Çanakkale Ruhu Torbalı'da - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Ruhu Torbalı'da

Çanakkale Ruhu Torbalı\'da

Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi' Çanakkale'ye gidemeyenler için 4 yıldır dolaşarak yurt savunmasında yaşanan acı ve sıkıntıları paylaşıyor.

11.12.2013 10:04  Güncelleme: 10:05

Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi' Çanakkale'ye gidemeyenler için 4 yıldır il il dolaşarak yurt savunmasında yaşanan acı ve sıkıntıları paylaşıyor. Bu kapsamda müze, Torbalı Belediyesi'nin davetiyle dün Torbalı'ya geldi. Aydın Sezer Çok Amaçlı Salon'da 10 gün boyunca saat 09.00 ile 17.00 arası ilçe halkına kapılarını açacak. Her yıl 1 bölge belirlenerek Çanakkale savaşlarına ait görsel ve yazılar, 1915 çekimi 30 dakikalık özel belgesel film, savaş ve hatıralarını anlatan resim ve tablolar, temsili şehitlikler, Çanakkale Savaşını canlandıran ve yaralıların bulunduğu hastane çadırı, Çanakkale Savaşı'ndaki subayların kullandığı silah, mermi, giysi gibi 4 bin parça eser bulunuyor.

BELEDİYENİN DAVETİ ÜZERİNE GELDİLER

Eserleri il il dolaşarak Çanakkale'ye gidemeyenlere ışık tutuyor. 4 yıldan beri 164 farklı yere giden müze eserleri, 165'inci yer olarak dün Torbalı'da kapılarını vatandaşlara açtı. 4 yıl önce başlatılan bu müze yolculuğu gelecek yıl Doğu Anadolu Bölgesi'nin il ve ilçelerine götürülecek. Bu yıl Ege ve Akdeniz Bölgesini seçtiklerini belirten Çanakkale 1915 Müzesi Genel Koordinatörü Cengiz Yürükaslan, Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi'nin bugün 165'incisini Torbalı Belediyesi'nin daveti üzerine ilçeye açtıklarını söyledi.

MÜZE 10 GÜN BOYUNCA AÇIK OLACAK

Dört yıldan beri 4 bin eseri kırmadan dökmeden ve çaldırmadan sergileyeme devam ettiklerini dile getiren Yürükaslan, eserleri her geçen sene geliştirerek artırdıklarını söyledi. Her yıl belirli zamanlarda dolaştıklarını ifade eden Yürükaslan, "Şuanda Çanakkale'ye gitseniz bu eserleri orada göremezsiniz. Bu nedenle çok önem kazanıyor." dedi. Torbalı Mahallesi'nde bulunan Aydın Sezer Çok Amaçlı Salonu'nda açılan müze 10 gün boyunca ücretsiz olarak ziyarete açık olacak. Müzeye belediye desteğiyle ücretsiz servislerle öğrencilerin okullardan alınarak müzeye taşınacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Ruhu Torbalı'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement