Büyükşehir Başkan Adayı Karacan'ın Eskişehir Alzheimer Derneği Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Başkan Adayı Karacan'ın Eskişehir Alzheimer Derneği Ziyareti

Büyükşehir Başkan Adayı Karacan\'ın Eskişehir Alzheimer Derneği Ziyareti

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Harun Karacan, Eskişehir Alzheimer Derneği Başkan Yardımcısı Levent Batur ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

29.01.2014 17:39

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Harun Karacan, Eskişehir Alzheimer Derneği Başkan Yardımcısı Levent Batur ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Ziyarette dernek yöneticilerinin görüş ve beklentilerini dinleyen Karacan, yaşlılığa bağlı sosyal problemlerin çözümü için toplumsal farkındalık oluşturmak ve sürdürülebilir çözümler üretmek konusunda yerel yönetimlerin büyük sorumluluk taşıdığını belirtti. Gelişmiş ülkelerde 65 yaş üstü nüfusun yüzde 30'lara ulaştığını ve bunun sosyal açıdan bir sorun olarak tanımlanmadığına dikkat çeken Karacan konuşmasında, "Bugün ülkemizde 65 yaş üstü nüfusun toplam nüfusa oranı yüzde 7.6 civarındadır. Eskişehir'e baktığımızda bunun yüzde 10 seviyesinde olduğunu görüyoruz. Bu duruma kayıtsız kalmamız mümkün değil. 65 yaş üstü hemşehrilerimizin tek problemi tedavi olmak değildir. Oluşturacağımız "İkinci Bahar Yaşam Kompleksi" kurgusuyla bir ilk olacak. Bu çalışmayla ülkemizde önemli bir ilke imza atacağız." ifadelerini kullandı.

İKİNCİ BAHAR YAŞAM KOMPLEKSİ BİR YAŞAM ALANI OLACAK

Projenin içeriğine ilişkin bilgi veren Karacan, geriatri (yaşlı bakım) merkezinin de içinde olacağı tesisin sosyal olanaklar odağında hizmet üreteceğini kaydetti. Emekliler köyü, resim atölyeleri ve sanat stüdyoları gibi hobi merkezi alanların nitelikli zaman geçirmek üzere özel olarak kurgulanacağını belirten Karacan, tesisin yalnızca Eskişehir değil, aynı zamanda bölge için de değer oluşturacağını ifade etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Başkan Adayı Karacan'ın Eskişehir Alzheimer Derneği Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement