Çiğli Belediyesi İşsizlere Umut Kapısı Oldu - Son Dakika
Yerel

Çiğli Belediyesi İşsizlere Umut Kapısı Oldu

Çiğli Belediyesi İşsizlere Umut Kapısı Oldu

Çiğli Belediyesi bünyesinde kurulan İŞKUR Ofisi Çiğli’deki işsizlere umut kapısı oldu.

03.06.2014 10:30

Çiğli Belediyesi bünyesinde kurulan İŞKUR Ofisi Çiğli'deki işsizlere umut kapısı oldu. Çiğli Belediyesi büyük firmalarla yaptığı görüşmeler sonucunda son iki ayda 137 kişiyi özel sektörde işe yerleştirdi. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, istihdam sorununa çözüm bulmaya çalıştıklarını söyledi.

Çiğli Belediyesi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile yaptığı işbirliği ile Çiğli'deki işsizlere iş bulma misyonu yüklendi. Türkiye İş Kurumu ile imzalanan protokol gereği belediye bünyesinde İŞKUR birimi, başta Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalar olmak üzere İzmir ve Manisa'nın çeşitli bölgelerinden gelen işçi taleplerine yanıt veriyor. Özellikle torna tesfiye, motor, CNC operatörü, otomotiv, metal işleri bölümlerine ilişkin talebin karşılanmasında önemli bir görev üstlenen belediye, Klimasan, Enka Plastik, Horozo Ambalaj, TPİ Kompozit, Baylan Su Sayaçları, Dinç Grup, Remondis, Löher Asansör, Norm Civata, Sarı Zeybek Özel Güvenlik Kurumu, Kıraç Temizlik gibi firmalara önemli oranda işçi yerleştirilmesini sağladı.

YÜZLERCE BAŞVURU DEĞERLENDİRİLDİ

30 Mart yerel seçimlerinden bu yana Çiğli'nin istihdam sorununa İŞKUR ile birlikte yürüttüğü çalışmalar dahilinde destek olan Çiğli Belediyesi birçok işsiz vatandaşa da temizlik, üretim, güvenlik görevlisi, beden işçiliği, yemek servis elemanı, çaycı, tıbbi sekreter ve sekreter gibi branşlarında da iş bulma imkanı sağladı. Nisan ve Mayıs aylarında İzmir ve Manisa'daki büyük şirketlerle yapılan görüşmeler sonucunda, firmalardan gelen yetkililer, belediye meclis salonunda yaptıkları toplu iş görüşmelerinde teknik branşlar için çalışacakları personeli seçtiler.

İSTİHDAM İÇİN ARACILIK EDİYORUZ

Çiğli Belediyesi'ne her gün iş konusunda onlarca başvuru olduğuna dikkat çeken Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, işsizlik sorununu çözmek için yoğun çaba harcadıklarını söyledi. Başkan Hasan Arslan, işsiz vatandaşlara istihdam imkanı sunan anlamlı projelerin önemine dikkat çekerek şöyle konuştu: "Belediyemize yüzlerce başvuru yapılmış. Ancak bu işsizlerimizi belediyemize almamız zor. Biz de İŞKUR ile işbirliğinde kurulan ofisimizi daha da güçlendirdik. İŞKUR projemiz kapsamında birçok vatandaşımıza iş imkanı sağlanmasında aracılık ediyoruz. İşsiz vatandaşlarımız belediyemizde bulunan İŞKUR ofisine gelerek kayıtlarını yaptırsınlar. Biz onları çeşitli firmalarda çalıştırmak üzere iş imkanı sunmaya devam edeceğiz. Büyük şirketlerle ve AOSB ile görüşmelerimiz devam ediyor. Amacımız istihdama katkı koymak. Bu projeye sahip çıkan ve istihdam konusunda vatandaşlarımıza sonuna kadar destek veren kurum ve işletmelere teşekkürlerimi bildirmek istiyorum." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiğli Belediyesi İşsizlere Umut Kapısı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement