Çerçioğlu; "Aydın Halkının Gönlündeki İsim Adnan Menderes'tir" - Son Dakika
Yerel

Çerçioğlu; "Aydın Halkının Gönlündeki İsim Adnan Menderes'tir"

Çerçioğlu; "Aydın Halkının Gönlündeki İsim Adnan Menderes\'tir"

Türkiye'yi 10 yıl yöneten ve Cumhuriyet tarihinin önemli ismi Adnan Menderes'in hayatını konu alan "Yollar ve Dikenler" adlı film ekibi ve yönetmen İsmail Gülnar, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu ziyaret etti.

01.05.2013 16:18

Türkiye'yi 10 yıl yöneten ve Cumhuriyet tarihinin önemli ismi Adnan Menderes'in hayatını konu alan "Yollar ve Dikenler" adlı film ekibi ve yönetmen İsmail Gülnar, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Başkan Çerçioğlu Adnan Menderes'in Aydın'ın yetiştirdiği ve memlekete hizmetleri geçmiş önemli bir şahsiyet olduğuna dikkati çekerek hayatını konu alan bir film çekilecek olmasından dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

"Aydın'da Merkez ilçe belediyesi isminin 'Efeler' yerine 'Adnan Menderes' olması gerekirdi" diyen Başkan Çerçioğlu, "Aydın denince akla Adnan Menderes gelmektedir. Aydın'da oluşturulacak yeni merkez ilçe belediyesinin adı kesinlikle Adnan Menderes olmalıydı. Hala daha böyle düşünüyorum. Kaç şehre başbakan yetiştirmek nasip olmuştur. Aydın ilimiz böylesine önemli bir şahsiyeti yetiştirmiştir. İsmin Adnan Menderes olmaması Aydın için büyük bir kayıptır. Her ne kadar merkez ilçe belediyesine Adnan Menderes ismi verilmemiş olsa da benim ve Aydın halkının gönlündeki isim Adnan Menderes'tir. Asıl önemli olan da halkımızın gönlünde olandır" diye konuştu.

Çekimleri Aydın'da yapılan filmin yapımcı ve yönetmeni İsmail Gülnar ise Başkan Çerçioğlu'dan övgü dolu sözlerle bahsederek, "Başkan Çerçioğlu Aydın'ın çehresini değiştirmiştir. Her geçen gün modern bir şehrin oluştuğunu görmekteyiz. Aydın ilini gezdim ve Aydın halkının başkanımıza olan hayranlığını gördüm.

Başkan Çerçioğlu gibi bir başkanı olduğu için Aydın halkı gerçekten çok şanslı. Merkez ilçe belediyesi isminin Adnan Menderes olması fikri ve hassasiyeti nedeniyle çok teşekkür ediyoruz. Kesinlikle hem belediye ismi hem de

Aydın şehri Adnan Menderes ismiyle donatılmalıdır" dedi.

Film ekibi ile yakından ilgilenen Başkan Çerçioğlu, ekip ile birlikte "Yollar ve dikenler" adlı filmin fragmanını izledi.

90 dakikalık uzun metrajlı film çekimlerinin yüzde 70'lik bölümü tamamlanırken filmde Adnan Menderes'i sevilen oyuncu Oğuz Gürol, Gülşah Bağcı Adnan Menderes'in eşi Berin Menderes'i, Ali Demirel Adnan Menderes'in en küçük oğlu Mutlu Menderes'i, Fatma Belgen 2. Abdülhamit'in eşi Şefika Hanımı, Hayal Acımaz 2. Abdülhamit'in kızı Ayşe Sultan'ı, Selçuk Uluergüven Cemal Gürsel'i, Tuncay Aksakal Rüştü Zorlu'yu canlandırıyor. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çerçioğlu; 'Aydın Halkının Gönlündeki İsim Adnan Menderes'tir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement