ve faaliyetler düzenleniyor."

Ziyaret sonunda Küreci, Trenteseau'ya Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti anı tabağı hediye ederken, Trenteseau da Küreci'ye Belçika'yı anlatan kitap hediye etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükelçi Trenteseau'dan Vali Vekili Küreci'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement